E3276


Viikon ollut käytössä, harmi kun aina pienen tauon jälkeen yhteys katkeaa ja pitää klikata uudellen jotta pääsee jatkamaan netin käyttöä.
Ei järin iso ongema,mutta kuitenkin?

11 kommenttia

Hei pj-ukko!

No onpas kiusallinen ongelma. Onko sama tilanne joka paikassa vai vain tietyssä osoitteessa? Entä oletko tarkistanut että yhteys on pakotettu käyttämään vain 3G verkkoa? Verkon pakotus löytyy sieltä yhteysasetuksista. Kun pakotus on tehty ei katkeaminen sitten ainakaan verkon vaihtelusta johdu.
Samassa paikassa läppärini kanssa olen istunut,ja kyllä asetuksissa olen ruksannut vain 3G.
En ole huomannut,että olis vaikutusta.
Hei pj-ukko!

Mikäli et vielä ole lukinnut nettitikkua käyttämään ainoastaan 3G-verkkoa, suosittelen lukituksen Merja_J:n ohjeen mukaan tekemään.

Huawei E3276 -nettitikun asetuksiin liittyviä ohjeita löytyy osoitteessa:

http://bit.ly/1xRFtgX

Mikäli tikun lukitseminen 3G-verkkoon ei poista ongelmaa, voit testata tikun toimivuutta tietokoneesi toisessa USB-portissa. Jos tämäkään ei auta, voit poistaa tikun hallintaohjelman tietokoneeltasi Ohjauspaneelin kautta. Tämän jälkeen laitat tikun uudelleen tietokoneesi USB-porttiin, jolloin tikku asentuu uudelleen.
Tervehdys taas!
Niin, neuvotut temput on tehty.Pakotettu vain 3G,USB paikkaa vaihdettu,poistettu ohjelma ja asennettu uudelleen.
Ogelma kuitenkin jatkuu.
Uusi mokkula käytössä mielestäni kuumempi,kuin vanha S.lahden E353.
Soneran nopeustesti nyt.
Lataus 10,65
Lähetys 2,35
Viive 75
Testit ovat kyllä olleet vähän parempia,kun tuolla vanhalla tikulla.
Hei pj-ukko!

Huawei E3276 -tikku käyttää Mobile Broadband -hallintaohjelmaa. Kuinka monta signaalia (1-5) hallintaohjelma näyttää aktiivisena eli mustana?

Missä osoitteessa käytät liittymää tällä hetkellä, jotta matkapuhelinverkon toimivuus voidaan tarkistaa? Onko kyseessä Martunkujan osoite vai joku muu osoite?

Kirjoitit, että aikaisemmin käytössäsi on ollut Huawei E353 -tikku. Mikäli et vielä ole poistanut E353-tikun hallintaohjelmaa tietokoneeltasi Ohjauspaneelin kautta, suosittelen tämän tekemään. Joskus nimittäin kaksi erilaista nettitikun hallintaohjelmaa tietokoneella saattaa aiheuttaa toimivuusongelmia.
Hei Tapani
Mustana nyt kaikki 5,harvemmin vähemmän. Martunkujalla ollaan nyt koko ajan.
(Signaalin voimakkuus 92%)
Saunalahden poistin kesäkuun 30,eikä sitä näy ohjauspaneelin listassa.
Hei pj-ukko!

Voisitko laittaa vikailmoituksen/yhteydenottopyynnön Soneran Omien Sivujen kautta? Soitamme sinulle ja tarkastellaan tilannetta tarkemmin.
E3276 kun on yhteys päällä niin ja pidän pitemmän tauon etten kirjoita ollenkaan yhteys katkaistaan automaattisesti. Ja jos lähden yhteyden ollessa päällä vaikka puhumaan puhelimeen niin Huawei katkaisee yhteyden ja ilmeiisesti olen tehnyt koneen asetuksiin jonkun sellaisen et koko yhteys katkeaa, eli kone Pc sammuu.
Hei Mustasurma1948!

Kiitos viestistäsi.

Voi toki olla, että tietokoneesi asetuksissa on määriteltynä aikakatkaisu. Erilaisissa tietokoneissa aikakatkaisua voidaan säätää eri tavoin.

Kun googlettaa - http://www.google.fi - sanan "aikakatkaisu", löytyy paljonkin ohjeita asiaan liittyen.
pj-ukko kirjoitti:
Viikon ollut käytössä, harmi kun aina pienen tauon jälkeen yhteys katkeaa ja pitää klikata uudellen jotta pääsee jatkamaan netin käyttöä.
Ei järin iso ongema,mutta kuitenkin?


pj-ukko et ole ainoa joka kärsii samasta ongelmasta. Sillä itselläni on myös Huawei E3276 mokkula ja 3G-liittymä. Asun Joensuun Utran alueella.
Välillä tuppaa käämit ja hermot palamaan kun yhden päivän aikana joudun useita kymmeniä kertoja luomaan yhteyden uudestaan ja uudestaan. Ja vain sen takia kun halvatun tukiasemat pudottavat mokkulan pois verkosta.

Viime viikolla kokeilin koekäytössä ollutta 4G liittymää mutta palautin sitten takaisin sillä tolpat täällä olivat vain 1-2 palkkia ja tiedonsiirto sen mukaista eli huitelehti vain 2-7 Mbit/s välillä. Ihmeellistä on se, että LTE alarajaksi ilmoitetaan 5 Mbit/s. Kokeilin ulkona ei saanut kuin muutaman megan lisää tiedonsiirtoon mutta signaalinpalkit pysyivät vain samana. Joten 4G liittymä ja mokkuloineen takaisin liikkeeseen.

Ja näin ollen kärsitään jälleen 3G käytöstä jatkuvine yhteyksien katkemiseen.

Youtubella videoitten editoimista ei kannata edes miettiä sillä siitä ei tuu lasta eikä paskaa koska Youtube ilmoittelee vähän väliä herjoja.
Toinen ärsyttävä seikka Youtubessa on se, kun katsoo videoita ja se huomaa jotain häikkää yhteyksissä niin Youtube alkaa "eliminoimaan" parempia tarkkuuksia pois eli 1080p, 720p, 480p, 360p tarjoten vain jotain 240p ja 144p tarkkuuksia.

Joten jos pj-ukko et asu Joensuussa niin jösses taitaa Soneran mastoissa koko Suomessa olla jotain pahemman luokan häikkää. Mene ja tiedä.

Itsekin olen kokeillut kaikki mahdolliset konstit ja mikään ei auta tuohon yhteyden jatkuvaan katkomiseen vaikka mokkulaohjelman asetuksista on valittu VAIN 3G!!!

Sellaisen mielenkiintoisen seikan olen huomannut jos käytössä on Windows 8.1 viimeisin versio. Ja klikkaa oikeasta alalaidasta signaalinvoimakkuus palkkia. Jolloin avautuu oikealle puolelle sivulehti Verkot. Ja nyt jos yhteys takkuilee niin Mobiililaajakaista kohdassa Sonera/Tele Finland sanan alapuolella lukee Yhdistetty rajoitettu sekä signaalinvoimakkuus kuvakkeen kohdalla on *huutomerkki*. Toinen seikka minkä huomasin niin Mobile Broadbandilla ei ole pakko luoda yhteyttä vaan sen voipi tehdä myös tuosta signaalivoimakkuus kuvakkeen kautta.

En tiedä onko sillä mitään syy-yhteyttä, että kuukausi pari sitten tuli firmis päivitys tähän mokkulaan!?!?!? Harmi vain, että ajoin silloin kumpaakin mokkulaan eli E3276 viimeisimmän firmispäivityksen, että olisi voinut nyt testata vanhalla firmiksellä tapahtuuko sillä yhteyden katkomista miten herkästi.

Itsekin olen huomannut tuon, että tämä E3276 käypi aika lämpimänä.

Mutta JOS milloin tänne missä asun tulee PALJON parempi 4G yhteys niin 3G vaihtuu satavarmasti 4G liittymään. Sillä 4G EI kertaakaan katkonut yhteyttä vaikka hitaammin lataili sivuja.
Hei jarith69!

Kiitos viestistäsi. Sinun liittymästäsi onkin jo tehty uusi vikailmoitus. Verkonhallinnan asiantuntijamme tutkivat Soneran matkapuhelinverkon toimivuuden osoitteesi alueella ja sinuun otetaan yhteyttä kunhan asia on saatu tutkittua.

Vastaa