E5776 ja verkon valinta

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Ostin Soneralta 4G-liittymän ja Huawei E5776 routterin. Lähti ihan kivuttomasti toimimaan. Helsingin ydinkeskustassa 4G-verkko tulee päälle yhdellä palkilla, kun laitteen vie ikkunalaudalle. Sisemmällä vanhassa kivitalossa putoa 3G-verkkoon.

Haluaisin verrata toimintaa siten, että pakottaisin laitteen 3G-verkkoon. En löydä käyttöohjeesta mainintaa siitä miten verkkovalintoja voisi preferoida. Voiko edes?

Ainakin jossain kesämökillä heikoissa kentissä olisi eduksi, että pakottaa laitteen pysymään alemmalla, varmemmin toimivalla nopeudella kuin että laite värähtelee eri verkkojen välillä.

Terveisin,
Tomppa

5 kommenttia

Moikka Tomppa,

Meillä ei taida olla vielä valmista ohjeistusta E5776:n verkkopakotukseen, mutta noin yleisesti 3G-pakotus tehdään näin:

1. Katkaistaan yhteys
2. Asetuksista valitaan haluttu verkko (Mobile Partner -asetuksissa 3G "Vain WCDMA" - tämä on vanhan ohjelman ohje, mutta idea lienee pitkälti sama)
3. Luodaan yhteys uudelleen

Onnistuisiko tällä kokeilla onko 3G-pakotuksesta apua? 🙂
Hei Lila

Kiitos vastauksesta. En vaan oikein ymmärrä miten Mobile Partner liittyy tähän asiaan.

Jos menen käynnissä olevan Huawein konffaussivulle http://192.168.1.1/html/mobilenetworksettings.html
avautuu sieltä näkymä:

Network
Preferred mode: auto
Network Search
Mode: auto

Olettaisin, että näillä voitaisiin tehdä pakotuksia. Mutta harmi kyllä, nuo "auto" asetukset pudotusvalikoissa ovat harmaina, eli niitä ei pysty muuttamaan tai näkemään edes mitä olisi tarjolla.

Apua Kiinasta, HuiHailta?
Heipsan taasen,

Oletko ensin katkaissut verkkoyhteyden, kun yrität valita verkkoa alasvetovalikosta?
No juu, etusivulla ensin "Disconnect", sitten päästää muuttamaan nopeuksia, siis valitsemaan 3G tai 4G. Ei ihan intuitiivistä, ainakin vanhemmissa nettitikuissa saa vaihdettua preferenssit lennossa. Käyttöohjeeseen mukaan jatkossa, kiitos.

Toinen asia. Tuossa Huaweissa on myös SD-kortin paikka. Mielenkiintoinen ajatus sinänsä, mutta onko hyviä ideoita mihin sitä voisi konkreettisesti käyttää?

Entä USB-portti, voisiko se toimia esim. lähiverkon sisäisenä printterin jakajana?

Noistakin voisi olla jotain käyttöohjeessa, ellei laitteen mukana niin vaikkapa verkossa jaettavassa laajennetussa käyttöoppaassa. Harmi jos laitteessa on fiksuutta mikä jää käyttämättä.
Hyviä pointteja 🙂 Olen ymmärtänyt, että jotkut käyttävät SD-paikkaista nettitikkua ikäänkuin USB-muistitikkuna tai vain SD-kortin porttina. Kun nettitikku on muutenkin mukana, ei tarvitse kannella muistitikkua erikseen vaan voi tallentaa SD-kortille tiedostoja talteen vaikka varmuuskopioksi. Mahdollisesti sille voi myös tallentaa jaettavia tiedostoja. Wi-Fi -mokkulan tulee tietysti tällöin olla USB:n kautta kiinni koneessa eli sitä tulee käyttää ihan tavallisen nettitikun tapaan.

Laitevalmistajalta voi ainakin halutessaan aina kysäistä lisää.

Vastaa