Liittymätyypin vaihto

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Käytössäni on sopiva liittymätyypistä näppärä plus netti. Jos vaihdan paketiksi startti vaihtuuko paketti automaattisesti seuraavaan jos siihen liittyvät minuutit tai viestit täyttyvät? Entä netti, nyt rajana on 10 gigaa onko startissa sama raja? Nopeus on tietenkin hitaampi, mutta tässä onkin rajasta kyse.

3 kommenttia

Hei Reterete! Sonera Sopiva liittymän pakettia voit vaihtaa joko suurempaan tai pienempään kerran laskutuskaudessa. Kun olet tehnyt paketin vaihdoksen astuu paketti samantien voimaan ja maksat vain sen paketin kuukausimaksun minkä olet kytkenyt voimaan. Vanha paketti nollaantuu ja uusi paketti lähtee samantien voimaan. Sonera Startti paketissa on tiedonsiirtomäärä 1Gt. ja nopeus 1 Mbit/s.
Tähän itselleni ajankohtainen lisäkysymys:

Jos vaihtaa liittymätyyppiä isompaan sen jälkeen, kun puheluraja on jo ylittynyt, joutuuko ylittyneistä puheminuuteista maksamaan, vaikka liittymätyypin vaihdon jälkeinen minuuttiraja koko kaudelta alittuu?

Näin näytti käyvän ainakin minun tapauksessani. Huomasin puheluiden ylittäneen liittymäryypin ylärajan 90 minuutilla, jonka jälkeen vaihdon liittymän suurempaan kesken laskutuskauden. Koska laskutusjakso oli jo loppupuoliskolla, en enää kerryttänyt juurikaan puheaikaa. Laskutusjaksolla puheminuutteja oli kokonaisuudessaan reilusti alle uuden liittymätyypin ylärajan. Laskulla oli kuitenkin harmikseni uuden liittymätyypin kuukausimaksun lisäksi myös veloituksena lisämaksu näistä 90 minuutista. Olin kuvitellut, että nämä minuutit olisi huomioitu osana uutta liittymätyyppiäni, johon ne hyvinkin mahtuivat.
Toimiiko järjestelmä oikeasti näin?

Olisinko samalla puhemäärällä välttynyt lisäminuuttien maksulta, jos olisin tehnyt liittymän päivityksen juuri ennen kuin minuuttiraja ehti ylittyä?

Terveisin phu61
phu61: Mikäli puhe tai viestipakettisi ylittyy meneillään olevalla laskutuskauden aikana, ja vaihdat pakettisi suurempaan, ei paketin ylittäneitä minuutteja tai viestejä sisällytetä uuteen pakettiin.

Mikäli jatkossa tulisi vastaava tilanne vielä, tulee paketin vaihto tehdä heti silloin kun paketti on ylittynyt.

Kun paketti on vaihdettu suurempaan, maksat kuluvan laskutuskauden osalta vain uuden kytketyn paketin mukainen kuukausimaksun.

Vastaa