Havaintoja ja vinkkejä Thomson ja Inteno -DSL -purkeista

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Tilasin kesäkuussa Viihde-paketin. Laitoin siihen tietenkin omat verkkoasetukset. No, ilmeni sellainen vika, että hallintayhteys lopetti toimimisen parissa päivässä. Soitin vikapalveluun ja ehdottivat, että "no sitten boottaat laitteen päivittäin"! No ei hitto semmonen sovi ja rupesin selvittämään asiaa itse.

TS yritti korjata ongelmaa päivittämällä purkin softan ja lopulta vaihtamalla Thomsonin Intenoon. Kumpikaan ei auttanut.

No otin haasteen vastaan ja rupesin urakalla selvittämään asiaa, miksi hallintayhteys lopettaa toimintansa. Pientä snifferöintiä ja muuta säätämistä ja päädyin näihin kolmeen asiaan, jotka voivat sekottaa päätelaitteen:

1) IPV6: sen poistaminen verkosta ja koneista lopetti hidastelun webbisivuja ladatessa.

2) DHCP: sopivissa ristiriitatilanteissa, yhteys katkesi, jos kahdella laitteella oli sama IP. Oma vika toki eli tarkkana sen kanssa sitten, jos on ongelmia.

3) WLAN: MIelestäni tärkein ongelman aiheuttaja! Sen tunnukset: alunperin käytin (sattumalta) verkon nimeä, jossa oli vain hexa-numeroiksikin sopivia merkkejä (0123456789ABCDEF) ja kun verkon WPA2-salasana oli samoista merkeistä muodostettu, niin joku laite ei tykännyt (veikkaan W7-kannettavaa) ja se sai DSL-purkin jotenkin sekaisin, mahtoiko huutaa verkon tukkoon tai jotain...

Mutta kun korjasin nuo kohdat, verkko on toiminut kuin unelma 🙂 Tuon enempää en viitsinyt asiaa tutkia, koska asia korjaantui. Sekä Thomson ja Inteno tulivat tolkkuihinsa noilla kikoilla :)

Tämmöstä! Saanko nyt pari ilmaista kuukautta laajakaistaan, kun noin paljon selvittelin teidän puolesta asioita? 🙂

1 kommentti

Nuo ongelmat eivät vaikuttaneet Internet-yhteyteen, (paitsi tuo IPV6) pelkästään hallintayhteyteen.

Vastaa