Käräjäoikeus teki Soneran asiakkaille eston Pirate Bayhin

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Helsingin käräjäoikeus päätti maanantaina, että teleoperaattoreiden DNA:n ja Telia-Soneran on estettävä asiakkailtaan pääsy Pirate Bay -palveluun.

Käräjäoikeus päättää myöhemmin, millä tavalla estäminen on toteutettava.

Odotankin mielenkiinnolla, kuinka käräjäoikeuden tietotekniikan asiantuntijat aikovat sivuille pääsyn estää. Elisan liittymistähän ei ole käräjäoikeuden taannoisen päätöksen jälkeen Pirate Bayn sivuille päässyt. Siis virallisesti.

Valitettavasti verkko ei tottele käräjäoikeuden päätöksiä, sillä Elisankin liittymistä kyseisille sivuille pääsee erittäin helposti. Verkko on täynnä neuvoja, jos niitä joku haluaa.

Samoin käynee Sonerankin kanssa: sivuille pääsy estetään, mutta estolla ei ole käytännön merkitystä.

Herää vain kysymys, miksi käräjäoikeus tekee tällaisia päätöksiä. Ei tästä ole muuta seurauksena kuin lain kunnioittamisen väheneminen edelleenkin. Laki, jota ei pystytä valvomaan, on täysin turha.

3 kommenttia

Esto on kuulemma astunut tänään voimaan Soneran liittymissä ja kiertoon on kuulemma käytetty peräti 15 sekuntia!!


Olipas hyödyllistä!!
jankro kirjoitti:
Esto on kuulemma astunut tänään voimaan Soneran liittymissä ja kiertoon on kuulemma käytetty peräti 15 sekuntia!! Olipas hyödyllistä!!


Eräs Soneran asiakkaana oleva tuttavani kokeili tänään ihan piruuttaan, miten vaikeaa eston kiertäminen on. Hänellä meni pari minuuttia löytää toimiva osoite.

Eli ei näillä estoilla ole mitään merkitystä. Ei ainakaan silloin, jos halutaan estää laittomien tiedostojen kopiointia. Siihen täytyy kehittää ihan toiset keinot. Nykyiset ovat lähinnä huvittavia.
En huomannut kenenkään viellä laittaneen reittiä mitä kautta he kulkevat Pirate Bayhin nyt oikeuden riistettyä meiltä osan sananvapaudesta.

Itse käytän Vtunnel.com kautta kulkevaa reittiä. hyvin tuntuu toimivan.

Vastaa