Huawei b593s toimii vrk: kerrallaan

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Hei,

minulla on vajaan kk:n käytössä ollut otsikon reititin ja se toimii hyvin noin vuorokauden kerrallaan. Sitten se ei yhdistä lainkaan hidastuttuaan sitä ennen "kävelyvauhtiin". Reitittimen virran katkaisun jälkeen toimii yleensä taas normaalisti. Yhteyteni on max 42 megainen ja saan sillä normaalisti noin 20 Mb/s. Soneran masto on noin 850 m:n päässä ja siihen on näköyhteys. Talon sisällä palkkeja on näkyvissä 1-2/5 ja ulkona kokeiltaessa 3-5/5 (nopeus silti sama).

1) onko ko reitittimen toiminta normaalia, vai onko reititin mahdollisesti viallinen vai lieneekö yhteydessä jotain vikaa

2) kun maksan 42 megaisesta yhteydestä, pitäisikö sen joskus olla vähän lähempänä sitä (nyt se on noin puolet). Vai pitäisikö vaihtaa halvempaan (olisiko nopeus silloin taas ½ nimellisestä)

Ymmärrän kyllä 42 Mb/sek olevan maksiminopeuden, mutta...

4 kommenttia

Hei hannusaine!

Kiitos viestistäsi.

Kuvaamasi ongelma viittaisi siihen, että Huawei B593 Router vaihtaa jostakin syystä 3G-verkosta 2G-verkkoon, jolloin yhteys hidastuu.

Kannattaa lukita Huawein laite käyttämään ainoastaan 3G-verkkoa, jonka jälkeen laite ei käytä ollenkaan 2G-verkkoa. Ohjeet Huawein laitteen 3G-verkon lukitukseen löytyvät osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... aku/Huawei B593 -asetukset

Ei ole normaalia, että internetyhteys katkeilee. Ongelma voi liittyä Soneran verkkoon, Huawein laitteeseen tai SIM-korttiin. On toki mahdollista, että Huawein laite katkaisee yhteyden, mikäli internetyhteyttä ei ole käytetty esim. 6 tuntiin. Huawein laitteen resetoinnista saattaa olla apua katkeilemisongelmaan. Laitteesta löytyy erillinen resetointi-painike, jota tulee painaa useamman sekunnin ajan. Huawei B593 Routerin käyttöohjeet löytyvät esimerkiksi osoitteessa:

http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... aku/Huawei B593 (4G-modeemi)

Soneran 3G-verkossa Liikkuva Netti -liittymäsi latausnopeuden vaihteluväli on liittymän palvelukuvauksen mukaan 0,4-20 Mbit/s ja saavutettu nopeus riippuu esimerkiksi siitä, kuinka paljon liittymiä käyttää samaa tukiasemaa samaan aikaan. Palvelukuvaus löytyy seuraavasta osoitteesta:

http://www.sonera.fi/media/14270586c423 ... cace3e.pdf


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Moi Tapani,

ongelmana ei ole verkon vaihtelu; olen lukinnut sen 3 G-verkkoon. Toisekseen ongelmana on ollut nimenomaan käytön aikainen hidastuminen, ei siis käyttämättömyys. Olen amatöörinä nimenomaan epäillyt jonkun huawein puskurin täyttymistä, jos siellä nyt semmoisia onkaan.

Tiedän resetointinappulan ja sen käytön, mutta miten sen jälkeen on reitittimen asetusten kanssa; tuleeko jotain säätöä eteen?

Tuo palvelukuvauksen mukainen nopeus kyllä täyttyy. On vaan hieman outoa ostaa kaupasta 42 megainen nopeus ja sitten myöhemmin huomaakin saaneensa vain puolet siitä... Jos vaihtaisin halvempaan 21-megaiseen liittymään, saisinko samalta 3g-mastolta myös tuon 0,4-20 megaa?

Olen etsinyt parempaa paikkaa reitittimelle ja vihdoin löysinkin. Varmaan taloni selektiivilasit ja kivirakenteet haittaavat signaalin kulkua. Aluksi palkkeja oli vain 1-2/5, mutta nykyisessä sijainnissa niitä näyttää olevan 3/5. Ellei sitten vallitseva korkeapaine vaikuta palkkien määrään. Joka tapauksessa, yhteys on toiminut paremmin viimeisen vuorokauden ajan.

yt Hannu S.
Hei hannusaine!

Huawei B593 Routerin resetointi ei muuta mitään muuta kuin laitteen hallintaohjelman salasanaksi palautuu oletussalasana admin, mikäli olet salasanaa vaihtanutkaan.

Asiakasrekisterimme mukaan liittymätyyppisi on Sonera Liikkuva Netti Aito 4G Teho eli 4G-liittymä. Osoitteessasi ei kuitenkaan vielä ole 4G-verkon kuuluvuutta. Suunnitelmien mukaan Sonera kuitenkin rakentaa paikkakunnallesi 4G-verkkoa kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Toivottavasti tulevan 4G-verkon kuuluvuus ylettyy myös sinun osoitteeseesi.

Liittymäsi käyttää tällä hetkellä 3G Dual Carrier -verkkoa, jonka maksiminopeus on 42 Mbit/s ja vaihteluväli on 0,4-20 Mbit/s. Perinteisemmässä 3G-verkossa maksiminopeus on 21 Mbit/s ja vaihteluväli on 0,4-10 Mbit/s.

Mikäli vaihdat liittymäsi 3G-liittymäksi, toimii liittymäsi kuitenkin 3G Dual Carrier -verkossa kuten tälläkin hetkellä.

On totta, että selektiivilasit blokkaavat auringonsäteiden lisäksi myös matkapuhelinverkon radioaaltoja varsinkin, jos tukiasemat eivät ole kovin lähellä liittymän käyttöosoitetta.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Moi Tapani

ja kiitos vastauksestasi. Olen kyllä ohjeiden mukaan vaihtanut salasanan, mutta tieto tuosta resetoinnin vaikutuksesta oli hyvä. Ja tuo 4G-rakentaminen kuulostaa hyvältä; toivottavasti toteutuu ajallaan. Nykyinen masto on 850 metrin päässä. Kaipa asentavat samaan mastoon?

Jos vaihtaisin liittymäni 3G-liittymäksi, niin olisiko sen nopeus tässä 3G Dual Carrier-verkossa sama kuin nykyinen nopeus? Eli pienemmällä maksulla sama nopeus?

yt Hannu S.

Vastaa