Homeplug-yhteyden toiminta (toimimattomuus)

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Olisin tiedustellut tuosta Soneraviihteen digiboksin ja Intenon purkin välisen yhteyden muodostamisesta homeplugin avulla. Onko tietoa, toimiiko joidenkin homeplug-purkkien kanssa? Itse kokeilin D-linkin 307AV:lla, ei yhteys toimi. Homeplugin avulla on toiminut nettiyhteys ja TV:n nettipalvelut mainiosti ja Soneran videovuokrauspuolikin, muttei TV-kanavat.

Hyviä vinkkejä? Wlanin yhteydet tökkii omien kokemusten perusteella, piuha lattian poikki ei innosta.

T. Jouni

4 kommenttia

Kunniamerkki +14
Ilmeisesti osa noista ei osaa lähettää jostain syystä multicast-lähetettä oikein. Itsellä oli joskus viihteen digiboksi modeemissa kiinni TP-Linkin halpis datasähkömuuntimilla ja toimi hienosti.

Toimiiko nettisi kunnon nopeuksilla ja ilman tippunutta dataa sähköverkon yli? Kyllä silloin pitäisi televisionkin läpi tulla.
Nähtävästi ongelma liittyy tuohon multicast-lähetteen lähetykseen. Netti toimii kohtuullisella nopeudella 24M nopeudella olevaksi, siinä ei ongelmia ja mitä on vielä mitannut tuon homeplug-yhteyden nopeutta, niin sekin on riittävä ja toimiva.

Ja mitään ongelmia ei ole viihteen oljelma-arkiston (vai miksi sitä kutsutaan) ohjelmien kanssa, vain nuo reaaliaikaiset tökkii.

SER-konttiko kutsuu Soneran moskia?
Sähköverkon yli toimivat Homeplug-laitteet vs Sonera Viihde.

Käytössäni on ZyXEL PLA-4201 Mini 500Mbps Starter Kit, joka on toiminut Sonera Viihdekäytössä ongelmitta parisen kuukautta. Yhteys on siis Thompsonin reitittimen ja Motorolan digiboxin välissä. 24M laajakaista.

Sama yhteys on testattu myös kiinteällä verkkokaapelilla ja toiminta molemmilla yhteystavoilla sama. Toimii.

Valokuituyhteyksiin tarkoitetun Intenon-purkin osalta en osaa sanoa toimivuudesta.
Kunniamerkki +14
Voisin varmaan itsekin tähän kommentoida nuo itselläni toimineet laitteet, eli TP-Link TL-PA201 oli malli, nykyään jo lopetettu tuote, mutta tuo oli TP-linkin aivan perusmalli, joten sieltä näyttää tukea löytyvän.

Vastaa