Galaxy S3 ja Sonera Sopiva Latviassa

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 1 katselukerta

Moi,

Kyselen neuvoja ennen Riikan matkaa. Minulla on S3 ja Sonera Sopiva, jolla voi käsittääkseni käyttää mobiilinettiä myös Latviassa ilman eri hintaa aivan samalla tavoin kuin Suomessa. Toimiiko tämä yksinkertaisesti yhdistämällä Soneran sivuilla mainitun operaattorin verkkoon vai täytyykö puhelimessa tehdä muita säätöjä, jotta yhteyden saa pelaamaan? Kiitos.

7 kommenttia

Hei maniku! Sonera Sopiva -liittymä etsii automaattisesti oikean verkon eli sinun ei tarvitse säätää mitään asetuksia yms. Nettisurffailu menee tosiaan Latviassa paketista, ylimääräisiä kuluja ei tästä tule 🙂
Heipä vaan!

Jos vielä itsekin asiaa miettineenä hieman asiaa tarkistaisin. Jos Johannes kerkeät vastailemaan, arvostan asiaa kovasti.

Kovalla Soneran palstan luvulla löysin vanhan keskustelupalstan keskustelun, jossa mainittiin, että Sonera Sopiva liittymällä on fyysisesti mahdotonta mennä vieraaseen verkkoon, jolla puhelut/viestit/netti maksaisi erikseen lisää.

Eli siis, et voi, edes niin halutessasi, säätää puhelinta siten, että joutuisit sen käytöstä maksamaan lisähintaa. Vain Soneran (ja sen yhteistyökumppanien) verkot ovat käytettävissä Sonera sopiva liittymällä.

Ja nyt edellisellä tarkoitan siis tätä Pohjola/Baltia aluetta. Muu eurooppa ja maailma asia erikseen.

~Nasse
Nasse93: Se että puhelin päivittyy johonkin muuhun kuin TeliaSoneran -verkkoon pohjoismaissa tai Balttiassa, vaatii sen että puhelin on ilman verkkoa yli 5min. jonka jälkeen puhelin vasta etsii seuraavan vapaan verkon.
Kiitos nopeasta vastauksesta Iirolle!

Täytyy vielä sen verran kysyä, että saa rautalangasta väännettyä. Eli Sonera Sopiva liittymällä joudut pohjoismaissa/baltiassa valitsemaan manuaalisti verkon, ettei se vain mene vieraan operaattorin verkkoon?

Sain tosiaan käsityksen, että Puhelin menee pohjoismaissa/baltiassa vain ja ainoastaan Soneran pakettiin kuuluviin verkkoihin, ei muihin.

Eli lyhyesti: Voiko Sonera Sopiva liittymillä tehdä (pakettiin kuulumattomia) verkkovierailuja Pohjolassa/Baltiassa?

Kiitos etukäteen,

~Nasse
Hei Nasse93!

Sonera Sopiva -liittymä hakee automaattisesti kunkin "Sonera-maan" verkon automaattisesti, mikäli liittymää käytetään sellaisessa paikassa, jossa kyseinen verkko on saatavilla.

Tässä kyseiset operaattorit Pohjoismaissa (ei Islanti) ja Baltiassa: Ruotsissa (Telia ja Sweden 3G), Norjassa (Netcom), Tanskassa (Telia), Virossa (EMT), Latviassa (LMT) ja Liettuassa (Omnitel).

Asiakkaamme voivat halutessaan käyttää myös muiden operaattoreiden verkkoja, mutta tässä tapauksessa netin käyttö ei sisälly Sonera Sopiva -liittymän nettipakettiin. Toisen operaattorin verkko täytyy hakea manuaalisti. Kannattaa tarkistaa laitteesta, mitä verkkoa laite käyttää, jotta ei tule yllätyksiä laskuissa.
Suuri kiitos, Tapani, kattavasta vastauksesta!

~Nasse
Hei Nasse93!

Mukava, että voin olla avuksi. Hyvää reissua!

Vastaa