Ip:n vaihto

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 28 katselukertaa

Morjesta!

Eli miten ip:n vaihto onnistuu? Olen kokeillut soneran sivuilla olevia ohjeita mutta ei näytä ip vaihtuvan..
Ja syy ip:n vaihtoon olisi palvelunestöhyökkäykset (Ddos).

2 kommenttia

Hei Beni

Kysymys on tosiaan hieman haastava. Mitään 100% varmaa temppua tähän ei ole. Esim. modeemi uudelleen käynnistyksen jälkeen modeemi hakee IP:n uudelleen, mutta todennäköisesti saat saman osoitteen kuin aikaisemmin. Vaihtamalla modeemin toiseen saattaa IP-osoite muuttua, mutta edelleen on mahdollista, että saat saman IP:n kuin aikaisemmin.

Yhtenä kikkana voisit kokeilla muuttaa modeemia siltaavaksi ja kytkeä modeemiin kaksi laitetta. Näin verkon on pakko jakaa toinen (uusi) IP-osoite toiselle laitteelle. Kytke jokin toinen laite ensin modeemiin ja tarkista minkä IP:n saat. Jos IP on sama kuin aikaisemmin, kytke oma koneesi modeemin toiseen porttiin. Näin oma koneesi saa uuden IP:n.

Toivottavasti ymmärrät ohjeistani jotain. IP:n vaihtaminen on tosiaan hieman haastavaa, koska verkko jakaa IP-osoitteet automaattisesti.
Jos koneesi on suoraan seinärasiassa Ethernet-kaapelilla, vaihda verkkokortin MAC-osoite (ohjaupaneeli/ominaisuudet).

Jos käytät reititintä välissä, vaihda reitittimestä WAN-portin MAC-osoite.

Jos sinulla on modeemi siltaavana, vaihda tietokoneen verkkokortin MAC-osoite. Jos modeemi on reitittävänä, vaihda modeemin ADSL/kaapeli-puolen MAC-osoite.

Kun muutat reitittimen/modeemin MAC-osoitetta, kannattaa ensin ottaa WAN/DSL/antennikaapeli irti modeemista. Tämän jälkeen vaihdetaan MAC-osoite, tallennetaan asetus ja sammutetaan modeemista virrat hetkeksi. WAN/DSL/antennikaapeli kytketään takaisin ja virrat palautetaan.

Jos vaihdon tekee lennosta, modeemi voi muistaa edellisen IP-osoitteensa ja saattaa pyytää vanhan osoitteen uudelleen käyttöön.

Koska MAC-osoitteiden tulee ehdottomasti olla samassa verkkosegmentissä yksilöllisiä, kaikkein parasta on käyttää sellaisia MAC-osoitteita, joista tiedät ettei niitä voi olla kenelläkään muulla käytössä. Esim. vanhan rikkinäisen tietokoneesi tai WLAN/Bluetooth-kännykän MAC-osoite on erinomainen tähän tarkoitukseen.

Vastaa