Huawei b593s kentänvoimakkuusnäyttö

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei,
b593s-22 reitittimen kentänvoimakkuusnäyttö vaihtelee yhden ja viiden tolpan välillä säännöllisen epäsäännöllisesti. Minuutin aikana voi olla parikin kertaa yhdessä tolpassa tai voi olla muutaman minuutin putkeen täydet tolpat. Nopeustestejä olen tehnyt vaihtelevalla menestyksellä max 12,4M nopeudesta siihen että testi jumittuu ja ilmoittaa yhteysvirheestä. Aikaisempaan 4M kiinteään laajakaistaan verrattuna tämä yhteys on paljon epävarmempi ja useammin tahmaisempi, mutta haluaisin tietää, onko tuolle vaihteluvälille jotain oikeaa selitystä tai jotain jopa tehtävissä. Reitittimen uudelleen käynnistyksiä olen joutunut tekemään vähintään viikoittain, kun muuten ei laitteet ole päässyt nettiin.
[attachment=0:38909upf]IMG_20140714_180807.JPG[/attachment:38909upf]
[attachment=1:38909upf]IMG_20140714_181034.JPG[/attachment:38909upf]
Kuvissa hyvä ja huono tilanne.
Laitteet:
Huawei b593s-22 3g liittymällä kellarissa (valittu asetuksista vain 3g)
Macab pro 5000 ulkoinen antenni katolla suunnattuna 20:30 suuntaan liitettynä oikeanpuoleiseen liittimeen (takaa katsottuna) vasemmassa huawein oma ulkoinen antenni. Ilman huawein omaa latta-antennia yhden tolpan arvot oli yli sadan. Tämä näin vaikka tein testejä katolla laitteiden asennus vaiheessa. Laite ei suostunut toimimaan vain macab ulkoisella antennilla. On jo kokeiltu toisella huawein laitteella, toisella macabin antennilla ja toisella sim kortilla. Kaikilla tilanne sama. Laitteet on ollut käytössä n. 2,5kk tehden aina samaa vaihtelua yhden ja viiden tolpan välillä. Näettekö sieltä mikä 3g mastoista olisi paras/ruuhkattomin, tiedän että tämä masto ei ole lähin mutta tämä on talon suunnasta esteettömin. Ainakin kolmen suunnassa oleva masto käyttäytyi samalla tavoin, enkä saa sieltä yhtään parempia arvoja.
Pitkä viesti ja kaikenlaista on jo kokeiltu, mutta haluaisin silti tietää jonkun syyn, miksi arvot ei pysy siinä viidessä tolpassa missä se kuitenkin enimmäkseen pysyy.

3 kommenttia

Hei TTS74,

olitkin jo aiemmin ollut vikapalveluumme yhteydessä ja olit testannut liikkeestä toista laitetta, joten laitevian mahdollisuuden voi sulkea pois. Kerroit myös että 3g-lukinta on laitteessa päällä eikä se voi tehdän verkon vaihtelua.

Lähin tukiasema on suoraan idässä Frembole, n. 1,5 km:n päässä. Tähän tukiasemaan on suunnitelmissa myös verkon parannustyö. Lounaan suunnassa n. 2 km:n päässä on Degerby. Kaakossa n. 3 km:n päässä on Pickala. Etelässä on vielä Kopparnäs n. 4 km:n päässä, mutta tämä tukiasema on vain 2g-tukiasema. Suoraan kuuluvuuskartasta ei voi sanoa mikä aiheuttaa kentänvoimakkuuden vaihtelun. Vikaa näissä lähellä olevissa tukiasemissa ei ole tiedossamme. Miten on puhelinliittymän laita onko siinä myös kentänvoimakkuuden vaihtelua?


Hei,
tuo yllä kuullostaa samankaltaiselta kuin minulla itselläni (yhdellä ulkoisella antennilla), joten jos tulee siihen jotain ratkaisua, ilmoitelkaa myös tänne. Ongelma täällä jatkuu, hyvä kenttä putoaa yhteen tolppaan vähäksi aikaa ja palautuu taas viiteen tolppaan. Ei aina katkaise dataa, mutta entiseen kiinteään linjaan nähden on todella usein yhteysongelmia.
Hei TTS74!

Kiitos viestistäsi. On totta, että mobiililaajakaistan datasiirron nopeudessa on huomattavastikin enemmän vaihtelua kuin kiinteän verkon laajakaistaliittymissä.

Tämä johtuu useammastakin eri syystä. Kyseessä on ns. jaettu yhteys eli tukiaseman kapasiteetti on jaettu kaikille käyttäjille. Lisäksi 3G-verkossa puheluliikenne menee nettiyhteyksien edelle eli puheluliikenne on priorisoitu, jolloin varsinkin verkon ruuhka-aikoina nettiyhteydet toimivat hitaammin.

Oletko testannut, mitä tapahtuu kun ulkoinen antenni kytketään Huawein laitteen takaa katsottuna vasemmanpuoleiseen liittimeen ja latta-antenni oikeanpuoleiseen?

Osoitteestasi kello kolmen suunnassa oleva 3G-verkon tukiasema toimii taajuudella 2100 MHz ja kello puoli yhdeksän suunnassa oleva 3G-verkon tukiasema toimii taajuudella 900 MHz.

Vastaa