Ethernet-kohteessa kytkin ennen Thomsonia?

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Terve,

minulla on vain 1 ethernet-kaapeli per huone, joten pitäisi huoneistojakamossa saada käytettyä omaa kytkintä jakamaan yhteys työhuoneeseen sekä olohuoneeseen. Olohuoneessa on tuo Thomsonin modeemi ja digiboksi. En halua laittaa Thomsonia huoneistojakamoon, koska en halua työhuoneessa olevaa pleikkaria/työkonetta NAT:n taakse.

Eli minkälaiset asetukset minun pitää laittaa omaan kytkimeeni jotta Koti TV toimii olohuoneessa? Sallia VLAN 254 (kotitv) tuohon olohuoneen porttiin, mitä muuta? Ilmeisesti tuttavallani jolla tulee kuitu omakotitaloon, tuo onnistuu? Eli hänellä on Zyxelin ES-315 -laite ennen Thomsonia. Samanlaisen ratkaisun haluaisin siis itsellenikin. Oma kytkimeni on hallittavan, joten IGMP/VLAN-säädöt onnistuvat.

Ja pyydän, älkää vastatko "ei onnistu" tai "laita thomson ensimmäiseksi" koska teknisesti tuolle ei ole yhtään mitään esteitä. Nyt toivon että Soneralta löytyisi sellainen tuote kuin puoli kuppia kahvia ja saisin vinkkejä kytkimen konfigurointiin.

2 kommenttia

vimake kirjoitti:
Terve,
Ja pyydän, älkää vastatko "ei onnistu" tai "laita thomson ensimmäiseksi"


No, tuo toive ainakin täytettiin kun kukaan ei viitsinyt sitten vastata mitään 😃
Pahoittelut vastauksemme viiveestä. En pysty valitettavasti antamaan kysymykseesi haluamaasi vastausta vaan ohjeemme ja suosituksemme on, että Koti TV -palvelun Thompson -palvelureititin (tai asiakkaan oma modeemi, jos Koti TV -palveluun ei sisälly palvelureitintä) on oltava kytkettynä ensimmäisenä laitteena verkkoon, jotta Koti TV -palvelu voi toimia liittymän kautta oikein.

Zyxelin ES-315 -laite on kuitumuunnin jota tarvitaan Sonera Kotikuitu -palvelussamme. Tässä palvelussa kuitumuunnin täytyy olla "ensimmäisenä -laitteena" taloon tulevaan kuituyhteyteen liitettynä.

Vastaa