Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
thilia_thalia_
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Data roaming ja suomalainen ip

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Hei,

käyttäessäni Sopiva-liittymää TS-maissa olen huomannut, että IP-osoitteeni on sielläkin ollessa suomalainen (ja kuuluu TeliaSonera Finland Oyj:lle). Kuinka on dataliikenteen reititys, tunneloidaanko se ensin Suomeen ja vasa sitten ulkomaailmaan, vai reititetäänkö se suomalaisesta IP:stä huolimatta suoraan maantieteellisesti lähemmästä Internet Exchange pointista (siis täkäläisestä FICIX:stä) asiaankuuluvaan osoitteeseen, ilman että se kiertää Suomen kautta? Esim. WhatsApp, iMessage Ruotsissa, suoraan Pohjois-Amerikkaan ilman Suomessa poikkeamista?

Kiitos
1 vastaus
TapaniV_
Telialainen
Telialainen
  • 2 custom-general.kudos
  • 767 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Hei thilia_thalia,

kiitos hyvästä kysymyksestäsi. Aika erikoiselta kuulostaa, että ollessasi ulkomailla ns. TS-maassa, on IP-osoitteesi suomalainen. Normaalisti näin ei pitäisi olla. Poikkeuksena on yritysten käyttämät VPN-yhteydet, jolloin ulkomaillakin IP-osoite voi olla suomalainen.

TS-maissa dataliikenne menee paikallisen operaattorin palvelimen kautta suoraan ulkomaille. Esimerkiksi Ruotsissa Telian palvelimen ja Virossa EMT:n palvelimen kautta eli ei kierrä Suomen kautta. Tässäkin poikkeuksena saattaa olla VPN-yhteydet.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Asiakaspalvelu palvelee sinua osoitteessa http://www.sonera.fi/asiakastuki/. Osoitteesta löydät Useimmin kysytyt kysymykset, Keskustele ja kysy –palstan sekä Ohjeet ja vinkit. Löydät meidät myös Facebookista http://www.facebook.com/sonera sekä Twitteristä http://www.twitter.com/sonera_palvelu
Tämän osion uusimmat keskustelut