Motorola VIP1003 audio ongelma

  • 11 December 2014
  • 4 kommenttia
  • 0 katselukertaa

Eli sellainen tilanne, että IPTV boksi on kiinni PC monitorissa koska en omista erillistä TV:tä. Mutta monitorissa ei ole kaiuttimia.

Omaan Logitech Z323 kaiuttimet, joissa on auxiliary input minne yritin digiboksin kytkeä (2xRCA - 1xRCA kaapelilla), mutta ääni ei tullut läpi. Edellisessä monitorissa oli kaiuttimet ja siellä ääni kuului (pelkkä HDMI), joten boksissä ei sinällään kai mitään vikaa ole - onko vika SPDIF liitännässä?

Eli tarvitsisin nyt ehdotuksia, miten pääsen eteenpäin. En viitsi käyttää 100+ euroa HDMI kytkimeen missä olisi erillinen audio output. Mutta en tiedä miten muuten saisin äänen kuin erottamalla sen ja videon HDMI kytkennästä nyt kun vaihtoehtoinen ulostulo ei näytä toimivan.

Perustemput on tullut tehtyä (uudelleen käynnistykset, factory resetit jne.). Onko teillä käytössä esim. muita bokseja joissa erillaiset liitännät? Tai tuleeko mieleen jotain muita vaihtoehtoja?

4 kommenttia

Ongelma lienee se että spdif antaa digitaalista signaalia ulos ja kaiuttimien auxiliary input on analoginen.

Saiskohan tuon VIP1003:n asetuksista valittua spdifin antamaan analogista signaalia?

Jos ei niin ota äänisignaali VIP1003:n scart liittimestä.
(joku tommonen adapteri väliin http://www.digivideo.fi/wiki/images/a/aa/Av_johto.jpg)
Kappas, olin liian keskittynyt tohon HDMI liittimeen, että unohdin täysin scartin. Pitääkin kokeilla, jos tuolla onnistuisi.

Kiitos!
Hei Tapz,

Kerrothan tänne miten kävi, itse mielenkiinnolla odotan tulosta. Kiitos juhurille avusta!
Jep - tämä viritelmä (kuva HDMI:n kautta ja ääni SCART:sta) toimii täydellisesti. Tosiaan kiitokset juhurille!

Vastaa