Miten saan TG789:n siltaavaksi ?

  • 11 December 2014
  • 8 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Teknistä apua kaivataan.
Tarve olisi saada modeemista ainakin yksi ethernet pistoke siltaavaksi, "Assign the public IP address of a connection to a lan device"

,,löytyy valikoista, mutta ei taida oikeudet riittää, mistä apuja?

8 kommenttia

Soneran toimittamaa Koti TV:n Thomson TG789vn -palvelureititintä ei ole mahdollista muuttaa siltaavaksi eli julkista IP-osoitetta ei reitittimeen kytketylle verkkosovittimelle saa. Porttiohjauksia Thomsoniin voi tehdä eli halutun liikenteen voi ohjata suoraan tietylle sisäverkon tietokoneelle tai pelikonsolille.
Ei ole mahdollista muuttaa siltaavaksi, tämä varmaankin johtuu soneran custom-firmiksestä ?
Valikot antavat ymmärtää että siltaus olisi mahdollista, vai olenko väärässä ?

Kotiverkon sujuva toimivuus ei ole mahdollista "rampautetulla" thompsonilla, joten oma koti-tv kokeilu loppui sitten siihen :(

Koti-tv:tä ei valitettavasti voi suositella kenellekään jolla reititin hoitaa kotiverkon ja adsl-modeemi toimii siltaavana.

Wlanin poiskytkeminen näytti pikaisesti vilkaistuna mahdottomalta.
KaiJ kirjoitti:
Ei ole mahdollista muuttaa siltaavaksi, tämä varmaankin johtuu soneran custom-firmiksestä ?
Valikot antavat ymmärtää että siltaus olisi mahdollista, vai olenko väärässä ?


Laitteessa on Koti TV:tä varten spesifinen ohjelmisto ja se rajoittaa käyttäjän tekemiä muutoksiä.

KaiJ kirjoitti:
Wlanin poiskytkeminen näytti pikaisesti vilkaistuna mahdottomalta.


Thomson TG789vn WLAN-asetuksissa on valinta Interface Enabled, jolla valitaan onko WLAN-tukiasema käytössä vai ei.
Täyttä paskaa taas Soneralta. Eli tänään tuli otsikon mukainen matolaatikko ja useamman tunnin sillä värkättyä en onnistunut sillä pääsemään nettiin. Purkin asetuksiin kyllä pääsee langalla ja langattomaasti mutta internetyhteys ei toimi. Broadband valo kyllä palaa. You have no internet services configured ...eikä tuolta pysty mitään muitakaan asetuksia muuttamaan. (ohjekirja thomsonin sivuilta).

joten vanha telewelli meni takas käyttöön ja pelaa ku junan vessa. Jos ei kerran koti tv enää telewellillä kaatopaikalle joutaa kotitv ja thomson. (huom sonera on toimittanut thomsonin ilman lupaa kysymättä).

Huomenna vielä surffaan josko thomsoniin löytys alkuperäinen firmis.

turha mainostaa mitään helpsonia ...en soita!
juk: Jos Thompson TG789vn -laite ei pysty muodostamaan nettiyhteyttä, testaa vielä laitteen resetoimista painamalla kynän kärjellä (tai vastaavalla) laitteen pohjassa olevaa reset -painiketta, kunnes laitteen power -valo palaa oranssina.

Laitteessa on valmiiksi asetettuna Soneran verkkoasetukset, joten laitteen tulisi muodostaa yhteys automaattisesti verkkoon. Mikäli nettiyhteys ei kuitenkaan muodostu automaattisesti, laitteessa voi olla jonkinlainen vikatilanne.

Jos ongelma ei selviä, kannattaa ilmoittaa ongelmasta vikapalveluumme. Näin vikapalvelumme pystyy selvittämään ongelmaa ja tarvittaessa lähettämään ehjän palvelureitittimen vanhan tilalle, jos alkuperäinen todetaan olleen rikki. Vikailmoituksen voi jättää esimerkiksi vikailmoituslomakkeen välityksellä.
Tarkennan edellistä vastaustani vielä siten, että välttämättä ongelma ei ole itse Thompson -laitteessa vaan ongelma voi olla myös muualla yhteydessä. Joka tapauksessa tällaisesta ongelmasta kyseisellä Thompson TG789vn -laitteella kannattaa jättää vikailmoitus vikapalveluumme.
juk kirjoitti:

Huomenna vielä surffaan josko thomsoniin löytys alkuperäinen firmis.

Koti TV -palveluun kuuluvaa Thompson TG789vn -laitetta ei voi (eikä saa sillä laite on Soneran) itse päivittää toiseen ohjelmistoon. Laitteessa on Koti TV -palveluun räätälöity ohjelmisto, jota ilman palvelu ei toimi oikein ja niinkuin tarkoitettu.
Voiskos vaikka jonkun portin saada siltaavaksi? Tai sitten saada ne admin-salasanat niin voisi tuon säätää itse?
vimake: Tiedossa ei ole tällä hetkellä, että laitteeseen olisi tulossa mahdollisuutta muuttaa jokin portti siltaavaksi. Tämä palaute on kuitenkin huomioitu ja olemme välittäneet tästä toiveesta palautetta eteenpäin. Kiitos palautteestasi.

En usko, että laitteeseen on mahdollista saada jatkossakaan täysiä admin -oikeuksia. Palvelureitittimessä on Koti TV -palvelulle räätälöity ohjelmisto ja halutaan taata, että Koti TV -palvelu toimii asiakkailla laitteen kautta jatkossakin mahdollisimman hyvin ja luotettavasti.

Vastaa