Keskustelua IOS 7 ongelmista

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Kunniamerkki +14
  • Irkkaaja
  • 2369 kommenttia
Ajattelin vähän kysellä ovatko muut törmäänneet vastaaviin ongelmiin viimeisimmän IOS:n kanssa. Itselläni on käytössä iphone 5s ja ipad air, ja kovaa kaatumatautia molemmissa laitteissa. Ipad kaataa selaimen vähintään kerran päivässä, joskus useamminkin. Etenkin jos on raskaampia sivustoja ja/tai useampi välilehti auki niin selain kyykkää herkästi. Joskus myös jonkun raskaamman softan käynnistäminen aiheuttaa kaatumisen.

Iphonessa ei kaatuilua esiinny niin paljoa, mutta monesti taustalta uudelleen avatut ohjelmat lakkaavat toimimasta ja ne pitää sulkea ja käynnistää uudelleen jotta toimisivat.

Tuntuu oudolta, että vanha IOS 6 sarja ei kaatuillut käytännössä koskaan ja nyt uusi seiska versio kaatuilee pahemmin kuin Nokian kännykät vuonna 2006... Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia näiden kanssa?

4 kommenttia

Omassa käytössäni on Applen Iphone 5S 32gb silver.
Vielä on käyttökokemus pientä. Sim kortti ei ole vielä aktivoitu, vasta tiistaina 14.1. Puhelinta olen omassa wifi verkossa käytellyt päivittäin, surffailuun, totutteluun (vaihto sgs2:sta) ja testailuun. Tähän asti en ole kokenut minkäänlaista "jumia". IOS7:n oma Safari selain on ollut käytössä toimiva. Enimmillään välilehtiä on ollut vajaa 10 käytössä.

Mainitsit myös kaatumataudin. Onko tämä ollut sinulla vain internet selailussa tapahtunutta, vai myöskin muussa tekemisissä? En tiedä, rikkooko kysyminen jotain foorumin sääntöjä, mutta kysytään silti. Mitä sovelluksia olet taustalta avannut, jotka eivät ole käynnistyneet ilman uudelleen aukaisua?

Ainoan risun IOS7/iphoneeni voisin mainita pienen herkkyyden puutteen. Tarkoitan tällä sitä, että sgs2 omat pienet painallukset ovat rekisteröityneet "helpommin". Voi tietysti olla allekirjoittaneen kokemattomuutta iphonen kanssa, mutta tuntuu, että iphonessa kosketuksen täytyy osua "täydellisemmin" rekisteröitykseen.

Kertokaahan muutkin omat kokemuksenne.

~Nasse
Kunniamerkki +14
Useimmin kaatumista ilmenee itsellä nettiä selatessa Safarin kanssa ipadilla. Nyt olen alkanut testailemaan myös Chromea, joka tuntuu olevan vakaampi. Puhelin kaatuilee itsellä paljon vähemmän kuin ipad, mutta siinä joskus etenkin Nordean ja Gmailin appi lakkaavat toimimasta taustalta otettaessa. Ainoa auttava keino on laittaa softa kiinni ja käynnistää uudestaan.

Pitäisiköhän kokeilla taas sitä laitteen resetointia, ipad 2 alkoi IOS 7:n kanssa toimimaan kuin eri kone resetoinnin jälkeen.

edit: Olen huomannut tuon kosketusnäytön herkkyyden / tarkkuuden puutteen itsekin. Vanha iphone 4S oli tarkka ja herkkä, 5S tuntuu olevan etenkin näytön reunoilta todella kovan painalluksen vaativa ja tarkkuudessa olisi parantamisen varaa. Tämä taitaa olla ihan testeilläkin todettu ongelma 5S-malleissa.
Linkki OptoFidelityn testiin.
Jaa, olipa mielenkiintoista luettavaa tuo sinun (kjns) linkki. Nyt on sitte faktoja vahvistamassa tätä havaintoa. Ja niinkuin iteki hyvin sanoit, erityisesti korostuu ruunun reunalla.

Nordean apista en osaa kommenttia antaa, mutta googlen gmaili pelittää ihan normisti, ei ongelmia huomattu. Suosittelen resetoimaan, ainahan näissä välillä on keskeneräsiä ohjelmistoja.

Muutkin IOS7 käyttäjät; Lähtekää rohkeasti kommentoimaan kokemuksia.

~Nasse
Itselläni on myös ios7 laitteita, mutta mitään tuollaista kaatuilua en ole havainnut kuin pelkästään GTA San Andreaksessa jota pelaan iPad minillä.
Jokainen ios laite tabletit ja puhelimet on jailbreikattu joten kaatumisriski pitäisi olla suurempi :D

Mahdollisesti cydiasta saadut pikku järjestelmäpäivitykset auttaa tähän. Paha sanoo

Vastaa