Lankapuhelinliittymästä, uudet hinnat

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 1 katselukerta

Soneralta tuli viime kuunvaihteessa asiakastiedote, jossa ilmoitetaan lankapuhelinliittymän hinnankorotuksista 1.9.2011 alkaen. Tällä hetkellä maksan liittymästä kiinteän kk-maksun 8,30 € ja ns. puhepaketista 6,05 € / kk. Puhepaketin hinnalla on voinut puhua ilman erillistä kerta- ja minuuttiveloitusta. Toisin sanoen olen voinut puhua mielin määrin hintaan 14,35 € / kk.

Asiakastiedotteen mukaan puhelinliittymän uudeksi kuukausimaksuksi tulee 11,30 € /kk ja paikallispuheluihin tulee lisäksi puhelukohtainen veloitus 19,98 snt / puhelu. Sen jälkeen tiedotetaan, että "paikallispuhelujen minuuttiveloitus 2,41 snt / min säilyy ennallaan." Kun puhepaketin tilaajat eivät tähän asti ole maksaneet minuuttiveloitusta, niin tämäkin maksu tulee täysin uutena.

Uuden hinnoittelun jälkeen kaksi päivittäistä puhelua à 15 minuuttia tulisi kuukausitasolla maksamaan kk-maksu mukaan lukien n. 45 €. Tällä hetkellä siis maksan 14,35 € / kk riippumatta puhelujen määrästä ja kestosta. Todellisuudessa päivittäin tulee helposti puhuttua tunnin verran, joten uusi hinnoittelu on kohdallani kestämätön.

Kysymykset Soneran väelle: Koskeeko uusi hinnoittelu todellakin myös nykyisiä kiinteähintaisen puhepaketin tilaajia? Jos koskee, niin onko tällainen satojen prosenttien hinnankorotus mielestänne kohtuullinen? Miten tapahtuu liittymän irtisanominen jos/kun hinnankorotukset eivät asiakkaalle käy?

3 kommenttia

1.9.2011 voimaan tuleva hinnanmuutos ei vaikuta puhepaketin hinnoitteluun. Voit siis puhua jatkossakin lankapuhelinliittymästäsi toiseen Soneran kiinteän verkon liittymään saman teleliikennealueen sisällä puhepaketin hinnalla ilman erillistä kerta- ja minuuttiveloitusta. Mikäli kuitenkin päädyt irtisanomaan lankapuhelinliittymäsi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme p. 0200 17000 (ma-pe 8-16). Lankapuhelinliittymällä on kahden viikon irtisanomisaika.

Pahoittelemme, jos lähetetyn tiedotekirjeen sanamuoto oli huonosti muotoiltu. Olemme saaneet asiasta melko paljon puheluita ja laittaneet palautetta eteenpäin.
Kiitos vastauksesta, Anni. Tämän tiedon jälkeen pipo kiristää huomattavasti vähemmän 😛. Hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä kulttuuripääkaupungista Turusta, t. Jukka
Kiitokset sinulle! 🙂

Vastaa