Micro-SIM ja tavallinen SIM

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 18 katselukertaa

Tarkoituksenani on käyttää koiratutkaa ja iPad-tablettia samalla puhelinliittymällä. Voiko yhteen numeroon saada sekä micro- että tavallisen SIM-kortin yhtäaikaa? Tai onko saatavilla sovitinta, jolla saa micro-SIM-kortin tavallisen paikkaan? Saako tavallisen SIM-kortin muutettua micro-SIM-kortiksi?

1 kommentti

Samaan liittymään on mahdollista saada sekä tavallinen että micro-SIM kortti, kun tilaa liittymään multi-SIM palvelun. Multi-SIM rinnakkaiskortti toimii samalla numerolla kuin pääkortti. Suurin ero pää- ja rinnakkaiskortin toiminnassa on se, että MMS-viestit eivät toimi rinnakkaiskortilla.

Micro-SIM korteille on olemassa adaptereita, joilla kortin saa käyttöön tavallista SIM-korttia käyttävissä puhelimissa. Omakohtaista kokemusta micro-SIM adapterin käytöstä ei ole, joten vaikea ottaa kantaa toimiiko ongelmitta eri puhelimissa. Mahdollisena ongelmana tulee mieleen sellaiset puhelimet, joihin SIM laitetaan sisälle erillisellä kelkalla. Jos micro-SIM ei istu adapteriin täydellisesti tai se pääsee liikkumaan puhelimen sisällä, voi kelkka mahdollisesti jäädä jumiin puhelimen sisälle.

Vastaa