Kuva-informaatiota tulee, vaikka IP-digiboksi on suljettu

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Soneran palvelin lähettää kuva-informaatiota, vaikka Motoralan IP-digiboksi on suljettuna, tosin virrat päällä eli valo on punaisella.

Tämä häiritsi aikaisemmin vain silloin, kun oli vuokrannut jonkun videoelokuvan videovuokraamosta katsottavakseni. Silloinkin Soneran serveriltä tuli edelleen liikennettä vaikka Motorola oli suljettuna.

Nyt, 8.3.2011 tehdyn päivityksen jälkeen tämä vaivaa ainakin silloin, kun olen katsonut tallenteitani liikenne ei lopu, vaikka motorola on punaisella, vaan asdl-modeemini valo vikkuu villisti tuntikausia. Liikenteen määrä on adsl-modeemini antaman tilaston mukaan 663.8 kB/s, joka vastaa sitä että SD-kanavan verran sieltä tulee tavaraa, vaikka vastaanottajaa ei ole päällä.

Tähän saattaa liittyä se, että tallenteita määritellessäni häiritsevän usein tulee yhteysvirhettä. Ja kanavaa vaihdettaessa auhorisation virhettä. Tämäkin alkoi 8.3.2011

5 kommenttia

Samaa hiukan itekkin ihmettelin. Virran katkaisu kaukosäätimellä ei varmaan tee muuta kuin sulkee kuvalähdön ja vaihtaa ledin värin. Mikäköhän on virrankulutus "sammutettuna"? Tein kytkennän niin ettei boxille tule sähköä ollenkaan kun sitä ei katsota.
Moi, jospa olette sillä alueella missä Sonera lähettää KotiTV:tä multicastina.
Kyllähän tuolla tuntuu motorolan boxissa olla koko ajan valojen perusteella liikennettä riippumatta kuinka kauan on ollut boxi "kiinni". Taitaa siellä taustalla joku kanava myöskin siirtyä, vaikka katsoisi verkkoon tallennettua ohjelmaa. Tämä taas aiheuttaa pätkimistä äänessä ja kuvassa varsinkin iltaisin 21-24 välillä. Pätkiminen tekee tallennusten katsomisen käytännössä mahdottomaksi kyseiseen kellonaikaan. Livenä katsottaessa pätkimistä ei esiinny(hetkittäisiä nykäyksiä satunnaisesti, mutta ei häiritsevästi).

Tarkempaa tietoa boxille tulevasta maksiminopeudesta ei ole kun netti on 10/10, mutta iltaisin kun pätkimistä esiintyy on tietokoneellakin pinggit ollu pahimmillaan 850ms ja nopeuskin on jääny 1 megaan sekunnissa. Suurimman osan ajasta nopeus noin 10/8 ja pingit noin 50ms.

Mitään järkevää syytä tuolle jatkuvalle datasiirrolle en keksi. Eihän siitä tv:stä näy kuin yksi "ohjelma" yhtäaikaa, joten jos pilvestä kattoo niin toinen kanava on turhaa tiedonsiirtoa. Ja miten lie kun on vielä tallentava motorola ja sattuu olemaan valittuna joku muu kuin tallennetava kanava. Jos vielä siihen päälle pilvestä kattoo tallennusta niin onko sitten jopa kolmen kanavan datasiirrot yhtäaikaa käynnissä??

Mielenkiintoinen systeemi kyllä tää iptv, mutta käyttövarmuudeltaan tallentava digiboxi kahdella virittimellä on vielä paljon edellä.
Valmiustilassa eli kaukosäätimestä sammutettuna Motorola IPTV-digiboksin ei pitäisi aiheuttaa suuremmin liikennettä. Eihän boksi valmiustilassa kokonaan virroitta ole ja se "roikkuu" verkossa silloinkin, mutta mitään kanavaa sen ei pitäisi vastaanottaa. Modeemin LAN- ja DSL-valot vilkahtelevat silloin tällöin, mutta sellaista datasiirtoa ei pitäisi olla mikä vaikuttaa liittymän muuhin käyttöön.
Tapio kirjoitti:
Valmiustilassa eli kaukosäätimestä sammutettuna Motorola IPTV-digiboksin ei pitäisi aiheuttaa suuremmin liikennettä.


Minulla aiheuttaa ihan saman suuruisen liikenteen kuin jos boksi on päällä. Useimmiten, jos boksilla on jotain katsottu.

Siitä ole samaa mieltä, että ei pitäisi. Mutta kun aiheuttaa.

Ehkä palvelureitittimen saapuminen muutta tilanteen. Se on tulossa, 23.5. pitää ottaa käyttöön, sanoo Soneran kirje.

Vastaa