Mobiilisovellus koti-tv:stä android/windows-älypuhelimille


Tähän rehellinen vastaus, onko edes suunnitelmissa tai kehitteillä? Vinkkinä ellette ole huomanneet, kilpailijalla ollut käytössä jo vuosia.

21 kommenttia

Huomenta Etuhaarukka
Kiitos palautteestasi, valitettavasti meillä ei ole tietoa tästä asiasta sen enempää. Välitän kuitenkin tämän viestin vastaavalle taholle tiedoksi.
Lauren kirjoitti:
Kiitos palautteestasi, valitettavasti meillä ei ole tietoa tästä asiasta sen enempää. Välitän kuitenkin tämän viestin vastaavalle taholle tiedoksi.

Mikä mahtaa olla tilanne kaukosäädinsoftan kanssa älypuhelimille? Oletettavasti sen pitäisi kohta ilmestyä, koska kolmisen viikkoa sitten ilmestymisaika oli "lähiviikkoina".
Hei! KotiTV Kake on saatavilla. iPhone ja Android -sovelluksen avulla KotiTV -palvelun ja palvelureitittimen käyttäjät voivat käyttää älypuhelintaan tavallisen kaukosäätimen tapaan. Käykäähän tutustumassa!
Niinamari kirjoitti:
Hei! KotiTV Kake on saatavilla. iPhone ja Android -sovelluksen avulla KotiTV -palvelun ja palvelureitittimen käyttäjät voivat käyttää älypuhelintaan tavallisen kaukosäätimen tapaan. Käykäähän tutustumassa!
Toimii onneksi paremmin kuin IPTV:n oma kaukosäädin, se oli mukava yllätys. Tässä hyvä pohja jolle jatkaa ohjelman kehitystä, ehkä näemme versiossa 2.0 myös etätalletusten hallinnan.
Kehitysehdotuksia KotiTV kake ohjelmaan.
* Integroikaa EPG ohjelmatietojen selaus tabletin/puhelimen ruudulle
* Ohjelman tallennuksen ohjaus EPG listauksesta (tallennus päälle, poisto)
* Selataan tallennusluetteloa, tallenteen käynnistys telkkariin/poisto arkistosta
* Skaalatkaa tabletille paremmin soveltuva kaukosäätimen kuva

Nyt joutuu tabletilla tarpeettomasti skrollaa kaken kuvaa ylös/alas, vaikka mahtuisi suurin osa komennoista samalla kertaa ruudulle. Itse testasin Android4.0.3 tabletissa ja kakeruutua ei selvästikään ole suunniteltu tabletissa käytettäväksi. Dynaaminen resohaistelu puuttuu softasta ja käyttäisi eri skiniä.
Miksi ohjelmatallennus/epg sovellusta ei julkaistu? Tämä on ollut jo kauan Ruotsissa TeliaSoneralla. Android marketista löytyy "Telia Digital-tv, Spela in" joka on tarkoitettu tallennusten tekemiseen ja ohjelmien selaamiseeen:
https://play.google.com/store/apps/deta ... n.se&hl=fi
Mitä humpuukia nämä kaket ja maket! Tehkää jotain hyödyllistä kuten jatkuvatallennus sekä tallennusten katsominen puhelimelle sekä tietokoneella.
Etuhaarukka kirjoitti:
Mitä humpuukia nämä kaket ja maket! Tehkää jotain hyödyllistä kuten jatkuvatallennus sekä tallennusten katsominen puhelimelle sekä tietokoneella.

Samaa mieltä. Appsi sinänsä voi olla hyväkin, mutta aivan täyttä turhuutta siihen nähden, että ensin pitäisi korjata vanhat tavat katsoa. Korjaamiseksi lasken tällaisten mielestäni perusominaisuuksien lisäämisen kuten jo mainitsemasi jatkuvan tallennuksen. Motorolan kökkösoftassa toki olisi ihan oikeastikin korjattavaa (bugit).
(Kammottavasti nimetty) Kake vaikuttaa toimivan hyvin - puhelimen ei tarvinnut edes kytkeytyä suoraan palvelureitittimeen, kunhan oli samassa verkossa.

Mutta toivottavasti tämä on vasta proof-of-concept -tyyppinen ratkaisu, ja jatkokehitystä on tulossa pian. Kanavan vaihtaminen puhelimella on suhteellisen hyödytön toiminto - etenkin kun puuttuu mahdollisuus järjestellä kanavia ja listaus kanavien nykyisestä & seuraavasta ohjelmasta. Virtuaalisesti näpyteltävä kauko-ohjain taas on ihan hauska lisätoiminto josta voi olla hyötyä kun alkuperäinen ohjain on kadonnut sohvan syövereihin / jääkaappiin / lelulaatikkoon, mutta eipä kyllä muulloin.

Todelliset hyötyapplikaatiot tällaiselle laitteen etäohjaukselle olisivat sitten puhelimella suoraan selailtava tallennuslista, puhelimella selailtava videovuokraamo, puhelimella selattava EPG... eli siis käytännössä mikä tahansa toiminto jossa se TV-ruudulla näytettävä käyttöliittymä on ulkoistettu siihen puhelimeen, ja itse boksille annettavat komennot ovat niitä lopullisia toimenpiteitä joihin sillä käyttöliittymällä päästään.

Mutta edelleen, proof-of-concept on hyvä, responsiivisuus riittävä, softa lähti toimimaan ongelmitta. Vaan kun olisi taas aikas kiva jos tästä olisi vähän paremmin tietoa tarjolla, eli onko tämä nyt tosiaan tässä vai oliko tämä vain esimakua tulevasta?
Hei ja kiitos palautteistanne!

Kakessa on myös mahdollisuus antaa palautetta suoraan sovelluksen kautta (asetukset -> Anna palautetta). Palaute on aina arvokasta tietoa kun kehitämme ja parannamme tuotteita ja palveluitamme. Tästä ketjusta on myös toimitettu palaute asiasta vastaavalle taholle.

Valitettavasti aikataulua sovelluksen muutoksista tai tallennusominaisuudesta ei vielä ole. Etätallennus onnistuu myös mobiililaitteilla osoitteessa http://www.sonera.fi/tallennus (kirjautuminen laajakaistaliittymän pääkäyttäjätunnuksilla)
Hilda kirjoitti:
Valitettavasti aikataulua sovelluksen muutoksista tai tallennusominaisuudesta ei vielä ole.

Vaikka aikataulu olisi toki varsin kiva, niin itse en sellaista ole pyytelemässä. Ymmärrän että aikataulut ovat varsin ongelmallista tietoa jaettavaksi.

Se mitä haluaisin sen sijaan tietää olisi mitä suunnitelmissa on, ja mieluiten myös missä järjestyksessä. Eikä silläkään ole minulle väliä vaikka nämä suunnitelmat muuttuisivat jossain vaiheessa, kunhan vaan tietäisi vähän että missä mennään.

Nyt esimerkiksi ei ole lainkaan tietoa onko tälle edes aktiivisesti suunnitteilla jotain lisätoimintoja vai ei. For all we know, tämä nykyinen saattaa olla kokonaisuudessaan juuri sellainen applikaatio joka alunperin oli tarkoituskin tehdä, eikä pelkkä ensimmäinen versio uudesta konseptista.

Pahin tilanne näin kuluttajan kannalta on se jos tämä on pelkkä tynkä applikaatio joka tehtiin vain sitä varten että Sonera voi mainostaa että "meillä on Android -applikaatio netti-tv:ssämme". Voi olla että siellä Soneran sisällä on päivänselvää että tilanne ei ole se, mutta kuluttajanäkökulmasta tuo on ihan realistinen vaihtoehto.

Juuri siitä siinä todellisessa kommunikaatiossa on kyse - että kaikki ovat perillä siitä missä mennään.

Hilda kirjoitti:
Etätallennus onnistuu myös mobiililaitteilla osoitteessa http://www.sonera.fi/tallennus (kirjautuminen laajakaistaliittymän pääkäyttäjätunnuksilla)

Jep, tämä on toki tiedossa, mutta erillisen applikaation kautta tuollaisen tiedon selaus olisi käytettävyydeltään valovuosia parempaa kuin web-systeemin mobiiliversio, jossa joutuu joka välissä odottelemaan sivulatauksia, selaamaan seuraavia ja edellisiä sivuja, pläräämään kanavia dropdown-valikon kautta... äh, ja monta muuta todella relevanttia ja ihan itsestäänselvää käytettävyysseikkaa, joita minun lienee ihan järjestöntä lähteä tässä erillemään.

Ja tuo ei siis suinkaan ollut kritiikki sitä mobiiliversiota kohtaan - päin vastoin minusta se ajaa käyttötarkoituksensa ihan mainiosti! Mutta se nyt kuitenkin on vain mobiilille täsmennetty web-sivu eikä natiiviapplikaatio. Ero on todella suuri.
Kake ei löydä boksia, muuten ihan kiva...
Kake sovellus toimii hyvin, mutta en käsitä MIKSI Sonera ei tee sitä tallennusohjelmaa! TeliaSonera ostaa 39miljoonalla jonkun ulkomaalaisen operaattorin osakkeita, mutta ei voi sijoittaa pari tonnia ohjelmistoon, että Soneran asiakkaat olisivat tyytyväisiä KotiTV:een palveluun!

Nettitallennus ei ole yhtä mukava/hyvä kuin itse sovellus. Itselläni puolen megan netti Androidissa ja sivut latautuvat hitaasti. Kun käytin Elisa Viihde sovellusta puolen megan netillä Androidissani, niin tallensin hetkessä ohjelmat! Ja ei tarvinnut joka päivä olla Elisan sivuilla, kun siellä oli "jatkuva tallennus", toisin kuin täällä -.-

Nyt pientä kehitystä, saat*na!
w33q kirjoitti:
Itselläni puolen megan netti Androidissa ja sivut latautuvat hitaasti.

Tein pienen testin, laitoin kaksi ohjelmaa eri kanavilta tallentumaan mobiilisivuston kautta käyttäen Soneran omaa laajakaistayhteyttä.

Tähän vaadittiin yhteensä 11 sivunlatausta (login-form,login,opas,kanava,ohjelmatiedot,tallenna,takaisin,kanava,seuraava-sivu,ohjelmatiedot,tallenna) joilla keskimäärin kesti latautua 2.4s, yhteensä siis latailuja odottelin 26.5s.

Käytin mittauksessa sitä aikaa kun kaikki sivun elementit oli ladattu ja valmiina. Teoriassa sivua voi toki käsitellä jo ennen sitä. Sivun pääelementti latautui keskimäärin 0.7s, joten jos laskee sen mukaan odottelua oli 7.8s. Toisaalta tämä ei ole realistinen laskutapa, sillä sivua käyttääkseen tarvii sivulta ladata muitakin elementtejä kuin vain pääelementti, vaikka kaikki muut elementit eivät olisikaan tarpeellisia käytön aloittamiseksi.

Mainittakoon vielä että itse kirjautumisen jälkeen keskimääräiset ajat olivat 0.33s pääelementeille, 1.96s koko sivulle. Myös tallennusoperaatiot olivat myös selvästi hitaampia, pelkälle navigoinnille mittaus taas antoi keskimäärin 0.21s pääelementille, 1.8s koko sivuille.

Kannattaa huomata että tuo mittaus käsitteli vain sivujen lataamiseen kuluvaa aikaa, ei itse sivujen käyttöä.
Kannattaa huomata että tuo mittaus käsitteli vain sivujen lataamiseen kuluvaa aikaa, ei itse sivujen käyttöä.


Niin. Tässäkin sovellus olisi ollut huomattavasti nopeampi ratkaisu.
suunnittelija kirjoitti:
Miksi ohjelmatallennus/epg sovellusta ei julkaistu? Tämä on ollut jo kauan Ruotsissa TeliaSoneralla. Android marketista löytyy "Telia Digital-tv, Spela in" joka on tarkoitettu tallennusten tekemiseen ja ohjelmien selaamiseeen:
https://play.google.com/store/apps/deta ... n.se&hl=fi


Miksi tätä ei tuoda Suomeen?
Otin Kaken ensimmäisen kerran käyttöön. Minuutin päästä totesin että on aika raakile. Sitten löysin tämän palstan missä on puitu jo yli vuosi sitten samoja asioita.

Minuutin käytön jälkeen tuli siis seuraavat asiat mieleen:

* Kaukosäädin ei skaalaudu toimivasti tabletin näytölle
* Kaken kautta ei näy EPG, tallennukset ym. Nyt nämä EPG:t jne. on hölmösti selainpohjaisia
palveluita
* Tallennuksia ei voi katsella verkon yli esim. tabletilla vaan ainoastaan digiboxin kautta.

Saadaanko näihin epäkohtiin muutoksia ja jos saadaan niin millä aikataululla?
Hei erkkijunkkari

Tablettisovellusta pilotoidaan parhaillaan mutta tällä hetkellä en tiedä sen sisällöstä / tuleeko tallennusten katsominen sen kautta mahdolliseksi. Kake-sovellus on tarkoitettu pääosin käytettäväksi vain kännykässä television kaukosäätimenä joten EPG- ja tallennustiedot ei sen kautta varmasti tulekkaan näkösälle. Kake-sovelluksella voi kuitenkin tiedot aukaista digiboksin kautta esille kuten normaalilla kaukosäätimellä. Tabletilla sovellus skaalautuu hieman hassusti johtuen käyttötarkoituksesta kännykälle.

Aikatauluista ei tällä hetkellä ole mitään infoa valitettavasti antaa.
Ok,

Kiitos viestistä. Elisalla on muuten käytössä tuo tallennettujen ohjelmien etäkatselu.

Onko Soneralla suunnitelmissa tehdä erillistä ohjelmaa EPG:lle ja etätallennukselle vai pysyykö selainpohjaisena? Luulen että enemmistö kaipailee erillista softaa kuten Elisallakin.
erkkijunkkari kirjoitti:
Elisalla on muuten käytössä tuo tallennettujen ohjelmien etäkatselu.


Ja on ollut jo kauan.

erkkijunkkari kirjoitti:
Onko Soneralla suunnitelmissa tehdä erillistä ohjelmaa EPG:lle ja etätallennukselle vai pysyykö selainpohjaisena? Luulen että enemmistö kaipailee erillista softaa kuten Elisallakin.


No, jos "Tablettisovellusta pilotoidaan parhaillaan" niin veikkaan että tablettisofta tarkoittaa vähintäänkin EPG:n ja etätallennusten tekemiseen käytettävää ohjelmaa. Videovuokraamon plärääminen ja trailereiden katsominen tai näyttäminen teeveestä olisi kiva lisä. Varsinaisten ohjelmien katselu tabletilta lienee Soneralandiassa yhtä utopiaa kuin HD-tallennukset verkkoon.

Toisaalta, luulin kyllä että mobiilisovelluskin tarkoittaisi päivänselvästi tuota EPGtä ja etätallennuksia, mutta sitten tulikin puskista tämä "kännykkä kauko-ohjaimena" -veto... Ehkä siis tablettisofta onkin lopulta joku jossa vaikka kallistelemalla tablettia voi kelata menossa olevaa ohjelmaa edestakaisin? Tai jos sillä voi vaikka laittaa oman kuvansa tabletin kameran kautta tv-kuvan sekaan? Tai ehkä sillä voi hallita mitkä laitteet kotiverkossa saavat toimia kauko-ohjaimina? Tai jos se vaikka lähettää viimeisimmät Sonera-mainokset (ne mitkä puskevat siinä valikon yläreunassa jatkuvasti silmille) tabletin ruutuun? Mistä näistä tietää...
Ei, nyt mä keksin! Tablettisofta on tietystikin puhdas kännykän käyttöjärjestelmän tarjoama selainikkuna jossa aukeaa tuo Soneran nykyinen sivusto. Mutta niin että se EPG:n kanavien sivuttaiskelaaminen oikeasti toimii! Mitäpä sitä muuta voisikaan asiakas toivoa!

(Pahoitteluni asiakaspalvelulle viestiketjun häiritsemisestä. Tiedän ettei ole teidän vika että palvelu on mitä on.)

Vastaa