Kaapelinetti


Mistähän mahtaa johtua sellainen vika, kun pöytäkone käynnistyy lepotilasta niin satunnaisesti modeemi
sammuttaa valot ja hakee nettiyhteyden uudelleen. Harmillinen vika. Nettiähän tarvis heti.

10 kommenttia

Hei pulsaari,

Mikä modeemi sinulla oli käytössä ja oliko kone kaapelilla vai langattomasti yhdistettynä?

Jos kaapelista on kyse, niin oletko kokeillut vaikuttaako kaapelin vaihtaminen asiaan tai portin vaihtaminen?
Moro
Cisco EPC3825 modeemi. Elokuun alussa tullut minulle teiltä. Kaapelilla kiinni pöytäkoneessa. Portinkin vaihdoin, muttei auttanut. Nyt eilen laitoin verkkosovittimen asetukset niin ettei virranhallinta sammuta niitä. Koneessa myös langaton sovitin. Aamulla pysyi modeemi toiminnassa kokoajan. Tarkkailen tilannetta. Eihän mulla näitä kaapeleita ole kotona et vois vaihdella, eikä huvittais kokeeksi ostaa.
Hei pulsaari,

Ei sinulla ole sattumalta jonkin vanhan modeemin mukana tullutta ethernet kaapelia missään tallessa? Sellaisella olisi voinut koittaa.

Jos tuo ongelma nyt kuitenkin palaa, niin olethan vikapalveluumme yhteydessä.
Väliaikatietoa. Nyt on toiminut kokoajan. Ilmeisesti virransäästö vaikutti.
Hei pulsaari,

Kiitos tiedosta ja hyvä juttu että on toiminut.

Aika erikoinen tilanne kyllä jos tuo verkkokortin virransäästö on tuohon vaikuttanutkin. Verkkokortin virransäästönhän pitäisi laittaa vain tuon verkkokortin ns. nukkumaan silloin kun sitä ei käytetä.
Niinpä. Taas satunnaisesti käynnistää modeemin, kun windows herää lepotilasta. Padin käyttö ei sitä tee.
Osaiskohan kukaan kertoa saako tähän Ciscon langattomaan lisää tehoja vai pitääkö ostaa oma laite perään. Sonera viihteen adsl modeemissa oli huomattavasti parempi langaton, sekä edellisessä kaapelimodeemissa. Thompsoneita muistaakseni. Siltaavaksikaan ei näköjään saa? Vois vaikka kokeilla vaikuttaako selausnopeuteen.
Netgear tais ollakin kaapelimodeemi.
Moi pulsaari,

WLAN-verkon "tehoa" tai kantavuutta saa paranneltua jos muuttaa esim wlan-verkon kanavaa tai kokeilee laskea verkon suojaustasoa pykälän alemmaksi. Nämä muutokset voit tehdä itse suoraan modeemin hallinnasta.

Olihan sinulla nyt tuot Cisco EPC3825 modeemi käytössä? Siihen voidaan kokeilla tuon siltausoption avaamista laitehallintaan tätä kautta jos haluat. Laitteen kyllä saa siltaavaksi netistä löytyvillä ohjeilla kikkailemalla mutta voidaan tätäkin kautta sitä yrittää sinne laitehallintaan saada esille.
Moro
Voisittehan kyllä laittaa siltauksen mahdolliseksi valikoihin sieltä päin. Samalla vois korjata tän pikku ongelman. Netti katkeaa sillointällöin, valot modeemissä näyttää et kaikki on kunnossa. Ei vaan ole. Käynnistämpä modeemin taas uudelleen. Ei toimi ipadi eikä tietokone joka on piuhalla modeemissa.
Just Ciscon se modeemi on käytössä. "Pieniä" vikoja, mut kyllä harmittaa. Vaimo kun on kotona yksin ja
taas pimenee netti, niin kuka kuulee siitä. Adsl näköjään toimii edelleen varmemmin teillä Soneralla.
Moikka pulsaari!

Laitoin pyynnön eteenpäin siltausmahdollisuuden lisäämisestä.

Vastaa