Ei tämä minun mielestä mikään kohtuu ole???

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 55 katselukertaa

Terve! Mitenkä tässä pitäisi tehdä. kun meille sonera Ei halua vetää langallista puhelinlinja laajakaistaa, koska aikataulu milloin linjat otetaan pois on kuullemma xxx. Mobiilalaajakaista on todettu ettei se toimi. Viimeksi kun oltiin soneran kanssa puheissa nettiyhteydestä, sanoivat että sateenliittilaajakaista olisi paras keino. No kun sateenlitti tuli sitten myyntiin niin hinta oli= laitepaketti 399,00 € + asennus 199,00€ + 69.90€ kk. Seuraava otos liikenne- ja viestintäministeriön sivuilta

"Viestintävirasto on nimennyt 26 teleyritystä, jotka ovat velvollisia tarjoamaan kuluttaja- ja yritysasiakkaille internetyhteyspalveluja yleispalveluna. Lisäksi Digita Oy on nimetty yleispalvelun toteuttamiseksi tarvittavan verkkopalvelun tarjoajaksi. Velvoitteet tulevat voimaan 1.7.2010.

Päätösten taustalla on viestintämarkkinalain muutos, jossa yleispalveluun kuuluvan internetyhteyden uudeksi vähimmäisnopeudeksi on määritelty 1 Mbit/s. Aikaisemmin tiedonsiirtonopeudeksi on riittänyt 30–50 kbit/s.

Viestintämarkkinalain mukaan yleispalveluyritys on nimettävä, jos tämä on välttämätöntä yleispalvelun tarjonnan takaamiseksi tietyllä alueella. Viestintävirasto selvitti laajakaistapalvelujen tarjontaa 380 yksittäisen kunnan tai kunnan osan alueella. Näistä yli 330 alueelle nimettiin yleispalveluyritys.

Yleispalveluyritykseksi nimetty teleyritys on velvollinen tarjoamaan tietyllä alueella kuluttaja- tai yritysasiakkaalle internetyhteyden asiakkaan vakituiseen asuin- tai sijaintipaikkaan. Liittymä on tarjottava kohtuullisella hinnalla ja toimitettava kohtuullisessa ajassa tilauksesta. "
Minun mielestä 598 € ei ole kovin kohtuu hinta. Nettitikulla ei pääse meidän alueella kuin 20-50 kbit/s
Mitä tässä pitäisi tehdä, vai pitääkö alkaa ottamaan kuluttaja suojaan yhteyttä!
Syy siihen että haluaisin langallisen yhteyden soneralta on että sonera on ainut operaattori joka jakaa meidän kaupungilla yhteyttä.

3 kommenttia

Hei miksu123 !

Otathan yhteyttä Sonera Laajakaista Satelliitti Asiakaspalveluumme p. 0200 27007 (valinta 2 – satelliittilaajakaista) arkisin klo 8–16 (mpm/pvm) koskien yleispalveluvelvoitetta.

Lisätietoa Sonera Laajakaista Satelliitista saat täältä.
miksu saitko tähän mitään vastausta vai tarjottiinko sinulle jotain mobiilisysteemiä hintaan 1000?
Olen katsonut vastaavia (siis samoja) palveluja saksasta.
Siellä tarjotaan samalla liittymään myös HDTV palveluja.
Laitteet maksavat 399,00 € (HDTV-palveluineen n. 450,00 €) ja ne saa myös ostettua ilman asennuspalvelua (asennus on tosi helppoa ilmaisella Android Ka-Sat finder ohjelmalla).
Nopeusvaihtoehtoja on huomattavan paljon enemmän ja huomattavasti edullisemmin.


6/1 megasen liittymän saa 19,90 €/kk ilman kiinteitä sopimuksia ja latausrajoituksia, sekin vielä että kk-hinta lähtee putoamaan mitä pidempään liittymä on käytössä.

Tästäkin tehdään Teillä marginaalituote.. myydään kovalla hinnalla niile joilla ei ole muuta vaihtoehtoa.

Tämä olisi loistava tuote esim. satelliitti TV:tä haluavalle mutta miksi nämä pilataan aina järjettömillä hinnoilla ja hinnoilla.

@450 nettiyhteys oli hyvä esimerkki.. erittäin toimiva käytössä mutta pilattiin heti hinnoittelulla jne.
Tarjottiin 3G nettitikkuja ja muuta kelvotonta, kun oli 100% toimiva tuote olemassa jota ei puhelujen paljoudet mykistä!


Tämäkin satelliittilaajakaista on ollut saatavilla jo 3 vuotta ja tämän enempää ette ole saaneet aikaan.. ihmeellistä!

Vastaa