Enemmän upload nopeutta tarvitaan?

  • 11 December 2014
  • 14 kommenttia
  • 99 katselukertaa

Terve, minulla on teiltä tuo kiinteä soneran ADSL 24 Mbit/s laajakaista jossa taitaa olla 1mb upload nopeutta. Speed test antaa 0,8. Modeemina on käytössä Telewellin EA510.

Tarvitsen vähintään 2 megaa upload nopeutta koska streamaan pelejä.

syy siihen miksi käytän telewellin modeemia on se että sillä on helppoa säätää toimivat porttiohjaukset peleihin niin että voin myös hostata peleille servereitä jotka myös sitten toimivat. Minulla oli kokeilussa muutaman kuukauden mobiililaajakaista ja siinä mukana tulleella modeemilla ei saanut pelien servereitä toimimaan ja porttiohjaukset oli ihan omituiset. Download nopeus oli about 20megaa vaikka luvattiin sata.

Eli haluaisin liittymän ja modeemin joilla saisi vähintään sen 2 megasen upload nopeuden ja silti voisi hostata pelien servereitä ja porttiohjaukset olis helppoa tehdä. Toimiikohan porttiohjaukset/peliserverit muutenkin vain kiinteässä laajakaistassa... enkä ole varma saako tänne minun paikkakunnalle (Lieksa) yhtään parempia kiinteitä laajakaistoja.. Tosin voisin käyttää vanhaa modeemiani peliserverien hostaamiseen, ja sitten jäisi enää jäljelle tuo kahden megan upload speed jonka tarvitsen.

Miten on?

14 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Jos sinulla on ADSL 24/1 niin et saa kyllä uploadia mitenkään lisää... Turha uneksia kun ollaan Suomessa...

Itsekkin halua uploadia enemmän, tällä hetkellä on 100/10 mutta serverien ylläpitäminen ei ihan ole huippua, kun tarvisin VPN palvelua....

Tällä hetkellä webbiserveri pyörii kyllä...

Onko alueellasi 4G verkkoa?
Ei tietenkään saa lisää upload nopeutta jos on 24/1, siksihän minä tulinkin kysymään että olisiko tänne saatavilla jotain muuta. Serverit pyörii ihan hyvin tällä koneella ja nopeudella, kun en mitään kauhean isoja servereitä pyöritä muutenkaan.

Lieksassa taitaa olla vain joku 3G härveli tällä hetkellä, jota mainostavat jotkut ''4G''nä. Kuitenkin tarkoitus olisi tietää että saanko edes jollain tavalla lisää upload nopeutta, oli se sitten uusien modeemien tai liittymien hankintaa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Mitä siis saat keskimäärin lataus nopeudeksi... Yleensä Se on siis 15Mbit/s paikkeilla... Joten kun latausnopeutta lasketaan niin lähetys voidaan periaatteessa nostaa... Mutta Sonera ei ilmeisesti näin tee ollenkaan kun tästä on ollut aikaisemminkin keskustelua.

Osaatko yhtään sanoa kuinka pitkä matka kaapelia sinulla on keskukseen? Jos on kovin pitkät niin en usko että lähetysnopeutta voi nostaa.

3G verkossa voi saada hyvin lähetysnopeudeksi 5Mbit/s asti. Jos tietenkin hyvä verkko eikä paljon käyttäjiä tai häiriötä.

Tässä asiassa mm.. Ruotsi taas kerran edellä meitä... Ja reilusti... Sonera part of TeliaSonera... Kaikki pielessä.
Heippa makijo-80!

Liitetiedostossa liikkuvan laajakaistan upload nopeudet sekä niiden vaihteluvälit. Tietenkin liikkuvan laajakaistan nopeuksiin on enemmän vaikuttavia tekijöitä, kuin kiinteän kaistan. Yhtenä vaihtoehtona on myös tiedustella taloyhtiön kautta valokuidun rakentamista taloon, jolla nopeuksia voidaan saada ylöspäin aina tuohon 100/10 nopeuteen saakka.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Miksi 4G on parempi lähetys nopeus kuin kuidussa.
Minulla olisi Huawei B593 3g/4g modeemi jolla voisin testata tuota nopeutta, olisiko tämmöinen testaaminen mahdollista esim. pienellä maksulla? Jos saisin vähintään 2megaa upload nopeudeksi voisin tilata liittymän. Kyselen myös taloyhtiöltä tuota valokuitua.
Hei olkitu!

Tuo riippuu vähän sopimuksesta ja taloyhtiön sisäverkosta. Jos taloyhtiön sisäverkko on ethernettiä, voidaan saada uppikaistalla 100M.

Terve makijo-80!

Lisäätkö asiakasnumeron käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset -> Profiili ->
Asiakasnumero) niin näen tietosi tarkemmin.

Jos paikkakunnaltasi löytyy sonera kauppa, voisit käydä sieltä kysymässä mikäli heillä olisi antaa testiin liikkuvaa yhteyttä. Mikäli taloyhtiöstä löytyy kiinnostusta valokuituun, taloyhtiön edustaja voi olla yhteydessä kiinteistötoimitukseemme. Tässä linkki tarkempiin yhteystietoihin http://bit.ly/1mk9gH1
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Jaahas... minulla on sisäverkko ETHERNETillä... (senhän näet tuolta asiakasnumeroni kautta). CAT5 toteutetun sisäverkossa on kyllä mahdollista nopeampaan yhteyteen kuin 100/10...


ETHERNET CAT5 pystyy 100/100 yhteyteen. Sisäverkko pitäisi olla hyvässä kunnossa, talohan rakennettu 2010.
Hei olkitu!

Tällä hetkellä sinun osoitteeseen on tuo 100/10 maksimi. Vaatii laitepäivityksiä, jotta saatavuus nousee 1000/100. Tuosta kannattaa taloyhtiön edustajan olla yhteydessä kiinteistötoimitukseemme jos kiinnostusta on nopeampaan yhteyteen.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Ai että laitepäivitystä.. cat5 läpi ajattelitte tunkea 1000/100... mutta ette siis saa 100/100 yhteyttä ollenkaan? En usko että tämän toteuttamiseen vaaditaan laitepäivitystä...
Hei olkitu!

Valokuituliittymissämme 100M/10M seuraava nopeusluokka on 1000M/100M.
Tämä kyllä vaatii toimenpiteita myös meidän osalta, joten suosittelen taloyhtiön edustajaa olemaan yhteydessä kiinteistötoimitukseemme.
Aina ei mene kuin elokuvissa.
Taloyhtiössä, jossa on sisäverkko ethernet-kaapeloitu ja liityntä operaattorin verkkoon (talokaapeli) on valokaapelia, tarvitaan talojakamoon kuitu-ethernet kytkin.
Tämä laite on operaattorin ja ko.laitteella on tietyt ominaisuudet. Nopeuden nosto ei siis välttämättä ole niin yksinkertainen vaan vaatii mahdollisesti tuon aktiivilaitteen vaihtamisen, jos "rauta" sitä rajoittaa. Kaapeloinnista se ei siis ole välttämättä kiinni vaan voi olla tästä kytkimestä.
Siksipä voi vaatia vähän enemmän toimenpiteitä, mutta rahallahan saa ja hevosella pääsee.

ps. tästä hankalasta syystä, nykyisin on siirrytty toteuttamaan kuituyhteydet PON-tekniikalla.
Siinä päästään eroon kalliista isoista kiinteistön kytkimistä ja jokaiseen huoneistoon tulee oma kuitu-ethernet-mediamuunnin. Vaihtamalla tätä päätelaitetta, on "vain taivas rajana". Edellytyksenä on tietenkin, että jokaiseen huoneistoon on kaapeloitu täysin valmis kuituyhteys talojakamosta.
Terve, asiakasnumeron pitäisi olla jo paikoillaan. Ei taida olla täällä soneraan liittyviä kauppoja?
Hei makijo-80,

Lieksan Sähkö Oy on lähin jälleenmyyjämme. Lähin oma myymälämme näyttäisi olevan Joensuussa asti.

Vastaa