Ip-osoite usealle laitteelle

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 9 katselukertaa

Olen tässä tuskaillut ihan liian kauan tämän ongelman kanssa, joten päätin kokeilla onneani, josko täällä joku viisas osaisi neuvoa?
Taloudestani on seitsemän laitetta (tietokone, padit, kännyt ja useita pelikonsoleissa, joilla kaikilla pitäisi päästä nettiin. Käytössä on vanha a-link rr24ap(+i). Suurin osa laitteista on langattomassa yhteydessä tuohon modeemiin. Ongelmani on seuraava: aika ajoin jokin näistä laitteista ei saa millään ip- osoitetta. Modeemin boottaus ei auta. Päivän päästä taas saattaa toimia. Modeemi on bridget tilassa. Tuleeko tässä jokin rajoite vastaan? Jos näin, onko tuohon ratkaisua?

1 kommentti

Hei Apoov,

Kuluttajaliittymissä IP-osoitteita on maksimissaan 5 kpl. Modeemin ollessa siis siltaavana voi samanaikaisesti verkossa olla 5 laitetta. Yksi laite varaa yhden osoitteen 3-12 tunniksi itselleen. Kun kyseinen DHCP lease aika kuluu umpeen, vapautuu yksi IP-osoite taas käyttöön. Jos kyseinen laite on kuitenkin verkkoon kytkettynä, niin laite uusii osoitteen ja uusia osoitteita ei tällöin vapaudu.

Korjaus tähän on muuttaa modeemi reitittävään tilaan, jolloin modeemi saa yhden IP-osoitteen ja jakaa sisäverkossa oleville laitteille yksityisen IP-osoitteen.

Vaihtoehtoisesti voit pitää modeemin siltaavassa tilassa ja kytkeä siihen ne laitteet joille välttämättä halutaan julkinen IP-osoite. Ja kytkeä tämän lisäksi erillinen reititin modeemin perään kiinni joka taas jakaa muille siihen kytketyille laitteille sisäverkon osoitteet. Tällöin pitää huomioida että maksimissaan voit kytkeä modeemiin 4 laitetta jossa julkinen IP, koska yksi menee reitittimen käyttöön.

Vastaa