Mitä TCP-portteja palvelu käyttää?`

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 3 katselukertaa

Minulla on ongelmana että kun lataan verkosta jotain isoja päivityksiä, tai vaikka lähetän isoja liitetiedostoja sähköpostissa, niin TV lakkaa näkymästä ja palaa päävalikkoon. Liittymä on 24/1 joten nopeudesta sen ei pitäisi olla kiinni. Nopeustestitkin antavat kohtuullisia 16-17mbps tuloksia.

Vaikuttaa yksinkertaisesti siltä että lataukset (silloin kun tulevat palvelimista joissa kapasiteettia riittää) haukkaavat kaiken kaistan koti-tv:ltä. Tosin tuossa hämää se että sähköpostin lähetys on toisen suuntaista liikennettä, joten eihän sen pitäisi vaikuttaa tuohon mitenkään. Vai meneekö reitittimen pakettienvälityskapasiteetti yksinkertaisesti limiittiin? Reititin on muutaman vuoden vanha D-linkin 802.11N:ää tukeva, joten ei luulisi että kapasiteetistakaan on kiinni.

Ajattelin kuitenkin jos QoS-määritykset ADSL-reitittimessä auttaisivat asiaan, eli antaisin isomman prioriteetin netti-tv:lle. Mutta mitä portteja palvelu käyttää, ja onko jotain muita niksejä että palvelu toimisi paremmin?

2 kommenttia

Hei Ishtor!
Ensin pahoittelut, että olet joutunut odottamaan vastausta kohtuuttoman kauan.

Sähköpostin liitetiedostojen ollessa kyseessä myös verkkoon päin ladattava suuri datamäärä saattaa aiheuttaa sen, että verkosta käyttäjälle päin tuleva data alkaa hidastella. Tällöin myös TV kuva saattaa pätkiä / pysähtyä.

Ongelmaan on tulossa automaattisesti parannusta, kun liittymäsi toimitustekniikkaa päivitetään. Päivityksen jälkeen TV data on automaattisesti priorisoitua. Aikataulutietoa tästä ei valitettavasti ole vielä tiedossa, mutta kun päivitys tapahtuu, saat erillisen palvelureitittimen ja ohjeet postitse.

Ennen päivitystä suosittelen määrittelemään oman modeemin asetuksia ongelman vähentämiseksi. ADSL reitittimissä on merkistä ja mallista riippuen mahdollisuuksia liikenteen priorisointimahdollisuuksia. Valitettavasti kuitenkaan IPTV liikenteelle ei ole varattu mitään erityistä TCP porttiavaruutta, joten siihen priorisointia ei voi perustaa. Ehdotuksena olisi sen sijaan esim. perustsaa liikenteen priorisointi LAN puolelle kytkettyjen laitteiden MAC osoitteisiin. Olettaen tietenkin, että ADSL reititin tukee tätä.
MAC-tasolla ei pysty prioritettia määrittämään, mutta käytin IP-osoitetta ja porteiksi määritin "any". Eli nyt on boksilla korkein prioriteetti käytössä. Harmi kun boksille ei voi antaa kiinteää osoitetta, jolloin voisi olla varma ettei sääntöä joudu päivittämään/muuttamaan jossain vaiheessa. DHCP:llähän osoite voi muuttua jos se on esim pitkään pois verkosta ja joku muu laite ehtii ottaa osoitteen käyttöönsä. Mutta katsotaan nyt miten käy.

Toivottavasti tuo lupaamanne tekninen parannus tulee pian.

Vastaa