Huijaussähköposti Soneran nimissä

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei,

Meidän perheestämme kukaan ei ole enää moneen vuoteen ollut Soneran asiakas (isän työsuhteen takia kilpailijalla). Kuitenkin sähköpostiini ilmestyi tällainen viesti;

"Hei,Pääsy tilisi on rajoitettu seuraaviin seuraavaan 

Huomasimme, että olet maksanut laskun kahteen kertaan 

Tiedosto Ei °: "RS9006CC0/P09" 

Vahvista takaisinmaksu : Kirjaudu sisään nyt »Terveiset, 
Sonera palvelu"

"Kirjaudu sisään nyt" on linkki, joka johtaa osoitteeseen sonera.cloudaccess.net. Kokeilimme, niin osoitteeseen pääsee vain linkin kautta. Linkin takaa löytyy sivu, jolla pyydetään luottokortin tiedot. Uskoisinkin, että kyseessä on huijaus, ja toivoisin että pystyisitte antamaan minulle jonkinlaisen sähköpostiosoitteen johon lähettää edelleen kyseinen sähköposti, jotta pääsisitte itse näkemään kyseisen sähköpostin, ja tarvittaessa tiedottamaan kaikkia tästä.

Ystävällisin terveisin,
Tiia Sairi

3 kommenttia

Hei ttiiasi !

Saamasi viesti ei ole Soneran lähettämä. Jos sähköpostiin saapuu samantyyppisiä, hiemankin epäilyttävältä kuulostavia viestejä, ei sen linkkejä kannata avata eikä viestiin vastata. Kaikista tällaisista viesteistä voi ilmoittaa suoraan osoitteeseen abuse@inet.fi. Postista olisi hyvä näkyä myös kokonaiset otsikkotiedot, jotta nähdään myös viestin lähde. Tämän jälkeen viesti kannattaa poistaa.
Liittyneekö tähän uutiseen...

Soneran sivuilta löytynee jo jostain varoitus vai löytyykö?
Hei

Tiedote tästä löytyy esim. Vika -ja häiriötiedotteistamme:
http://www.sonera.fi/etsi+apua+ja+tukea ... d=some5818

Vastaa