Langaton yhteys Inteno Zap laitteella, kuva jähmettyy

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Moi,

tänään tuli kotiin Inteno Zap laite.
Valitettavasti ei ihan ongelmitta näytä toimivan eli nyt muutaman kerran on kuva pysähtynyt ja vaatii kanavan vaihdon että jatkuu. En ole tätä huomannut ennen kuin olin langallisella yhteydellä joten liittyy kai tähän Inteno Zappiin.

Onko vinkkejä mitä pitäisi tehdä tai mistä johtuu?

Kun ohjelma pyörii ei huomaa häiriöitä paitsi muutaman kerran kanavaa vaihtaessa hyvin pieni härö / pysähtyminen kuvassa, ei aina.

Etäisyys Zap laitteilla on 5 m suoraan + 2m nurkan taakse jossa siis seinä tulee väliin.

4 kommenttia

Näköjään ainakin 5Ghz taajudella toisen langattoman verkon pyöritys saa tuon sekaisin. Kokeilin speedtestiä tabletilla Buffalon reitittimen 5Ghz kanavalta niin kotitv:ssä alkoi kuva pätkimään oikein kunnolla. Täytyy näköjään se pitää sitten ainakin pois käytöstä.

Kannattaako Thomsonista / Buffalon langattomasta verkosta säätää joitain tiettyjä kanavia?
Molemmissa on nyt "Channel selection: automatic" päällä.
Hei Speedy-79,

Ne langattomat verkot, jotka eivät ole käytössä, kannattaa kytkeä pois. Kannattaa vaihtaa kanavavalinnaksi manual ja katsella paras kanava, jolloin samalla kanavalla olisi mahdollismman vähän muita langattomia verkkoja.

Lisäksi Inteno ZAP laitteiden sijoittelu voi vaikuttaa yhteyden laatuun. Kuinka pitkä välimatka laitteilla on ja onko välissä paljon esteitä. Paksut kiviseinät saattavat aiheuttaa ongelmaa.
Kiinnostaisi tietää tuosta Inteno ZAP:ista että mitä taajuksia se käyttää ja miten häiritsisi muulla langattomalla verkolla sitä mahdollisimman vähän. Siitä ei tullut juuri mitään speksejä paketin mukana enkä löytänyt muualtakaan.
Hei Speedy-79,

ZAPit toimivat 5 GHz taajuudella. Kanavan valinta niissä on oletuksena automaattinen.

Laitteiden hallintapaneeliin on mahdollista päästä selaimella kiinni. Hallintapaneelin tunnukset ovat oletuksena admin/admin. IP-osoitteen pääset tarkistamaan palvelureittittimen kautta.

Olisi suositeltavaa pitää ZAPit oletusasetuksilla, mutta hallintapaneelin kautta pitäisi näkyä millä kanavalla laitteet toimivat. Voit tuolloin kokeilla toisella reitittimellä valita käyttöön jotain muita kanavia, jolloin verkkojen ei pitäisi häiritä toisiaan. Jos siis sinulla on 5 GHz taajuudella jokin toinen langaton verkko käytössä.

Vastaa