Liittymän siirto ADSL:stä uuteen kaapeliin ?

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 1 katselukerta

Hei,

Taloyhtiöömme Matinraitti 14 Espoossa on rakennettu uusi ATK-kaapelointi ja saimme yhtiöltä tiedon että meidän nykyinen puhelinverkkoa käyttävä ADSL liitttymä voitaisiin siirtää Soneran toimesta tähän uuteen talon kaapeliverkkoon. Miten se käytännössä onnistuu ?

T.Jukka

2 kommenttia

Kyseisessä osoitteessa on tällä hetkellä saatavilla Sonera Laajakaista Extra -liittymä, joka toimitetaan ADSL-tekniikalla. Ymmärsinkö oikein, että taloyhtiön puhelinkaapelointi (CAT3) on nyt muutettu yleiskaapeloinniksi (CAT5/6) ja haluaisit hyödyntää uuden sisäverkon mahdollistaman, aikaisempaa nopeamman laajakaistayhteyden? Taloyhtiön edustajan kannattanee tällöin täyttää muutoksesta yhteydenottolomake. Myös aluemyyjien suorat yhteystiedot löytyvät sivuiltamme.
Kyllä, ymmärsitte aivan oikein eli kaapelointi on nyt muutettu yleiskaapeloinniksi (CAT5/6) ja haluaisin hyödyntää uuden sisäverkon mahdollistaman, aikaisempaa nopeamman laajakaistayhteyden ja myös tämän uuden infran huoneistossa.

Taloyhtiöltä (kaapeliverkon rakentanut firma) tuli seuraavanlainen info: "voitte käyttää uutta verkkoanne ottaessanne uuden liittymän tai vaihtoehtoisesti siirrättää vanhan liittymän puhelinoperaattorilla. Teillä on huoneistossa uudet atk-pisteet jotka kytketään käyttöön välikaapelein (patch cord/rj45) huoneistojakamossa. Ns. ylikytkentä kannattaa ottaa ns. avaimet käteen periaatteella jolloin saatte liittymän haluamaanne asennettuun pisteeseen asti. Tarkemmat ohjeet saatte tarvittaessa palveluntarjoajalta"

Ymmärrän tästä että palveluntarjoaja, esim Sonera, voi tehdä tämän muutoksen per huoneisto eli kyseessä on eri asia kuin koko taloyhtiötä koskeva päätös yhteisestä keskitetystä operaattorista/liittymästä.

Onnistuuko tämä siirrätys Soneralta näin per huoneisto/asiakas, kuten tuossa lainaamassani taloyhtiötiedotteessa luvataan ?

Vastaa