Kysymys Sonera Sopivan toiminnasta Norjassa

  • 11 December 2014
  • 5 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moi!

Liittymäni on Sonera Sopiva (Suurenmoinen). Tulin Norjaan pari päivää sitten ja sain tekstiviestin, jonka mukaan Soitto Suomeen ja EU alueelle olisi 0,2356 euroa minuutti, tekstiviestin lähetys 0,0744 euroa kpl... Sopivaan kuitenkin pitäisi kuulua, että puhelut ja tekstiviestit Norjasta Suomeen ja netin käyttö Norjassa eivät aiheuta lisämaksuja vaan sisältyvät (1000 minuuttiin ja 1000 viestiin asti) Sopiva-pakettiin. Viimeksi kun tulin Norjaan, en saanut vastaavaa ilmoitusta lisämaksuista.

Voinko jättää huomiotta saamani tekstiviestin ulkomaan hinnoista, vai onko jossain jokin vialla?

5 kommenttia

Kannattaa odottaa virallista vastausta Soneralta, mutta ennen sitä..

Olethan varmasti valinnut puhelimestasi verkon valinnaksi manuaalinen ja valinnut itse Soneran Norjan verkon eli Netcom:in?

Ethän ole myöskään "rikkonut" tätä Soneran ohjeistusta Sopiva liittymien käytöstä?

Yli 6 viikon yhtäjaksoinen käyttö ulkomaisessa verkossa tulkitaan pääasialliseksi käytöksi ulkomailla. Soneralla on tällaisissa tapauksissa oikeus rajoittaa liittymän käyttöä sekä nettiyhteyden nopeutta ulkomailla.
Kunniamerkki +14
Matias P kirjoitti:
Viimeksi kun tulin Norjaan, en saanut vastaavaa ilmoitusta lisämaksuista.

Voinko jättää huomiotta saamani tekstiviestin ulkomaan hinnoista, vai onko jossain jokin vialla?


Itselleni ovat ainakin paukkuneet nuo viestit aina riippumatta siitä missä maassa olen, myös Sopiva-liittymään Ruotsissa ja Virossa ollessa. Muistelisin Soneran asiakaspalvelun maininneen täällä foorumilla, että niiden pitäisikin tulla kaikkiin liittymiin ulkomailla, myös Sopiviin.

Kannattaa noudattaa Nassen vinkkiä ja lukita verkko käsin TS:n paikalliseen verkkoon niin voi ainakin huoletta käytellä Sopivaa pohjolassa reissatessa.
Moikka Matias P!

Roaming hintatietoviestit tulevat kaikille ulkomaiseen verkkoon saapuville asiakkaillemme riippumatta siitä ollaanko pohjolassa tai Baltiassa tai onko liittymä Sonera Sopiva. Voit siis jättää viestit huomioimatta ja käyttää liittymää pakettihinnalla huoletta. Yleensä Sopiva -liittymät ovatkin tuossa yhteistyöverkossa, mutta kannattaa toki varmistaa että omassakin puhelimessa tuo NetCom.
Hei,

kiitos paljon kaikille ripeistä ja tyhjentävistä vastauksista!
Ole hyvä! Mukavaa reissunjatkoa sinne Norjaan! 🙂

Vastaa