Extra 24/2 nopeus


Hei.


Minulla on Soneran Extra 24/2 laajakaista ja modeemina on Telewell TW-EA 510 ADSL Modem Router Firewall WLAN AP(802. 11 b+g)

Ongelmani on seuraavanlainen:

Modeemin asetuksissa lähetys on 1017 kbps ja vastaanottonopeus on 24281 kbps.
ADSL linjan tyyppi on "operaattorin asetusten mukaisesti" modulointi "autom."

Linjan tila "Up" Toimintatila ADSL 2+.

Pika asetuksissa "1483 Bridged IP LLC"

Eli niinkuin pitääkin, olettaisin?

Mutta kun koneella mittaan nopeuksia (speedtest.net), niin saan download nopudeksi 13.68 ja uploadiksi 0,86

Eli modeemin ja koneen välillä on jotain häikkää ? Mikä neuvoksi että saan nopeuden luvatuksi 24 Mbps ?

Kiittäen

KS

16 kommenttia

Niin vielä selvennykseksi: minulla on Mac Pro (Intel) OSX 10.6.6.
Liittymässäsi olevan ADSL-modeemin ja Soneran DSL-keskittimen välisen yhteyden kaistanleveys mahdollistaa maksimissaan noin 24/1 Mbit/s nopeudet. Arvot ovat melko tarkalleen samat, mitkä olet lukenut modeemin hallintasivuilta.

13,68 Mbit/s ei ole huono tulos, mutta on se kuitenkin hieman vaatimaton verrattuna ADSL-yhteyden kaistaan. Onko mittaus tehty tietokone kytkettynä kaapelilla suoraan modeemiin vai langattoman verkon kautta? Jos mittaus on tehty vain langattomasti, kannattaisi kokeilla myös millainen tulos tulee ethernet-yhteydellä eli verkkokortti kaapelilla kytkettynä modeemiin.
Kyllä on tietokone kytketty kaapelilla modeemiin. Ja kokeiltu kahtakin eri kaapelia.
Ja myöskin kahdella eri koneella. Mac Prolla ja Fujitsu Windows läppärillä. Tulos molemmilla n 13 Mbs luokkaa.
Asetukset ovat ADSL linja sivulla modeemissa:

ADSL linjan tyyppi "Operaattorin asetusten mukaisesti"
Modulointi "Autom"
Laitteen ohjelmistoversio DMT FwVer: 3.5.18.0_A_TC, HwVer:T14F7_1.0
Linjan tila (DMT) Up
Toimintatila ADSL2+
Lähetysnopeus 1017 kbps
Vastaanottonopeus 24281 kbps
SNR Marginali (Lähetys) 6.3 db
SNR Marginali (Vastaanotto) 8.3 db
Linjan vaimennus (Lähetys) 0.8 db
Linjan vaimennus (Vastaanotto) 0.0 db
Tarkistan varmuuden vuoksi yhteyden nopeuden asetukset verkossa uudelleen ja palaan asiaan tässä ketjussa.
Onko asiaan tullut mitään selvyyttä ?

Yst

KS
Palaan aiheeseen tässä,kun sieltäpäin ei ole tullut selvyyttä.

Kokeilin noilla samoilla asetuksilla, kuin ylhäällä on mainittu sellaista,
että vaihdoin verkkokaapelin Lan sisäänmenoon 3 ja kokeilin myös Lan 4:sta
modeemissani. Kas kummaa, nopeus nousi 20.71 Mbps ja upload 0,86. speedtest.netissä.
Mistä kummasta tämä voi johtua? Samalla kun tsekkasin verkkokorttini asetuksia, olivat ne muttuneet tämän myötä ( eri ip, subnet mask, dns server, router ja search domain oli muuttunut TeleWell. gatewaysta dhcp.inet.fi:hin) Kysynkin onko tämä nyt sitten 24/1 nopeuksinen liittymä ?
Vaikka maksan 24/2 sta ?

Yst

KS
TeleWell-modeemissa on kaksi LAN-liitintä reitittävässä ja kaksi siltaavassa tilassa. Siltaavana toimivat liittimet antavat ilmeisesti paremman siirtonopeuden kuin reitittävät LAN-liittimet. Siltaavana modeemi välittää liikenteen sellaisenaan ja vaatii modeemilta vähemmän prosessointia. Tästä syystä nopeus on parempi.

Liittymäsi nopeusluokka on verkossa 24/2 Mbit/s, mutta jostain syystä yhteys ei muodostu Annex M -sandardilla, jonka lähtevän datan 2 Mbit/s -kaista vaatisi. Voit pyytää Vikapalvelua tarkistamaan ja tarvittaessa muuttamaan liittymäsi nopeusasetuksia verkossa Laajakaistan vikailmoituslomakkeella. Riittää kun kerrot lomakkeen viimeisen sivun Lisätiedot-kentässä, että lähtevän datan nopeus jää arvoon 1 Mbit/s. 99 euron asentajakäynnistä ei ole tässä tapauksessa pelkoa.
Täällä vähän samanlaista ongelmaa, mutta vastaanottonopeudessa. Käytössä Telewellin 510 V3 ja Telewell 501 (molemmilla kokeiltu, 510 pääkäytössä).
Vastaanottonopeus ei enää nouse yli 15Mb:n, kun se on aikaisemmin ollut aina yli 20Mb:n. Huomasin ongelman pari-kolme viikkoa sitten. Missä mättää? Speedtest antaa tulokseksi n.13Mb:aa.

ADSL linjan tyyppi Operaattorin asetuksen mukaisesti
Modulointi Autom.
Laitteen ohjelmistoversio DMT FwVer: 3.9.4.20_A_TC, HwVer:T14F7_1.0
Linjan tila (DMT) Up
Toimintatila ADSL2+
Lähetysnopeus 2455 kbps
Vastaanottonopeus 15353 kbps
SNR Marginali (Lähetys) 6.2 db
SNR Marginali (Vastaanotto) 6.0 db
Linjan vaimennus (Lähetys) 6.3 db
Linjan vaimennus (Vastaanotto) 0.0 db

Olen aikaisemmin ollut todella tyytyväinen linjaani ja se on pääsääntöisesti toiminut aina yli 20Mb:n nopeudella. Nyt ei päästä sinne päinkään. Ilmeisesti Sonera alkanut priorisoimaan liikennettä ja tästä vaietaan. Ei hyvä...
JPW kirjoitti:
Vastaanottonopeus 15353 kbps


Lähtevän datan kaistanveleys jää ADSL-modeemin ja talossa sijaitsevan Soneran DSL-keskittimellä noin 15 Mbit/s pintaan. Liittymäsi nopeusluokka on 24/2 Mbit/s, eikä sitä ole rajoitettu. Todennäköisesti jokin huono kaapeli tai liitos modeemin ja DSL-keskittimen välillä laskee kaistanleveyttä, jos kahdella ADSL-modeemilla testattuna antaa suurin piirtein saman arvon tulevan datan kaistalle.

Oletko testannut myös vänintään kahdella modeemin ja puhelinpistokkeen tulevalla kaapelilla (ilman jatkojohtoa)? Jos asunnossa on useampi kuin yksi puhelinpistoke, testaa saako toisesta pistokkeesta erilaisen kaistanleveyden.
Tapio kirjoitti:
[quote="JPW":nezumt3m]Vastaanottonopeus 15353 kbps



Oletko testannut myös vänintään kahdella modeemin ja puhelinpistokkeen tulevalla kaapelilla (ilman jatkojohtoa)? Jos asunnossa on useampi kuin yksi puhelinpistoke, testaa saako toisesta pistokkeesta erilaisen kaistanleveyden.[/quote:nezumt3m]

Nyt on testattu kahdessa muussa pistokkeessa ja toisella johdolla. Eipä tilanne muuttunut mihinkään.

ADSL linjan tyyppi Operaattorin asetuksen mukaisesti
Modulointi Autom.
Laitteen ohjelmistoversio DMT FwVer: 3.9.4.20_A_TC, HwVer:T14F7_1.0
Linjan tila (DMT) Up
Toimintatila ADSL2+
Lähetysnopeus 2424 kbps
Vastaanottonopeus 14983 kbps
SNR Marginali (Lähetys) 6.0 db
SNR Marginali (Vastaanotto) 6.0 db
Linjan vaimennus (Lähetys) 6.3 db
Linjan vaimennus (Vastaanotto) 0.0 db

Edit: Itse asiassa meni vain huonompaan suuntaan noiden testausten jälkeen. Nyt antaa jo hitaampia tuloksia muutenkin: http://www.speedtest.net/result/1202514253.png
Jostain syystä ADSL-modeemin ja -keskittimen välisen yhteyden kaistanleveydestä jää puuttumaan lähes 40% siitä mitä se voisi olla. Jos aikaisemmin liittymälla sai täydet 24/2 Mbit/s nopeudet, on jotain yhteydessä muuttunut. Kotikonstein yhteyttä ei käytännössä enempää voi testata, joten tee liittymästä vikailmoitus. Hidastelevasta yhteydestä paras tapa on ilmoittaa Laajakaistan vikailmoituslomakkeella, koska lomakkeelle voi kertoa tarkempia tietoja ongelman oireista ja miten yhteyttä on testattu. Lomake otetaan käsittelyyn 1-3 päivän viiveellä jonotilanteesta riippuen. Lomakkeen perusteella tehdään suoraan liittymän vikailmoitus tai soitetaan ensin asiakkaalle lisätietojen kysymistä varten.
Ja tietysti todetaan kiinteistön sisäverkon syyksi ja veloitetaan liki 100€ siittä käynnistä. Vikailmoitus tehty, mutta jos tästä tulee lasku, niin on aivan varma, että irtisanon pitkän Sonera-asiakkuuteni ja vaihdan paikalliseen kaapelilaajakaistaoperaattoriin.
Joo korjasivat homman. Nyt on nopeudet kunnossa, mutta: netti hyytyy välillä siten, että
sivujen aukeamiseen menee aikaa todella paljon. Aina pitää bootata modeemi. Ja sen jälkeen homma pelittää jonkin aikaa....
Tätä ongelmaa ei ollut ennen nopeuden saattamista normaaliin. Mistä tämä voi johtua ? Aika ärsyttävää
suoraan sanoen. Koko ajan jotain.

Yst


KS
letkuleroy kirjoitti:
Joo korjasivat homman. Nyt on nopeudet kunnossa, mutta: netti hyytyy välillä siten, että
sivujen aukeamiseen menee aikaa todella paljon. Aina pitää bootata modeemi. Ja sen jälkeen homma pelittää jonkin aikaa....
Tätä ongelmaa ei ollut ennen nopeuden saattamista normaaliin. Mistä tämä voi johtua ?


Nyt modeemi käyttää Annex M -standardin mukaista ADSL-yhteyttä, jotta 2 Mbit/s lähtevän datan kaista on mahdollinen. Aikaisemmin yhteys oli "tavallinen" ADSL 2+.

Jos yhteys palautuu joka kerta modeemin buuttaamisella, viittaa se modeemin ongelmiin. Oletko testannut nyt yhteyttä kummallakin modeemilla (TW-EA510 ja TW-EA501), että tekeekö saman molemmilla?

Vastaa