Kuinka nopeasti viat korjataan itä-rajalla??

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Laitoin viestiä vikailmoituksen muodossa viime viikolla. Tuli viesti seuraavana päivänä, että vikanne korjataan 2 työpäivän sisällä. Nyt on mennyt tosiaan jo 4-5 päivää tuosta ja netti edelleen pätkii, eikä ole tullut kuittausviestiä vian korjuusta.

Mikä lie korjausaikataulu keskustasta n. 5 km päässä.

4 kommenttia

Hei nuffieldmaster !

Lisäätkö Profiiliisi asiakasnumerosi, niin voisin katsoa liittymätilannettasi. Vaihtoehtoisesti voit myös soittaa Vikapalveluumme 0206 90101 ma-pe 8-20 la 9-16.30 tai jättää asiasta Palvelupyynnön.
joo katotaan, ei noista numeroista taida kukaan ulkopuolinen päästä jyvälle kuitenkaan (siksi en aluksi sitä laittanut tähän)


Eli 333-762420 ja vikailmoitus 6760165 lähetetty 27.12 Tässä tuli viestissä että "vika korjataan 2 päivän kuluessa".

viimeisin viesti soneralta 29.12 jossa kerrotaan vikaa korjattavan, pidä laitteet päällä...

Vika ärsyttävä, pätkii vähän väliä. Modeemi etsii yhteyttä jonkin ajan kuluttua, eli vilkkuu ja sitten kun pitäisi jäädä palamaan, vilahtaa nopeasti tai joskus palaa 3-5 sekuntia joskus sen verran, että näin kerkeää netissä jotain pientä nopeasti tehdä. Taas sitten pätkäsee... ja taas pelaa ja taas pätkäisee.

Kahdella modeemilla kokeiltu (telewell ea-501 versio 3 sekä brand new A-link:llä). Johdotukset ja pistoke testattu, eikä niiden heiluttelu ole ollenkaan tekemisissä netin katkeamisen suhteen.

Telewelliin haettu uusi firmware, eikä helpotusta luonut. Lisäksi se on buutattu alas pari kertaa, jäähdytetty yms. mutta toinen modeemi kyllä kertoi, että ei ole niistä kiinni.

Lisäksi testattu myös 2 eri tietokoneella, sekä w-lanin että langan kautta (a-linkissä tuo w-lan ominaisuus). Toisessa koneessa wista toisessa win 7. Myös tietokoneiden nettipuoli ajettu alas laitehallinnasta, tarkastettu ajantasaiset päivitykset ajureihin ja taas napattu ne käyttöön. Ei vaikutusta.

Jos joku kertoisi, voiko yleismittarilla mitata nettilinjan toimivuutta, niin voin kokeilla. Olen raplannut näitä sähköpuolia ajoneuvoissa lähinnä 12 volttisissa can väylistä lähtien, mutta tämä seinässä kiinni oleva teknologia ei ole sitä lähintä tietämystä.

Tuollaista ilmoittaa telewelli:

Linjan tila (DMT) Up
Toimintatila ADSL G.Dmt
Lähetysnopeus 832 kbps
Vastaanottonopeus 7072 kbps
SNR Marginali (Lähetys) 6.0 db
SNR Marginali (Vastaanotto) 6.5 db
Linjan vaimennus (Lähetys) 14.5 db
Linjan vaimennus (Vastaanotto) 29.0 db

"koppi" josta netti tulee vajaan 2 km päässä.
Hei nuffieldmaster!

Pahoitteluni, että liittymäsi viankorjaus on kestänyt arvioitua pidempään. Asentaja on aloittanut korjaustyön eilen, 4.1. ja arvion mukaan sen pitäisi olla valmis tänään 5.1.2012. Saat myös kuittauksen Teknisestä Asiakaspalvelustamme, kun liittymän korjaus on valmis.

Asiakasnumeron tai liittymänumeron ilman väliviivaa voi lisätä myös profiiliin, jolloin se ei näy muille palstan käyttäjille. Lisäys onnistuu yläreunan hallintapalkista Omat asetukset -> Profiili.
Tjaa "soneran" mies kävi pihassa, perhana tuttu vielä kaikenlisäksi.

Vika oli linjastossa. Jossain välissä veti vissiinkin kahta karvaa toisiaan vasten tuossa 100 m ilmajohdossa, otti ja vaihtoi pihan 2 rakennuksen kaapelit käyttöön siltä osalta. Lie tuo myrsky sen rikkonut.

Nyt tuntuu pelaavan. Kiitoksia

EDIT:

Lähetysnopeus 128 kbps
Vastaanottonopeus 3168 kbps
SNR Marginali (Lähetys) 8.0 db
SNR Marginali (Vastaanotto) 5.5 db
Linjan vaimennus (Lähetys) 22.0 db
Linjan vaimennus (Vastaanotto) 37.5 db

Nopeudet putosi radikaalisti, ping 101 ms (ennen luokkaa 40), lataus 5-6.5 megaa nyt 2-3 ja lähetys 1 megaa nyt 0.1...

Vastaa