Harhaanjohtava mainos: puhelin Sopiva liittymän hinnalla

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Hei,,, teidän sivuilla on mainos joka on harhaanjohtava.

Sopiva Super -liittymä ja Lumia 620 pakettihintaan! Hinta: 29,90 €/kk etu 24 kk ajan (norm. 37,90 €/kk). Kaupan päälle puhelin! Super-paketin ostajalle Nokia Lumia 620 pakettihintaan 29,90 €/kk

Tarjoamme toukokuun kunniaksi Sonera Sopiva Super -paketin hinnalla mukaan myös upouuden Nokia Lumia 620 -älypuhelimen. Etusi siis puhelimen hinnan verran, yhteensä 192 €!


Todellisuudessa kuten teidän erittelyssäkin näkee (ks alle) ei puhelin olekaan ilmainen vaan maksaa 8 € kuukaudessa ja alennus tulee itse liittymästä puhelimen verran. Tämä johtaa harhaan, koska saman saa halvemmalla jos ostaa puhelimen erikseen ja paremman käyttöönsä sopivan Sopiva liittymän. Tässä kamppanjassa mainostetaan harhaanjohtavasti et puhelin olisi ilmainen, mutta totuus on et Sonera haluaa nyhtää viimeisetkin rahat eli sen kympin sijasta meneekin kolmekymppiä liittymiin.

Meinasin jo ottaa tuon paketin, mutta onneksi ajatus pelaa vielä. Pitäisikö tästä harhaanjohtavasta mainoksesta ilmoittaa kuluttaja viranomaisille?

"Nokia Lumia 620 (musta)

Kuukausimaksu 8,00 €/kk

Sonera Sopiva Super (24 kk sopimus)

1200 min puhetta
1000 kpl viestejä
21 Mbit/s netti (4G)

Lumia 620 ja Super-liittymä pakettihintaan

Kytkentämaksu 0,00 €

norm. 3,90 €

Kuukausimaksu 21,90 €/kk

etu 24 kk ajan

norm. 29,90 €/kk"

Ehdotan että tämä harhaan johtava mainos poistettaisiin.

2 kommenttia

Hämmennetään soppaa hieman lisää... Tietäkseni Lumia 620 ei edes tue 4G:tä...
Hei museomies: Tämä tarjous koskee tosiaan Super-paketin ostavia asiakkaita. Tosin, edullinenhan se on, vaikka aivan näin isoa pakettia et tarvitsisikaan. Jos sinulle riittää huomattavasti pienempi paketti, esim. Startti tai Näppärä, kannattaa tämä tarjous unohtaa, kuten olit huomannutkin.

Mainostekstissä lupaamme ”Sonera Sopiva Super -paketin hinnalla mukaan myös upouuden Nokia Lumia 620 –älypuhelimen”, mikä pitää paikkansa ja näin ollen voi ajatella, että puhelin tulee "kaupan päälle". Puhelimen hinta 8 € on kerrottu kopioimassasi hintaerittelyssä ja siitä selviää myös Super-paketin tarjoushinta 21,90 € ja paketin kokonaishinta 29,90 €. Näin ollen olen hieman eri mieltä siitä, että lupaisimme ilmaisen puhelimen. Ymmärrän kuitenkin pointtisi, että väärä käsitys voi tulla, mikäli hintaerittely jää lukematta. Välitän mielipiteesi eteenpäin markkinointiin, että tarkistaisimme sananmuotoa uudelleen. Kiitos sinulle!

Lumia 620 ei tosiaan tue 4G-verkkoa, mutta kelpo nopeuksiin sillä pääsee 3G-verkossakin!

Vastaa