Kaapelinetin saatavuus Turussa

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Alkoi askarruttaa tälläinen. Kaapelinetti näyttää olevan poistunut tarjonnasta ainakin liittymävalinnassa. Kuitenkin tiedän että tutulla saman talonyhtiön toisessa talossa on kaapelimodeemi ja varmistin Soneran myymälästä että myös talo, jossa asun on Soneran kaapelitv-verkossa. Kaapelinettimahdollisuutta hän ei nähnyt omankaan järjestelmänsä kautta.

Onko nyt oikeasti käynyt niin että Sonera ensin osti Turun Kaapelitelevisio Oy:n ja nyt ajaa sen aikaisemmin tarjoaman yhteyden alas mahdollistaen vanhoissa talonyhtiöissä asuville ainoastaan vanhojen puhelinpiuhojen päässä olevan ADSL-yhteyden jonka nopeus on huomattavan paljon huonompi sekä lataus- että lähetysnopeuden osalta?

-T

5 kommenttia

Moi DigitalTA! Voin tarkistaa onko asuntoosi saatavuutta, jos korjaat asiakasnumerosi käyttäjätunnuksen profiiliin (Omat asetukset > Profiili > Asiakasnumero). Nyt sieltä puuttuu yksi numero.
Korjattu.
Tuliko tähän jotain selvyyttä vai onko asiakaspalvelua kielletty kertomasta että Sonera on huonontamassa palvelun tasoa?
Moi DigitalTA! Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Ollut hieman ruuhkaa viime aikoina.

Tuohon osoitteeseen ei tosiaan saa kaapeliliittymää, vaan sen sijaan tarjotaan Laajakaista Valokuitu ADSL -liittymää 24M nopeudella. Eli talojakamoon tulee kuitu, josta se jaetaan ADSL-sisäverkon kautta huoneistoihin.
Eipä sitä näy tarjottavan enää toiseen taloonkaan (raput A/B/C) ainakaan etusivunne Tarkasta saatavuus-linkin kautta vaikka siellä asuvalla henkilöllä tietääkseni moinen on. On vaikea uskoa, että vain yhteen rakennukseen olisi aikanaan asennettu mahdollisuus internet-yhteyteen kaapeliTV-verkon kautta. Ehkä siis tilannetta ei ole edes tiedotettu Soneralla sisäisestikään.

Nykyinen liittymäni tulee, tai tuli ainakin asennushetkellä alihankkijan mukaan noin 100 metrin päässä olevasta ADSL-keskittimestä johon asti voisin olettaa Soneran vetäneen valokuidun, ei suinkaan Leipäläntie 6:n omasta talojakamosta.
Onko tilanne siis muuttunut? Ja mikäli kuitu tuleekin jo talojakamoon, miksei Soneralta ole jo tarjottu VDSL2-yhteyksiä? Teoriassa jo nykytilanteessa se olisi mahdollinen, toki olettaen että keskitinkaapista siihen kykenevä laite löytyy ADSL2-jakajan lisäksi.

Vastaa