Kaapeliyhteys katkeilee

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Kaapeliyhtyeys 100/5, CISCO EPC3825 -purkki. Yhteys on muutaman päivän ajan pätkinyt vähän väliä, ja erityisesti myöhään illalla. Juhannusviikonloppu oli aika rasittava katkoineen. Pahimmillaan pätkii parin minuutin välein, välillä pysyy pystyssä kauemmin. Yhteys kyllä palautuu itsestään, joskus nopeasti, joskus saa odotella muutaman minuutin.

Nytkin kun kirjoitan tätä on pätkäissyt poikki jo kaksi kertaa. Ciscossa on viimeisin firmis käsittääkseni. Varsinaista resettiä en ole tehnyt, kiskonut vain johdot välillä irti. Eniten nyt ihmetyttää tämä iltapätkiminen. Päivällä sitä on tapahtunut harvemmin.

4 kommenttia

Moi Anne_rrr!

Kokeile vielä resetoida modeemi. Laittaako modeemi valoshown pystyyn, kun yhteys katkeaa, vai tapahtuuko modeemin valoissa muutosta katkeamisen aikana? Onko modeemin ja koneen välissä langaton verkko käytössä? Jos on, oletko kokeillut kaapelilla tuota väliä?
Kiitos vastauksesta. En ihan vielä resetoi, odotan iltaa ja katson alkaako pätkiminen taas. Tarkistan sitten tuon modeemin valoshown.

Käytän aina langatonta yhteyttä, koska asunnossa on vain yksi sopiva pistoke eikä pöytäkoneelle ole siinä huoneessa tilaa.
Täytyy vielä lisätä, että kun yhteys toimii, niin se toimii oikein hyvin. Nopeuskin on ihan luvattua tasoa, kun ottaa huomioon että käytössä WLAN.
Resetoin modeemin muutama päivä sitten. Wlan pätkii yhä päivittäin, muttei ehkä niin paljon kuin ennen resetointia. Kaikkia pätkimisiä ei tietenkään huomaa, riippuu mitä koneella tekee. Välillä järjestää sen valoshow'n, välillä ei.

En tiedä onko se sattumaa vai ei, mutta yhteys tuntuu katkeavan usein kun panen tämän pöytäkoneen päälle. Äskenkin kävi näin, ja kaikki modeemin valot vilkkuivat aivan kuin se olisi käynnistynyt uudelleen.
Yleensä pätkäisee vain hetkeksi, eikä valoshowta silloin ole.

Nyt kun kirjoitan tätä, ei ole katkennut kertaakaan. Nopeus ollut tänä aamuna parhaimmillaan ~40 Mbit/s, huonoimmillaan ~6Mbit/s Soneran nopeustestin mukaan. Kun katson tietokoneesta wlan-yhteyden tilaa, se näyttää nopeudeksi 72Mbps. Ennen muinoin näytti aina 150 Mbps. Onko tuolla merkitystä?

Nettiä käytetään pääasiassa tällä pöytäkoneella (Windows 8, Ralinkin verkkokortti) ja iPad 4:llä.
Hei Anne_rrr!

Mukava, että yhteys on toiminut paremmin. Tuo 40mb/s on hyvä nopeus langattomalle verkolle.
Kun käytät ainoastaan langatonta yhteyttä, voisit vielä kokeilla käydä modeemin hallinnasta vaihtamassa langattoman verkon lähetyskanavaa.
Yleensä kanavavalinta on automaattinen. Kun vaihtaa sen manuaaliksi, on siellä 13 eri kanavaa mitä voisi kokeilla.
Samalla kanavalla voi toimia esimerkiksi naapureiden langattomat verkot ja tällöin kanava voi ruuhkautua.

Vastaa