Ea origin + sonera internet yhteys bugaa


Hei! olen törmännyt tälläiseen ongelmaa ja moni muukin muutaman päivän aikana EA origin palvel kautta ladattavien pelien kohdalla ettei ne suostu latautumaan varsinkaan sellaisilla jolla on soneran liittymä/laajakaista. en tiedä oletteko saanut ongelmasta jo palautetta mutta toivoisin että tarkastaisitte onko teidän ja ea origin palvelun välillä jotai rajotteita internet palvelussa jotka voisivat blocata yhteyden?. ongelma on ollut jo pitempäänkin kun kaksi päivää mutta nytkun battlefield 3 beta testaus alkoi 27.9 origin palvelun kautta niin virhe ilmoitukset EA:n foorumeilla ja muillakin foorumeilla lisääntyivät huomattavasti ja näyttää siltä ett kaikilla soneran asiakkailla suomessa on pääsääntoisesti tämä lataus ongelma! origin ohjelma ilmoittaa jatkuvasti lataus tilanteessa virhe 111 koodia ja pelin lataus ei onnistu ja ongelma koskee suurinta osaa ladattavista peleistä originin kautta ei vain bf 3 betaa. Ongelman pystyy mtös kiertään jollakin konsteilla kuulemma esim. käyttämällä toisen palvelun tarjoajan nettitikkua tai lataamalla pelin alun kännykän netti yhteydellä jos se ei ole soneran tarjoama palvelu!? toivoisin pikaista takistusta tähän ongelmaan jos palvelujenne välissä on jotain rajotteita kiitos!

31 kommenttia

Jatketaan saman ohjelman aiheuttamissa ongelmissa. Battlefield 3 ei pelaa niin kuin pitäisi koneessani. Origin ollessa offline-tilassa pystyn pelaamaan yksinpeliä, mutta online-tilassa ei onnistu sekään.

EA:lta sain ohjeen ottaa yhteyttä internet-palveluntarjoajaani ja pyytää avaamaan seuraavat portit:

TCP: 80, 443, 9988, 20000-29999, 22990, 17502, 42127
UDP: 3659, 14000-14016, 22990-23006, 25200-25300

Onko tämä sellainen homma, jonka voin tehtä itse vai tarvitseeko tähän operaattorin? Nimittäin nuo portit ovat ilmeisesti kiinni, kun kaksi sivustoa, jotka tutkaavaat portteja näin ilmoittavat ( http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ ja http://canyouseeme.org/ ).
Itse joudut portit avaamaan, mikäli modeemissasi on NAT-toiminto päällä.
Jos modeemi on siltaavassa tilassa (bridged) niin noita portteja ei pitäisi joutua availemaan.
ADSL modeemin (Roadrunner 84AP) asetukset ovat Soneran asetusten mukaiset, eli käsittääkseni Bridged-tilassa, joten porttien avaamista ei tarvita?
Sotis kirjoitti:
ADSL modeemin (Roadrunner 84AP) asetukset ovat Soneran asetusten mukaiset, eli käsittääkseni Bridged-tilassa, joten porttien avaamista ei tarvita?


Tällöin modeemilta ei pitäisi olla tarvetta avata portteja. Kannattaa varmistaa että omasta palomuurisoftasta / käyttöjärjestelmästä on myös portit avattu. Soneran puolelta mitään em. porteista ei ole blokattu.
Veikko kirjoitti:
[quote="Sotis":jar19nyu]ADSL modeemin (Roadrunner 84AP) asetukset ovat Soneran asetusten mukaiset, eli käsittääkseni Bridged-tilassa, joten porttien avaamista ei tarvita?


Tällöin modeemilta ei pitäisi olla tarvetta avata portteja. Kannattaa varmistaa että omasta palomuurisoftasta / käyttöjärjestelmästä on myös portit avattu. Soneran puolelta mitään em. porteista ei ole blokattu.[/quote:jar19nyu]


Joo o asiahan ku ei oikein tunnu ratkeavan tiedän että ketju on ollut kuolleena puolisen vuotta mutta nyt kun sen vasta löysin niin pakko sanoa. Nattaava purkki ainakin omalta osalta ei ratkaise mitään ja koska käytössä on itselä ainakin yritys liittymä jonka takaa koitan pelata niin en edes pääse purkin asetuksiin kiinni... oma epäilys on kyllä vahvasti porteissa vaikka yksityis asiakas puolella ei portteja ole blokattu niin entäs yritys?
Jos jollain vielä tulee "lataamisvirhe" originissa kun yrittää esim päivittää Bf3:sta, niin kokeilkaapas ottaa proxy pois käytöstä (IE:n asetuksista) ja käynnistäkää origin uudelleen.

Vastaa