Lumia 900 kamera

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Moi!

Hankin lopulta Lumia 900 -puhelimen, mutta kamera ei ole ihan laitteen muun laadun ja hinnan mukainen. Etsinkuvassa näkyy keskellä purppuran värinen läiskä ja otetuissa kuvassa hienoinen vihertävä läiskä vähän kohteen mukaan. Ilmeisesti väriongelma on ollut aikoinaan pahempi ja sitä on softapäivityksellä korjattu, mutta jotain on vielä jäänyt.

Mallikuva (tasaisen valkea tietsikan ruutu) löytyy täältä: https://docs.google.com/file/d/0BxBxTd5 ... 1pOGM/edit

Puhelin on hankittu puhelimitse kytkynä, joten sillä pitäisi olla 14 päivän palautusoikeus. Voiko laitteen vaihtaa toiseen siten että silläkin on uusi 14 päivän palautusoikeus muuten kuin palauttamalla nykyisen ja tilaamalla alusta lähtien uuden? Onko todennäköistä että korvaavassa laitteessa olisi sama ongelma?
Jos tämän puhelimen lähettää huoltoon (jos se Nokian mielestä on edes vika) niin siinä ehtii palautusaika kulua moneen kertaan ja sitten on naimisissa sen kaksi vuotta ;)

Ilmeisesti minulle riskittömin vaihtoehto on palauttaa laite? Harmittaa vaan, että muuten puhelin tuntui varsin mukavalta, ja esim. Lumia 920 on liian kallis.

6 kommenttia

Moi KimmoHop! Ikävä kuulla, että kamera ei ole vastannut odotuksiasi. En osaa sanoa, onko Nokialta tulossa vielä uutta päivitystä, joka parantaisi kuvanlaatua.

Jos ostit puhelimen etäkaupalla, tuotteella on normaali 14 vuorokauden palautusoikeus. Jos olet kuitenkin laittanut sim-kortin puhelimeen ja ottanut sen käyttöön, niin palautusoikeus raukeaa. Tuotteen tulee myös olla uutta vastaavassa kunnossa. Jos päätät palauttaa laitteen, voit ottaa uuden laitteen samalle liittymälle heti, kun palautus on hyväksytty.
Hei!

Tuo sim-kortin laittaminen ei voi mitätöidä palautusoikeutta. Puhelimen mukana tulleissa papereissa ei sellaisesta ole mainintaa, kylläkin se että puhelimen on oltava myyntikunnossa. Myöskään myyntitapahtumassa moista rajoitetta ei ole mainittu, sen voitte tarkistaa nauhalta.

Melko erikoinen kuvitelma Soneralta, että päältä päin saisi ihailla mutta käytössä havaittavat viat jäisivät palautusoikeuden ulkopuolelle. Ja kun puhelimeen palauttaa tehdasasetukset, ei siihen jää entiseltä käyttäjältä mitään tietoja tai asetuksia. Ei tuolla asenteella asiakkaat kauan pysy!

Mutta jos se tekee kaikki onnellisiksi niin sovitaan sitten niin, että simmi ei ole ollut puhelimessa.
Moi KimmoHop! Tutkailin asiaa ja nähtävästi minulla oli väärää/vanhentunutta tietoa. Riittää jos sekä laite, että myyntipakkaus on myyntikelpoisia.

On toki mahdollista, että laitteen kamerassa on vikaa, jolloin suosittelen huoltoon toimittamista. Ohjeet löydät täältä.
Äsken tuli kuittaus, että puhelimen palautus OK. Ja liittymä säilyi semmoisena kuin pitikin ;)

Nyt sitten hirmu mietintä, kokeilenko toista 900:sta (Angry Birdsit tulee siihenkin) vai odottaisinko kuitenkin 820:stä... Tuleva "halpis"-malli 620 viittaisi siihen, että WP8:lla on pian enemmän massaa.
KimmoHop: Hienoa, että palautus onnistui! Toivottavasti löydät nyt jonkun mieluisen puhelimen tilalle.
Onko nokia 900 etukamera sellainen että siinä voi ottaa kuviakin?

Vastaa