Miksi sähköpostit tulevat muutaman tunnin viiveellä?

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 9 katselukertaa

Moro. Tein tyttöystävälle toisen postilaatikon. Miksi hänen osoiteeseen lähetetyt sähköpostit tulevat välillä pari tuntia myöhässä? ESIM. posti lähetetään 9.00 ja viesti saapuu sähköpostiin 11.00. Jostain sähköposti osoitteesta posti ei tule ollenkaan perille.

1 kommentti

Suurin osa sähköpostiviesteistä kulkee parissa sekunnissa tai minuutissa lähettäjältä vastaanottajalle, mutta aina näin ei ole vaikka kaikki toimisikin periaatteessa normaalisti. Varsinaista maksimiaikaa viestin perille saapumiselle ei ole. Yleistä hitautta viestien vastaanotossa Soneran sähköpostissa ei ole eli ei ole vikatilannetta päällä.

Kadonneiden lähetettyjen viestien kohtalon selvittäminen aloitetaan yleensä lähettäjän puolelta. Ellei lähettäjä ole saanut joko omalta tai vastaanottajan palvelimelta viestin lähetyksen epäonnistumisesta kertovaa bounce-viestiä, on seuraava vaihe tarkistaa onko viesti lähtenyt lähettäjän käyttämältä SMTP-palvelimelta eteenpäin. Vastaanottajan palvelimen eli Soneran päästä voidaan tarkistaa onko viesti ikinä saapunut Soneran palvelimelle ja jos on, mitä sille on tapahtunut. Kadonneiden viestien metsästäminen vaatii hyvin tarkat tiedot lähetetyistä viesteistä.

Jos aiot tehdä sähköpostin toiminnasta vikailmoituksen, kerro tarkemmin mitä sen tulisi sisältää.

T. Tapio
Sonera Asiakaspalvelu

Vastaa