Motorola VIP1003 äänilähtö kotiteatteriin?

  • 11 December 2014
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Hei

Minulla on käytössä Soneran Koti-TV -palvelu, jossa digiboksina Motorola VIP1003. Sivuillanne kerrotaan boksin esittelyssä näin:

"Ulkoiset kaiuttimet voidaan kytkeä stereoiden tmv. kautta digiboksin RCA-liitännällä tai HDMI-liitännällä. Ulkoisten kaiuttimien käyttö vaatii oman vahvistimen."

Onko digiboksin äänilähtöä mahdollista yhdistää Philips Blu-ray -kotiteatterijärjestelmään, jonka takapaneelista löytyy vain kaksi RCA-sisäänmenoa (punainen ja valkoinen)? Motorolan ainoa HDMI-liitäntähän pitää olla kytkettynä televisioon.

3 kommenttia

Hei Marvel,

Viihdedigiboxissa oleva RCA liitantä on tarkoitettu digitaalisten äänentoistolaitteiden liittämiseen. Ehdottamasi kytkentä ei siis tässä tapauksessa toimi..
Kiitos. Mutta digiboksissa oleva liitäntä ei ole RCA, vaan S/PDIF -liitäntä. Onko vastaus silti sama, eli siitä ei pysty siirtämään tv:n ääniä ulkoisiin kaiuttimiin / kotiteatteriin?
Hei Marvel,

Kyseinen S/PDIF liitäntä on Motorola digiboxissa toteutettu RCA liitännällä. Eli RCA kaapelilla voit kytkeä digiboxin S/PDIF lähdöstä kaapelin vahvistimen tai muun laitteen S/PDIF sisääntuloon. S/PDIF RCA liitännän värikoodi on yleisimmin oranssi.

Vahvistimessa sisääntulo pitää olla myös RCA liitännällä toteutettu.

Joissakin vahvistimissa S/PDIF voi olla toteutettu myös optisesti (Toslink/F05-liitin). Tällöin kytkentä ei onnistu ilman muunninta.

Valkoinen ja punainen RCA liitäntä on tarkoitettu kaksikanavaiselle äänelle (vasen ja oikea) ja kyseinen liitäntä on analoginen. Digitaalisesta lähdöstä ei siis voi tuohon kytkentää tehdä suoraan.

Vastaa