IP osoite staattiseksi

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 84 katselukertaa

Elikkä otsikon mukainen kysymys, miten saan Laajakaista Extra (100/30) liittymän ip osoitteen staattiseksi? Liittymän takana olevaan koneeseen pitäisi siis päästä käsiksi verkon ulkopuolelta. Ensimmäiseksi huomattiin että koneille jaetaan 192. alkuiset sisäverkon ip:t, mutta se korjattiin avaamalla portti reitittimestä, sitten huomattiin että tämä meidän liittymän ulkoinen ip osoite vaihtuu silloin tällöin, yleensä viikon välein. Soitimme asiakaspalveluun ja sieltä sanottiin että jokaiselle liittymälle on varattu 5 ip osoitetta, mutta asiakaspalvelija oli sen verran kädetön ettei muuta osannut sanoa. Eli seuraavat kohdat pitäisi täyttää, mutta mistä saan nämä tiedot jos en asiakaspalvelusta?

IP Address ?
Subnet Mask ?
ISP Gateway Address ?
Primary DNS Address ?
Secondary DNS Address ?
MTU: ? (nykyinen 1500)
Keep Alive: Enabled / Disabled
Do not change the TTL value: Enabled / Disabled
IGMP: Enabled / Disabled

2 kommenttia

Kaikissa Soneran kuluttajille suunnatuissa laajakaistaliittymissä on dynaamiset eli vaihtuvat IP-osoitteet. Mahdollisuutta kiinteään ulkoverkon IP-osoitteeseen ei ole.

Soneran yritystuotteissa on saatavana laajakaistaliittymiä kiinteillä IP-osoitteilla.

----

Netistä löytyy palveluita, joilla kierretään palvelimen pitämiseen ja dynaamiseen IP-osoitteeseen liittyvä ongelma. Sellainen palvelu on esimerkiksi DynDNS.

En ole tuota palvelua koskaan käyttänyt, mutta kuvauksen perusteella se kuullostaa mahdolliselta ratkaisulta tilanteeseesi.
Tapio kirjoitti:
Netistä löytyy palveluita, joilla kierretään palvelimen pitämiseen ja dynaamiseen IP-osoitteeseen liittyvä ongelma. Sellainen palvelu on esimerkiksi DynDNS.


Parempi on suomalainen ilmaispalvelin dy.fi http://www.dy.fi/

Olen käyttänyt sen palveluja monta vuotta, eikä valittamista ole ollut. Päinvastoin. Suositan lämpimästi.

Vastaa