Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Cookie Monster_
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

IPTV ja verkon jakaminen kotona huoneiden välillä

Hei,

Muutan kohta uuteen asuntoon ja senpä takia joudun järjestelemään uusiksi laitekonfiguraatioitani. Tähän asti olen mennyt Soneran toimittamalla Thomsonin boxilla, josta olen ottanut verkkojohdon tietokoneelle sekä erikseen Sonera Viihteen IPTV-laatikolle (Motorola). Asunnossani on kuitu, joten huoneiston sähkökeskuksessa (sähkökaappi) on ollut ristikytkentätaulusta kytkettynä olohuoneen pistoke käyttöön, jonka perässä Thomsonin reititin on siis sijainnut.

Uudessa asunnossani haluisin käyttää verkkoani myös olohuoneen lisäksi työhuoneessa. En haluaisi turvautua pelkästään WLAN-yhteyteen, joten tavoitteena olisi saada kytkin tai reititin sähkökaappiin, josta se voisi jakaa ristikytkentätaululla verkon sekä olo- ja työhuoneelle. Ennen kuin menen ostamaan mitään uusia laitteita, haluaisin varmistaa, että myös IPTV toimisi jatkossa.

Voinko siis kytkeä esimerkiksi WAN-yhteyden (se joka tulee huoneistoon "kellarista") NAT-reitittimeen ja näin jakaa verkkoa ristikytkentätaululle saaden IPTV:n, sekä tavallisen verkkoyhteyden toimimaan olohuoneessa? Tarkoituksena olisi olohuoneessa kytkeä IPTV:n lisäksi myös bluray-soitin verkkoon. Olohuoneessa on toki vain yksi verkkopistoke, joten sinnekin tarvittaisiin kytkin. Mitä erityisiä vaatimuksia IPTV:llä on reitittimen osalta? Kulkeeko IPTV (multicast?) NATin läpi? Ilmeisesti ei?

En ole täysin perillä IPTV:n toteutuksesta (Thomsonin laatikossa taitaa olla sitä varten erillinen pistoke). Ilman IPTV:tä laittaisin NAT-rasian kylmästi WAN yhteyden ja ristikytkentätaulun väliin ja uskoisin näin saavani toimivan verkon kaikkiin huoneisiin. Nyt en kuitenkaan uskalla kokeilla sitä ilman jonkinlaista käsitystä asiasta.

ps. Sähkökaapit eivät uusissa huoneistossa ole kovin suureksi mitoitettuja, joten tarvitsisin myös melko pienen laitteen verkkoa jakamaan. Suuret erilliset virtalähteet aiheuttanevat harmaita hiuksia. Onko kenelläkään kokemuksia reitittimen sovittamisesta tuollaisen kaapin sisälle? Mikä merkki/malli olisi hyvä?

Kiitos!
1 vastaus
Antti-_
Vanhan Palstan telialainen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2542 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Hei Cookie Monster,

Suosittelemme kytkemään palvelureitittimen kiinni suoraan talon nousuun jotta IPTV-palvelu toimii oikein. Myös tuon digiboksin tulisi suosituksena olla kytkettynä suoraan palvelureitittimeen kiinni (ilman omia kytkimiä / reitittimiä) vaikka tuon talon CAT5-verkon kautta.

Esim. Kytket palvelureitittimen suoraan WAN-portista talon nousuun ja ohjaat sen jälkeen LAN-portista 1 yhteyden jakamokaapin rasiaan ATK-1. ATK-1 vastarasia sijaitsee sitten olohuoneessa jossa Motorolan digiboksi on kiinnitettynä.

Muuten lopuilla laitteilla / kytkimillä ei ole muuten merkitystä miten haluat ne sisäverkkoosi lisätä. Halutessasi tuo 4-portti on mahdollista saada siltaavaksi jos haluat saada jonkun laitteesi suoraan julkiverkkoon kiinni.
Asiakaspalvelu palvelee sinua osoitteessa http://www.sonera.fi/asiakastuki/. Osoitteesta löydät Useimmin kysytyt kysymykset, Keskustele ja kysy –palstan sekä Ohjeet ja vinkit. Löydät meidät myös Facebookista http://www.facebook.com/sonera sekä Twitteristä http://www.twitter.com/sonera_palvelu