Huono nettiyhteys, Turku

  • 11 December 2014
  • 14 kommenttia
  • 22 katselukertaa

Asia koskee osoitetta Kärsämäentie 31, 20360 Turku.

Kuuluvuuskartta lupaa alueelle 3G-verkon, jonka max. nopeus on 42,2 Mbit/s (Dual Carrier). Kuitenkin nopeus on ihan toista. Päivisin ja iltaisin nopes ~0.25 Mbps. Yleensä pysyy 3G:n puolella, mutta joskus putoaa Edge- ja GPRS-verkkoon. Pari kertaa aamuyöstä olen testannut, niin nopeus oli ~15 Mbps.

Käytössäni on iPhone 5S ja Sonera Sopiva Suurenmoinen, jossa on 21 Mbit/s 4G-netti.

Tietääkseni ongelma alueella alkoi vuonna 2012 kun kaupunki määräsi purettavaksi lähellä olleen tukiaseman. Kuitenkaan Sonera ei ole tehnyt vielä mitään ongelman korjaamiseksi.

DNA:lla ja Elisalla alueella on hyvät 4G-yhteydet. Soneran 4G-peitto kulkee kuuluvuuskartan mukaan ihan läheltä.

Rakenteilla on tukiasemia ja verkon laajennuksia ympäri Suomea pikkukaupunkeihin ja haja-asutusalueille, mutta on se kumma kun ei saada Turussa edes 3G-verkkoa kuntoon, vaikka ongelma on ollut tiedossa kauan.

Haluaisin tietää onko Soneralla tulossa uutta tukiasemaa lähistölle tai jotain muuta parannusta. Jos on tiedossa, niin millaisia ja milloin?

14 kommenttia

Tälläiset tulokset sain äsken... Ei hyvä.
Tälläisiä tuloksia taas keskustassa.
Nyt näyttää tulokset paremmalta Turun Kärsämäessä... Saa nähdä muuttuuko tilanne illemmalla vai ovatko Soneran pojat käyneet laittamassa lähimmän tukiaseman piuhat kuntoon... Sitä 4G-verkkoa vielä odottelen.
Hei,

tukiasema purettiin tosiaan jo kaksi vuotta sitten tältä alueelta. Uusia tukiasemia on rakennettu tähän lähelle, mutta suuntaukset sinun kotiosoitteeseesi nähden eivät ole mitkään parhaimmat.

Uusia 3G-mastojakin tänne rakennetaan, mutta eivät vieläkään osu tälle alueelle. Orikedon tukiasemaan on tulossa lisää kapasiteettia tämän kevään aikana, joten toivotaan tämän auttavan asiaa.

4G-verkkoa laajennetaan kovaa vauhtia, mutta valitettavasti ei vielä ihan näihin lähitukiasemiin ole tulossa tässä lähikuukausina parannusta. Kesällä on jo uudet ja laajemmat suunnitelmat, joten silloin todennäköisesti voisi tänne meihin olla viimeistään yhteydessä.

Ystävällisin terveisin,

Pia
Nyt on ollut eilisestä lähtien niin huono tilanne ettei edes ole verkkoa löydy. Välillä saa yhteyden 2G-verkkoon. Vikailmoitus tehty eilen. Onneksi on kiinteä nettiyhteys kotona vielä syksyyn asti ja Skype sekä WhatsApp keksitty niin ei tarvitse olla tavoittamattomissa.

Jotain hyvitystä nyt kehiin. Vaikka Spotify premium ilmaiseksi pariksi vuodeksi 🙂
Ei ole nyt vkl Sonera toiminut, ei verkkoa... Äsken väitti olen edge-verkossa, mutta kun koitin lähettää tekstaria niin viestin lähetys epäonnistui.. Etsitään... Ei verkkoa.

Muualla pelittää hyvin.. Ei siis vikaa sim-kortissa tai puhelimessa.
Hei, olemme yrittäneet tavoitella sinua tämän ongelman tiimoilta useaan otteeseen, mutta emme ole saaneet kiinni.

Tarvitsisimme tarkennettuja tietoja tästä asiasta vielä eli voisitko soittaa meillepäin puh. 020690101. Tekisimme tämän jälkeen vikailmoituksen verkon puolelle tutkittavaksi.

Ystävällisin terveisin,

Pia
Huomasin että klo 9 ja 12 olitte yrittäneet soittaa. Teen yötöitä ja nukun päivisin, niin en ole voinut vastata puheluihin.

Onko tuo numero maksullinen? Asiakaspalvelu ainakin on. Parempi että soitatte mulle. Tavoitettavissa klo 14 jälkeen.

Tällä hetkellä tilanne on että signaalia 3/5 ja GPRS.
Sen verran päivitystä tilanteeseen että tänään saanut pari kertaa yhteyden 3G-verkkoon, mutta nopeus vain 0.2 mbps.. Ennen liikkunut nopeus 3G-verkossa 10-18 mbps.

Odottelin teiltä tänään soittoa, mutta ei soinut puhelin.

Huono kuuluvuus alkoi tosiaan torstaina ja vkl ei ollut kuuluvuutta kuin satunnaisesti.
Hei, tein tälle päivälle soittopyynnön teknisen asiakaspalvelun puolelle. Eli sinulle soitetaan tänään klo 14 jälkeen. Sain tämän vasta tänä päivänä tietooni, siksi emme ole eilen soittaneet sinulle. Pahoittelut tästä viiveestä.

Ystävällisin terveisin,

Pia
Äsken tuli puhelu, kiitos.

Pyydettiin nollaamaan verkkoasetukset ja seuraamaan tilannetta muutaman päivän sekä ottamaan paperille ylös sen hetkinen kuuluvuus. Raportoin niistä tähän viestiketjuun perjantaina.
Nyt alkaa valjeta miksi kuuluvuus huononee arkisin klo 16 jälkeen ja varsinkin viikonloppuisin.

Syynä on vieressä oleva Leaf Areena ja suuri käyttäjämäärä. Leaf-tukiaseman kapasiteetti ei riitä, joka siis on lähin tukiasema (200m). Klo 16 jälkeen verkko alkaa rajusti heittelemään 3G:n ja GPRS:n välillä.

Leaf-tukiasemaan lisää kapasiteettia ja 4G-tuki, niin olen tyytyväinen 🙂
Moro McCoy! Hyvä, että vika on paikallistettu. Laitoin tästä vielä kuuluvuuspalautetta, joka menee suoraan verkkosuunnittelijoiden tietoon. Voit jättää palautetta myös itse Omilla Sivuilla kohdassa Palvelupyyntö > Kuuluvuuspalaute.
Hyvä että asia etenee... Jälleen vkl ja nyt on tälläinen tilanne. Ei kiva 😞

Vastaa