Kaapelilaajakaista ja muut vaihtoehdot

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 5 katselukertaa

Terve,

laitoin asiakasnumeron, mutta pääasia, että katsotte, saako tuohon osoitteeseen (kaapeli)laajakaistaa.

Siis sellaista laajakaistaa, missä olisi mahdollisimman suuri download sekä upload kaista. Esimerkiksi 100/50M. Tai jotain sellaista.

Katoin teidän sivuiltanne laajakaistavaihtoehtoa, mutta missään ei lukenut, että kaapelilaajakaistaa ei saisi. Kyllä tänne on kai ennen saanut?

Mutta jos voisitte tarkistaa?

5 kommenttia

Moi Buffale,
Osoitteeseen näyttää olevan max 24 megan saatavuus, talon sisäverkossa tämä toimii Adsl-tekniikalla. Kaapelisaatavuutta sinne ei ikävä kyllä näytä olevan.
Terve, miksi sitten joskus Turun Kaapelitelevisio aikoina tuli aina kaapelilaajakaista mainoksia?

Mutta vielä tärkeämpi kysymys: Mikä on ADSL G.Bond -tekniikka ja kaikki nämä VDSL? Entä SHDSL? Onko sellaisilla tekniikoilla saatavilla teiltä? Vai onko sillä talon sisäverkko-tekniikalla väliä?

Nimittäin Suomicom.fi ainakin näyttää että SHDSL olisi saatavilla, mutta haluan Soneralta laajakaistan.
Hei Buffale

Saatavuudet muuttavat ajoittain. Taloyhtiöösi on vedetty jossain vaiheessa valokuitu ja näin kaapelilaajakaista on korvattu valokuitu + ADSL-tekniikalla.

Teidän talon sisäverkko on ilmeisesti "vanhempaa puhelinverkkoa" (perus kuparipari). Tällaiseen sisäverkkoon voidaan edelleen kytkeä VDSL2-tekniikka. VDSL2 mahdollistaa maksimissaan 100/10M nopeuden. Tämä vaatii tietenkin taloyhtiöltä talojakamon laitteiden uusimisen.
Terve, selvä. Eli tuo pyyntö pitäisi osoittaa taloyhtiön hallitukseen, että uusisivat telejakamon laitteet? Sen jälkeen saadaan tuo VDSL-´2-tekniikalla toimiva verkko?

entä tuo SHDSL ja tämä ADSL G.Bond?

Mitäs sitte jos minulla on 24 meganen netti, määräaikainen. Sitten taloyhtiö päättää asentaa VDSL2-tekniikalla toimivat systeemit, voinko siis ilmaiseksi korottaa nopeuden maksimihin asti? Ja missä taloissa esim. saa tolla VSDSL2-teniikalla toimivan 100/10M netin?
Hei Buffale

Taloyhtiö voi tilata meiltä VDSL2-tekniikan laitteet. Kustannukset tästä tietenkin tulevat taloyhtiölle ja tätä kautta asukkaille.

Sonera ei käytä liittymissään SHDSL tai ADSL G. Bond -tekniikkaa.

Jos saatavuudet osoitteessa nousevat niin ilman muuta sinulla on mahdollisuus ottaa korkeampi nopeus käyttöösi. Näissä menee aina niin, että määräaikaisuuden aikana nopeutta ei pysty laskemaan, mutta nostaa voi.

Tekniikat vaihtelevat osoitteittain. Osoitteen saatavuuden voi tarkistaa saatavuuskyselyn avulla. Saatavuuskyseli ei kerro suoraan mitä tekniikkaan osoitteessa käytetään, mutta se kertoo osoitteen maksiminopeuden.

Vastaa