Miten asennan modeemin kun järjestelmä ei sitä tunnista?

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Alla oleva ongelma johtuukin siitä, että modeemia en saa järjestelmään.


Asensin XP:n vähän tuoreemmalle käytöstä poissaolleelle pöytäkoneelle ja sen jälkeen ei internet-yhteyden luonti onnistu. Luvallinen XP, aktivointia en voinut vielä tehdä kun nettiin en päässyt.

Käytössä Soneran Laajakaista, modeemi ja reititin. Ovat toimineet tähän asti ja tälläkin hetkellä muissa koneissa yhteys pelaa, ei vaan tässä.

Yritin asentaa Sonera avustajan, mutta senkin asennus keskeytyy. Ipconfig näyttää tyhjää, on automaattinen haku valittu.

Onko olemassa joku muu keino, saada toimivan yhteyden tiedot sisään? Vanhaa Soneran asennuslevyä en enää löytänyt kotoa.

6 kommenttia

Auttaako komentoriville: ipconfig /release ja sen jälkeen ipconfig /renew.
Ei auta. Ja nyt vasta huomasin, että ei ole modeemi ollenkaan laitehallinnassa, joten eipä sitä yhteyttä voi muodostaa... Eikä tietysti asennuslevystä hajuakaan eikä sopivaa mallia tyrkyllä asennusvaihtoehtojen luettelossa.. Yritän vielä kaapelia suoraan modeemiin ilman reititintä, josko järjestelmä sen löytäisi.
Edelleenkään järjestelmä ei löydä modeemia, minulla ei ole asennuslevyä eikä sopivaa vaihtoehtoa löydy tarjolla olevien standardimodeemien listalta. Modeemi on Motorolan Surfboard SB5100E. Miten saan sen asennettua?
Tuskinpa sitä modeemia pitäisikään laitehallinnassa näkyä.
Mutta löytyykö verkkokortti?

Asenna emolevyn ajurit ja ethernet ajuri, oli sitten kyseessä emolevyn ethernet portti, tai oma verkkokortti.
Kokeilen tuota jos osaan kun töistä pääsen. Oletin vain, että olisi niin yksinkertaista kuin ennenkin, piuha paikalleen ja järjestelmä löytää modeemin...
Hei smollari_88

Modeemia ei tarvitse erikseen asentaa tietokoneelle jos sinulla on ulkoinen modeemi ja tietokone on siihen kytketty verkkokaapelilla. Kannattaa vilkaista syttyykö modeemiin tai tietokoneen verkkokorttiin ollenkaan valoja kun johdon tökkää kiinni.

Kannattaa tosiaan varmistaa että verkkokortti kuitenkin laitehallinnasta löytyy ja ajurit on päivitetty kuten Nuppi tuossa ehdottikin.

Vastaa