Huono kenttä

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 14 katselukertaa

Näin tänään Hesarin etusivulla mainoksen että Sonera rakentaa 4G yhteyttä koko maahan.Toivoisin että saisitte ensin 3G:n toimimaan hyvin.Asun Espoossa ja valituksista huolimatta ette saa kentän voimakkuutta korjattua alueellani.Tällä on moni muukin valittanut että puhelut katkeavat tai puhelin ei toimi koska kenttä on niin huono.Viimeksi kun soitin asiasta niin ko. henkilö ilmoitti että kenttä ei voi olla huono jos lähin linkki on 800m päässä.No voisitte tulla itse toteamaan asian että kenttä on huono.Ei se minua auta vaikka linkki olisi taloni vieressä jos kentttä on huono.

8 kommenttia

Hei hesari!

Kuullostaa siltä että kyseisellä alueella tarvittaisiin lisää kapasiteettia verkkoon. Jos tukiasema on lähellä mutta silti puhelut katkeavat tai signaali on heikko, viittaa se yleensä siihen että alueella on ruuhkaa verkossa. Lisäätkö vielä asiakasnumerosi tuonne käyttäjätunnuksen profiiliin niin katsotaan osoitteen perusteella millaiselta tuo alue näyttää ja laitetaan sitten palautetta eteenpäin.
Hei en tiedä asiakasnumeroani kun liittymä on Sanomala Oy maksama.Osoitteeni on Parsitie 8 02620 Espoo. Talossani on kohtia jossa kaikilla puhelimilla kenttä haviää kokonaan.Samoin tällä alueella on taloja joihin ei voi soittaa kännykällä koska niihin ei saa yhteyttä esim Luuvantie .Kiitos että tutkit asiaa.T:Esa P 🙂
Hei hesari!

Kiitos viestistäsi.

Pahoittelen, että Soneran 3G-verkon kuuluvuus on heikko kotiosoitteesi lähistöllä. Alueelta on tullut Soneralle kuuluvuuspalautteita ja tein myös sinun osoitteestasi kuuluvuuspalautteen.

Kyseiset palautteet menevät tiedoksi alueen verkkosuunnittelijalle. Kaikki palautteet otetaan huomioon suunniteltaessa parannuksia matkapuhelinverkkoon.

Alueelle on jo suunniteltukin parannuksia ja lähistöllä olevaan tukiasemaan lisätään kapasiteettia 3G-verkkoon. Valitettavasti tarkempaa aikataulua ei ole tiedossa, mutta toivottavasti parannus saadaan tehtyä mahdollisimman pikaisesti.

Mikäli sinulla on käytössäsi sellainen puhelinmalli, jonka asetuksista voi lukita puhelimen käyttämään ainoastaan 2G-verkkoa (GSM), voi tätä ainakin kokeilla ja seurata, miten puhelut toimivat 2G-verkossa.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Hei.En pysty käyttämään 2g verkkoa kuin ainoastaan datan siirrossa.Tämä huono verkko on siitä ihmeellinen, että josssakin paikoissa kenttää ei ole ollenkaan, ja jos siirryn tästä paikasta esim 1m niin, puhelin saatta näyttää melkein täyttä kenttää.Tiedän nämä huonot paikat ja yritän välttää niitä kun käytän puhelinta.T:Esa 🙂
Hei. Olisiko myrskyn jälkeen matkapuhelin verkot "alhaalla" ennen kuului 3g hyvin mutta nyt ei ole täysiä palkkeja ja pahimmassa tapauksessa menee gprs. Voisitteko palauttaa täydet 3g palkit jäppilä, Pieksämäki alueelle.
Hei Leevi!

Kiitos viestistäsi.

Jäppilän alueella olevissa tukiasemissa ei tällä hetkellä ole tiedossa olevia häiriöitä. Vähän etäämmällä Suonteen suunnassa on yhdessä tukiasemassa häiriö 3G-verkon osalta ja vika on korjauksessa.

Oletko kokeillut sammuttaa laitteesi ja avata laite hetken kuluttua uudelleen? Mikäli tästä ei ole mitään apua, pyytäisin sinua ottamaan yhteyttä vikapalvelumme numeroon 0206 90101 (mpm/pvm), joka palvelee ma-pe klo 8-20 ja la 9-16.30.


Ystävällisin terveisin

Tapani V
Ei auttanut. Kokeilin simiä vanhassa puhelimessa ei täysiä palkkeja. Täydet palkit oli 3 vk sitten nyt vain puolet palkeista näkyy. Miten kaukana tuo paikka on joka oli vähän etenpänä jäppilästä. Ja jos laitan tietokoneeni nettitikun simin puhelimeen tulee täydet palkit mutta puhelimen simillä ei. Voisitteko katsoa mahdollisia korjauksia jäppilän alueelta.
Hei!

Huono kenttä 3G-verkon osalta on vaivannut meillä oikeastaan koko sen olemassaolon ajan.
LTE eli aidosta 4G-verkosta ei ole tietoakaan. Kuitenkin asumme vain 9 km Oulun keskustasta nk. Rajakylä-Pateniemi-Herukka suuralueella. Puhelut pätkivät kotona tietyssä paikassa ilmeisesti johtuen tuosta huonosta 3G-verkosta aiheuttaen jatkuvia tukiaseman vaihtoja edestakaisin. Käynee välillä varmaan jopa GSM-verkon puolella. Mobiilidatan käytöstä voi vain haaveilla, kun GSM/EDGE verkkoon välillä menee. Onneksi kotona on sentään kiinteä laajakaista ja langaton wlan-verkko. Mutta heti, kun menee sen kantaman ulkopuolella, ei puhelimessa data liiku kunnolla.

Kuuluvuuskartan mukaan meillä pitäisi muka toimia 3G-DC oikein hyvin tällä alueella. Toiveajattelua sanon minä. 3G-tukiasemat ovat tällä alueella niin hajallaan ja kaukana toisistaan, että tuolla 2100MHz:n taajuudella toiminta on umpisurkea. 900MHz:n 3G-verkkoa ei kunnolla tälle alueelle ole edes rakennettu. Myöskään tuo 1800MHz:n 4G ei kanna tänne asti.

Aikooko Sonera tehdä tälle asialle jotakin. Mahdollisesti nyt toteuttaa 800MHz:n alueella 4G-verkon?

Vastaa