Mielenkiintoinen netin pätkiminen Internet Explorerilla

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Huomasin eilen ladatessani Internet Explorerilla TechNetistä Windows 8.1 Updatea, että yhteys kävi latauksen aikana hyvin epävakaaksi. IRC katkoili yhteyttä palvelimeen jatkuvasti eikä CTCP käskyt toimineet latauksen aikana lainkaan. Soneran nimipalvelimen pingittäminen paljasti pakettien katoilevan muutaman sekunnin välein. Pätkiminen oli havaittavissa myös verkossa olevalla toisella koneella.

Yritin jäljittää ongelmaa parhaani mukaan ja huomasin, ettei ongelmaa esiinny, jos lataan Firefox selaimella. En ole onnistunut saamaan ongelmaa esiin muilla sivuilla tai ladatessani muualta Microsoftin sivuilta. Ongelmaa on ilmennyt ainoastaan TechNetin tilaajien suojatuissa latauksissa.

En muista milloin viimeksi latasin sivuilta, mutta olen aina ladannut kyseiseltä sivustolta IE:llä, eikä yhteys ennen pätkinyt. Voisikohan Thomson TG789vn:n uusi 10.5.1.Q firmware versio saada ongelman jotenkin aikaan? Resetoin laitteen tänään kertaalleen ja kokeilin konfiguroinnin jälkeen uudelleen, eikä resetoinnista ollut apua.

Koneessani on Windows 8.1 ja ongelman esiin saava selain siis Internet Explorer 11. Kaikki ongelman havainnoinnissa käytetyt koneet ovat kiinni reitittimessä kaapeleilla.

8 kommenttia

Hei jmh,

Olitko siis vasta lataamassa tuota päivitystä, kun yhteys kävi epävakaaksi? Vielä ennen latauksen aloittamista ongelmaa ei näkynyt?

Onko sinulla jotain välityspalvelimia käytössä vai onko kaikki ihan perusasetuksilla?

Miten yhteys on nyt toiminut?

Eilisellä näkyi pari pätkäisyä, mutta nyt yhteys näyttää pysyneen ylhäällä vuorokauden verran. Onko packet lossia kuitenkin näkynyt edelleen?
Yhteys toimi hyvin ennen latauksen aloittamista. Yhteys myös palautui välittömästi normaaliksi, kun latauksen lopetti.
Uudella firmwarella en tätä Thomsonia ollut vielä ehtinyt kovin pitkään käyttää, taisi olla ensimmäinen viikko menossa, mutta mitään pätkimistä ei ollut tätä ennen tullut. Vanhalla firmwarella netti toimi enimmäkseen hyvin, mutta muutaman kerran viive kasvoi sietämättömäksi. Tämä korjautui modeemin uudelleenkäynnistyksellä. Näiden episodien väli oli kuitenkin pitkä, varmaan kuukausia.

Välityspalvelimet ovat poistettuna käytöstä selaimissa.

Pätkimistä ei testien jälkeen enää ilmennyt kun lopetin Internet Explorerin käytön tuolla ongelmallisella sivustolla.

Asensin nyt testiin TeleWellin EAV510 V2:n ja määritin siihen kaikki samat porttiohjaukset, joita käytin Thomsonissakin. Tällä laitteella sama IE lataus TechNetistä ei aiheuta mitään ongelmia. IRC ei katkeile, CTCP komennot saavat vastauksen välittömästi ja ping näyttää nollaa kadonnutta pakettia.

Eli jotain outoa tapahtuu Thomsonissa tällä yhdistelmällä.
Hei jmh,

Pystyisitkö vielä testaamaan että jos kytket tuon Thomsonin takaisin kiinni ja latailet samasta paikasta, niin toistuuko tuo ongelma vielä uudelleen. Jos se toistuu, niin voisin laittaa tuosta selvityspyyntöä eteenpäin.

Ilmeisesti et tuolla Telewellillä ole nyt vastaavaa ongelmaa kohdannut?
Hei,

Kokeilin tuota Thomsonia uudelleen ensin omilla asetuksillani ja tämän jälkeen vielä resetoinnin jälkeen tehdasasetuksilla. Soneran DNS-palvelimen pingaus latauksen aikana osoitti muutaman paketin katoa ja IRC rupesi katkomaan molemmilla testikerroilla.

Toisella testillä pidin latauksen alussa IRC-yhteyttä poissa päältä, ja tämän aikana paketteja ei kadonnut lainkaan. Ongelmat alkoivat vasta IRCin käynnistyksen yhteydessä.

Telewellillä ei ollut ongelmia esiintynyt aiemmin, mutta juuri nyt testatessani katosi kaksi pakettia ping-testissä. IRC ei tosin temppuile ja CTCP toimii.
Hei jmh,

Laitan tuosta kyselyä eteenpäin, niin kokeillaan selvittää mistä tuommoinen voisi johtua.
Hei jmh,

Laitoin sinulle nyt samalla tulemaan uuden palvelureitittimen, niin kokeillaan vielä senkin kanssa. Ilmoitteletko vaikka tänne kun saat sen niin laitetaan siihen sitten uusi ohjelmisto sisään.
Uusi Inteno DG301AL modeemi saapui ja ohjelmisto lienee uusin, kun täsmää Thomsonin versioon (10.5.1.Q).

Eilen IE:n TechNet lataus ei aiheuttanut ongelmia ping-testiin, mutta IRC katkesi latauksen aikana kerran. CTCP käskyt toimivat suurella viiveellä. CTCP ping omaan nimeeni kesti nopeimmillaan 9 sekuntia ja hitaimmillaan 1 min 48 sekuntia. Lisäksi eilen kyseisen ongelmalatauksen aikana IPTV:n katsomisessa oli jotain ongelmaa. Televisio näkyi, mutta Game of Thronesin katsominen HBO:lta ei toiminut. Ilmoitti hetken mustan ruudun mietinnän jälkeen jotain yhteysongelmasta, mutta en tajunnut ottaa virheilmoitusta ylös.

Testasin juuri nyt samaa koetta uudelleen ja Inteno näyttää kokeneen ihmeparantumisen. Ei IRCin katkoilua, CTCP pingin viive on nyt normaali 0-2 sekuntia ja TechNet latauskin toimii jonkin verran nopeammin kuin eilen. Eikä HBO:n ohjelmakirjaston käyttö takunnut. En tiedä mikä on muuttunut, kun modeemin status-sivun mukaan yhteyskin on ollut yhtäjaksoisesti päällä laitteen kytkennästä asti.

Kovan latauksen aikana näkyy tulevan tälläkin modeemilla pitkällä aikavälillä satunnaista pakettikatoa, mutta kenties se on normaalia. Muuten näyttää tällä hetkellä toimivan oikein hyvin.

Mikäli toimivuus jatkuu, jää ainoaksi huonoksi seikaksi NAT loopback -toiminnon puute. Olisi mukava pystyä käyttämään julkista IP-osoitetta myös omasta sisäverkosta.
Hei jmh,

jmh kirjoitti:
Kovan latauksen aikana näkyy tulevan tälläkin modeemilla pitkällä aikavälillä satunnaista pakettikatoa, mutta kenties se on normaalia. Muuten näyttää tällä hetkellä toimivan oikein hyvin.

Mahdollisesti ongelma voi olla itse linjassa vain silloin kun sitä rasittaa koko kaistan kapasiteetilla. Uudessa modeemissa tuon kuormanjaon kyllä uskoisin olevan kunnossa (netti < viihde). Jos tilanne on sinulle kuitenkin nyt OK niin ei muutakuin kovaa käyttöä. Ongelmien jatkuessa tai ilmetessä yhä häiritsevästi, kannattaa tehdä asiasta vielä vikailmoitus.

Julkisen IPn saa käyttöön omille laitteille sillä tavalla että teemme modeemin 4-porttiin siltauksen. Tämän jälkeen 4-porttiin liitetty laite saa aina julkisen verkon IP:n (oli se sitten oma reititin tai tietokone). Ilmoita tänne vielä mikäli haluat tuon 4-portin siltaavaan tilaan niin laitetaan siitä pyyntö eteenpäin.

Vastaa