Elisan Huawei 367 mukkolaan Soneran netti

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 8 katselukertaa

Otinpa Sonera liikkuvan netin, siis pelkä SIM-kortin. Miten saan mokkulaan ohjelmat, jotka osaavat otta Soneran Sim-kortilla yhteyden nettiin?

4 kommenttia

Hei MJ68Kni!

Ohjeet nettitikun käyttöönottoon löydät ohjeista ja vinkeistä.

Samalta sivulta löydät myös laitekohtaiset ohjeet sekä mahdolliset nettitikun päivitystiedostot.
Iiro_ kirjoitti:
Hei MJ68Kni!

Ohjeet nettitikun käyttöönottoon löydät ohjeista ja vinkeistä.

Samalta sivulta löydät myös laitekohtaiset ohjeet sekä mahdolliset nettitikun päivitystiedostot.


En osannut varmaan ilmaista itseäni tarkasti.

Mokkulassani ei ole Soneran yhteysohjelmistoa, vaan. Eli mistä saan ladattua sopivan yhteysohjelmiston? Olisiko tuo Mobile Partner se sopivin? Tietokoneissani on Win7, Win8 ja Mac-käyttöjärjestelmiä.

Ja kuinka yhteysohjelmisto asennetaan. Varman poistetaan kaikki Elisan ohjelmiston tideostot ensin ja sitten kopioidaan vaan Soneran ohjelmiston tiedostot?

Kiitos etukäteen avusta!
Hei MJ68Kni!

Kiitos viestistäsi.

Käytössäsi oleva Huawei E367 -mokkula pitäisi toimia Soneran verkossa, kun laitat mokkulaan Soneralta saamasi SIM-kortin. Tämä sillä edellytyksellä, että Elisalta saamasi mokkula ei ole lukittu käyttämään ainoastaan Elisan/Saunalahden SIM-korttia. Tässä tapauksessa sinun tulisi ottaa yhteyttä Elisaan.

Huawei E367 -mokkula käyttää Mobile Partner -hallintaohjelmaa, eikä mokkulassa ole erikseen jonkin operaattorin yhteysohjelmistoa. Mikäli mokkula ei asennu automaattisesti Soneran verkkoon laitettuasi Soneran SIM-kortin mokkulaan, tulee tässä tarkistaa Mobile Partnerin asetukset.

Soneran internetasetukset (esim. APN) ovat kyseisessä mokkulassa seuraavat:

1. Klikkaa Mobile Partner -kuvakkeesta Partner auki.
2. Katkaise yhteys, mikäli internetyhteys on voimassa.
3. Valitse Partnerin ylälaidasta Työkalut-kohdan kautta Asetukset.
4. Valitse tämän jälkeen kohta Profiilinimi ja tarkista, että oletusyhteytenä on Soneran asettamat internetasetukset. Profiilinimen kohdalla tulee lukea Sonera Internet. Kohdassa APN tulee lukea internet ja täppä kohdassa Staattinen. Palvelunumeron kohdalla tulee lukea *99# .
5. Mikäli Soneran internetasetukset eivät ole valmiina, voit valita kohdan "Uusi" ja kirjoita kyseiset asetukset kohdassa 4 mainittuihin kenttiin. Tämän jälkeen hyväksyt muutokset.

Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi ja saat mokkulasi toimimaan Soneran verkossa.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Entä miten hankitaan E367-nettitikkuun Mobile Partner ohjelma (ja muutenkin kunnostetaan tikku jos tarpeen), kun se kolmas operaattori on korvannut sen E367-tikulta asentuvalla vain kyseiseen operaattoriin rajautuvalla ohjelmalla (DNAnetti). Tikku ei ole sim-lukittu (ja sitäpaitsi netti on puolillaan ilmaisia sim-lukituksen poisto-ohjelmia kun vain tietäisi mitä tohtii käyttää).

Vastaa