Miten kannattaa tehdä muutos ADSL:stä valokuituun?

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 0 katselukertaa

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
  • Meilaaja
  • 366 kommenttia
Viikolla tuli uutista että ensi vuonna pitäisi tehdä asuinalueelleni valokuituyhteydet (Sonera, kaupunki ja valtio rahoittamassa hanketta)

Nyt jo etuajassa pohdin, kuinka mahdollinen yhteystavan muutos olisi paras rahallisesti toteuttaa. Suunniteltu aikataulu olisi noin 24 kk sopimukseni puolivälissä.

Kannattaisiko jättää 30 eur/kk sopimus uusimatta ja maksaa 55 eur normaalimaksua ja sitten lakkauttaa koko ADSL ennen kuidun asennusta. Saaneeko uuteen kuituliittymään mitään alennushintasopimuksia vai onko se sitten suoraan hinnaston mukaisella 60 eur/kk hinnalla?

Vai meneekö systeemi mitään tekemättä siten, että saan/joudun pitämään ja maksamaan ADSL:n koko 24 kk sopimuskauden loppuun josta jälkimmäisen vuoden sitten rinnalla uusi Soneran kuituliittymä. Rahallisesti tässäkään vaihtoehdossa ei juuri eroa olisi jos saan vinguttua ADSL:n uusintasopimukseen tarjoushinnan.

Kyllähän 2400 eur liittymismaksussakin on riittävästi maksamista joten jokaiselle säästetylle eurolle on käyttöä..

1 kommentti

Moi VMJ,
Voit tehdä huoletta uuden määräaikaisen sopimuksen laajakaistaliittymällesi. Kun talosi kytketään kuituverkkoon "heivataan" se vanha tekniikka ja sopimuksesi voidaan tehdä uusiksi, eli tehdään ihan kokonaan uudella tekniikalla, uudella tarjoushinnalla ja uudella määräaikaisuudella jatkosopimus.

Vastaa