Mobile Partner: kannettava nettiin puhelimen kautta

  • 11 December 2014
  • 6 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Mistä saan asennettua Mobile Partnerin kannettavaani ja miten käytännössä netin käyttö onnistuu kannettavalla kännykän kautta? Minulla on Soneran liittymä, jossa rajaton netinkäyttö 3G-puhelimella. Kaikki löytämäni ohjeet MP:n käyttöön näyttää liittyvän nettitikkuihin ja mokkuloihin, mutta miten saan luotua yhteyden kännykän kautta ja mistä voin ohjelman ladata?

6 kommenttia

Hei Pau11! Mikäli puhelimesi asetuksista ei löydy mahdollisuutta jakaa yhteyttä WI-FI:n kautta, tulee puhelin yhdistää tietokoneeseen USB:n avulla ja jakaa yhteys tietokoneeseen puhelimen ohjelmiston kautta. Varmista, että tietokoneesi WI-FI toiminto on käytössä. Lisää ohjeita löydät myös oman laitevalmistajasi sivuilta.


Ps. Olethan sinäkin jo tutustunut Facebook- sivuihimme ja liittynyt tykkääjiin? http://www.facebook.com/sonera
Kiitos vastauksesta, vaikka se ei varsinaisesti vastannutkaan kysymykseeni. USB:n käyttö ei ole mikään ongelma, vaan se, että miten/mistä voin ladata tuon MP-ohjelman, joka mahdollistaa kannettavan käytön 3G-verkossa puhelimen kautta. Käsittääkseni ohjelma pitää ladata nimenomaan kannettavalle? Ja verkoksi on määriteltävä Sonera internet, koska Soneran kautta tapahtuu laskutus?
Jenny kirjoitti:
Hei Pau11! Mikäli puhelimesi asetuksista ei löydy mahdollisuutta jakaa yhteyttä WI-FI:n kautta, tulee puhelin yhdistää tietokoneeseen USB:n avulla ja jakaa yhteys tietokoneeseen puhelimen ohjelmiston kautta.


Tarkoitatko siis, että puhelimessa on mahdollisesti valmiina ohjelma, jonka kautta yhteyden jakaminen kannettavaan onnistuu? Ja se latautuu automaattisesti kannettavalle, kun yhdistän laitteet..? Olen tumpelo, pahoittelen.. 😉
Tarkoitatko siis, että puhelimessa on mahdollisesti valmiina ohjelma, jonka kautta yhteyden jakaminen kannettavaan onnistuu? Ja se latautuu automaattisesti kannettavalle, kun yhdistän laitteet..?


Kyllä, sitä tarkoitin. Puhelin toimii tällöin reitittimenä, eikä erillisiä ohjelmia tarvitse ladata. Mikä puhelin sinulla on käytössä?
Kiitos taas nopeasta vastauksesta! Puhelimeni on Nokia 500 ja kannettava on Asus-miniläppäri. Miniläppärin myyjä sanoi, että tuo Mobile Partner-ohjelma tarvitaan, mutta hyvä niin jos toimii ilmankin!
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Jos läppärissä on Windows, niin yksinkertainen tapa yhdistää on Nokia Internet Access -ohjelma. Se saattaa olla puhelimessa jo valmiina josta se voidaan asentaa läppäriin. Myös Nokia Suite -ohjelmassa on kaiken muun ohessa internet-yhteys osa.

Mobile partner on vastaava yhteysohjelma vain Huawein mokkuloille.

Vastaa