Kuuluvuus Taivalkosken Metsäkylässä - ei nettiyhteyttä

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Miksi Sonera mainostaa kuuluvuuttaan Nuorgamista Hankoon, jos Metsäkylässä tuo 3G-yhteys on unta vain? Vain GPRS toimii, tosin ei toimi Elisalla tai DNA:llakaan nopea verkko, vain hitaampi GPRS. Näinkö palvellaan 350 asukkaan kylää?

Kaverini asuu siellä on lopen uupunut Soneraan, kun mitään tietoa ei yhteyksistä tule. Langallista on turha edes unelmoida, eläkeläisen budjetista. Oli mahdollisuus liittyä valokuituverkkoon, mutta rahaa ei ole ylimääräistä. Pärjättävä mobiililla. Sen verran vanhakin jo, että kannattaako edes sijoittaa valokuituun. Tänään soittelimme ja juttelimme asiasta ja kirjoitan nyt hänen puolesta, kun hän ei pääse nettiin! Ja elämme kuitenkin jo 2014...

*****

Varmaan tiedätte, että kun teidän paperilaskutkin maksavat ja kun valittaa asiasta Puhelimessa, niin kerrotaan, että mitä maksat kun on noita maksuttomia vaihtoehtoja kuten sähköpostilasku. Vaan milläpäs maksat kun ei oo kunnon nettiyhteyttä??? Pankit samoin kaikki netissä toimivat, miten pääsee asioimaan, jos ei ole nettiä. Tähän ei ole osannut vastata yksikään asiakaspalvelija. Yksi sanoi: että ei Soneran verkossa voi olla katveita. Lopeta se valehtelu. Näinkö asiakkaita arvostellaan? Ihan sama vaikka tuotte 4G:n 800:lla, kunhan joku netti olisi. Puhe kulkee kyllä gprs:nkin kautta, mutta nettiyhteys ei ole toimiva kun antaa vain 50 kbps. Kestää vuosia avata edes lööppilehden sivu, niin kuukausi menee vähintään pankkisivun avaamisessa. Niin miksi tuollaista pitäisi sietää???

Kaikki operaattorit puhelimetse kontaktoitu, ilman kaverini apua en olisi saanut edes vikailmoituksia tehtyä. Kaikkiin vastataan samaa litaniaa, että ei oo nettiä ei, mutta pitäiskö olla... itseppähän paikkas oot valinnut. Ja mun lisäksi täällä on kyllä muitakin!!! Niin miksi operaattorit suorastaan ilkeilevät? Eiköhän minulla ole oikeus vedota lakiin ja vaatia 1 Mbps! GPRS-nopeus ei ole nettiyhteys eikä sitä pidä sietää nykyaikana. Sonera levittelee käsiään, kun ei ole mitään uutta asian kanssa. DNA sanoi että muuta pois. Vaan mistä vanha eläkeläinen saisi rahaa? Täällä on oma talo ja kaikki. Vain nettiä ei ole, mutta laskut pitäisi maksaa. Pankkiin on useita kymmeniä kilometrejä, että mene vaan maksamaan laskuja kun autoakaan en voi ajaa heikon näön vuoksi ja taksi vie koko eläkkeen näillä etäisyyksillä. Toivon Soneralta ymmärrystä ja kunnioitusta kaikkia asiakkaita kohtaan!!! Huomatkaa että elämää on Helsingin ulkopuolellakin!!!

Joten Sonera milloin tuotte 3G:n? Tai 4G:n? Ihan sama vaikka semmonen tulisi dnalta tai elisalta. Kunhan tulisi! Meilläkin pitäisi olla oikeus lain takaamaan 1 Mbps laajakaistaan! Otetaanko yhteys seuraavaksi viestintäministeriöön???

Vanhalantie, Metsäkylä, Taivalkoski 93400.

KIITOS.

8 kommenttia

Hei museomies,

laitoin verkonsuunnittelijallemme tämän tietoon. Odotan hänen vastaustaan ja vastaan sinulle sen jälkeen.
Kiitos.

Hän toivoisi liikkuvuutta myös, että yhteys toimisi liikkuessakin eikä vain kotona ja siihen riittäisi edes muutama masto sinne tänne Taivalkosken GPRS-alueille.

Toistaiseksi muita operaattoreita asia ei ole kiinnostanut, hienoa, että Sonera edes tutkii asiaa.

Valokuitu on kylässä, mutta se tietenkin toimii vain kotosalla, eikä sitä ole kaikissa taloissa. Kaverini on juurikin sellaisessa talossa, jossa valokuitua ei ole. Liittyminen onnistuisi jälkeenpäin toki, mutta se maksaa enemmän ja toistaiseksi kaverini ei ole halunnut liittyä mukaan valokuituverkkoon, eläkeläisellä kun on vähän tiukkaa budjetin kanssa niin asiat pitää riorisoida. Kännykässä hänellä on nyt joku liittymä Soneralta, mutta tosiaan toimii vain GPRS, 3G välillä, mutta aika hidas.

En tiedä auttaisiko lisäantenni jos ostaisi datamokkulan, pitää joskus käydä hänen luona.

Toivottavasti Sonera petraa Lapin kuuluvuuksissa ja muuallakin GPRS alueilla.

Kiitos.
Hei museomies!

Kiitos viestistäsi ja parannusehdotuksista. Peittoaluekarttammekin mukaan Taivalkosken Metsäkylän alueella on katvealueita 3G-verkon osalta varsinkin nettiyhteyksien suhteen.

Toivottavasti DNA:n ja Soneran perustaman yhteisyrityksen tulevasta toiminnasta on apua myös Metsäkylän alueen matkapuhelinverkon kehittämisessä. Kyseisestä asiasta löytyy lisätietoa esimerkiksi osoitteessa:

http://bit.ly/X5E0q6
Niin on, katsos kun välillä 3G toimii ja välillä ei.

Mutta eläkeläiskaverini on vielä hyvin rauhallinen asian suhteen, GPRS antaa sen 50 kbps, vähän joutuu odottamaan latauksia, mutta eihän tuo huonolta näytä jos yhteisyritys toisi vähän nopeammin LTE-peittoa seudulle. Mikä tahansa 2G:tä nopeampi tekniikka kelpaa eläkeläiselle.

Lienee 900 UMTS siellä? Olemme olleet yhteydessä ja lupauduin hankkimaan lisäantennin ja mobiililaajakaistamodemiin joka on liitetty Wifi-tukiasemaan. Tekniikka lienee tuo 900 niin sillä saa ehkä netin sinne jostain kaueammasta tukiasemasta. Hän maksaa minulle laitteista ja asennuksesta en veloita mitään.

En itsekään tiedä paljoa noista yhteyksistä, mutta olen muutamalle asennellut antenneja vain kokeilemalla suuntia. Jos jonkinlaisen netin sinne vielä saisi ennen syksyä ja jos asemia tulee lähemmäksi niin sittenpähän antenninkin voi antaa tarvitseville.

Minulla ei ole mitään tietoa missä on lähin Soneran 3G-asema siellä, mutta kun ajoittain toimii 3G siellä, niin ei liene ihan mahdottomissa etäisyyksissä.

Kiitos kun selvititte!
Hei museomies!

Taivalkosken Metsäkylästä yli kymmenen kilometrin etäisyydellä on kolme Soneran 3G-verkon tukiasemaa, jotka toimivat taajuudella 900 MHz.

Lähin tukiasema on Metsäkylästä luoteen eli Kuusijärven suuntaan. Toinen tukiasema on etelän eli Näljängän suuntaan ja kolmas on idän eli Pyhäkylän suunnassa. Luoteen suunnassa olevasta tukiasemasta pitäisi ulottua paras signaali.

Toki etäisyys tukiasemiin on yli kymmenen kilometriä, mutta suunta-antennilla yhteys voidaan saada toimimaan.
Kiitoksia, huomasin vasta nyt viestisi, tosiaan olen nyt hommannut tällaisen antennin ja laitteen ja eläkeläinen tilasi nyt SIM-kortin 12,90 €:lla. Lähden sinne huomenna matkalle jo, joten kerron kyllä palattuani kotiin, saadaanko toimimaan yhteys. Puhelin löytää välillä 3G, joten antennilla pitäisi kyllä Onnistua.
Hei Tapani V ja kertaalleen kiitos viestistä.

Olen nyt ajanut sinne, eläkeläisen sukulaiset hoitavat hänen asioita Tampereelta käsin, joten heidän kautta saatiin hankittua SIM-kortin Soneralta 21 Mbps -nopeudella. Antenni oli tehokkain mahdollinen 3G 900 ja saatiin hyvin nopeutta irti. Noin 3-5 Mbps Taivalkosken metsäkylään.

Eläkeläinen on nyt tyytyväinen. Antenni maksoi laitteineen 249 euroa, valokuituliittyminen tuhansia. Kyllä on vaari tyytyväinen nyt kun sain hänelle yhteyden pelaamaan. Eihän tuolla maksimia ole 21 Mbps, mutta ne ovatkin teoreettisia. Hänelle riittäisi edes lain takaama megabitti, mutta ei ollut uskoa silmiä kun tulikin 2-5 Mbps. Pelaa kaikki nyt ja hän on tyytyväinen Soneraan. Signaalia on 20-40 prosenttia.

Hänelle on joskus soittanut dna puhelinmyyjä ja olivat jo myymässä liittymää, mutta hän pyysi tarkistamaan karttoja, koska tiesi jo ettei toimi. He totesivat saman ja pahoittelivat soittoa. Vaarilla on dementia ja hän ei aina muista kaikkea, joten siksi sukulaiset hoitaa hänen asioita.

Kiitos teille neuvoista, ilman näitä varmaan tulisi huonompia nopeuksia, suuntasin lähimpään mastoon.

Olen yllättynyt itsekin, että sinne sai ihan hyviä nopeuksia.

KIITOKSIA!!!
Hei museomies!

Erittäin mukava kuulla, että sait liittymän toimimaan 3G-verkossa, vaikka peittoaluekarttammekin mukaan alueella on katvealueita. Liittymän nopeuskin on melko hyvää luokkaa ottaen huomioon tukiaseman etäisyyden. Hieno homma!!!

Vastaa