Muutto ja laajakaista haja-asutusalueelle?

  • 11 December 2014
  • 2 kommenttia
  • 21 katselukertaa

Olemme muuttamassa syksyllä ja haluaisimme toimivan netin tulevaan tönöömme. Matkassa vaan sattuu olemaan monta mutkaa;

Sonera ei tarjoa tällä hetkellä ADSL -yhteyttä haja-asutusalueen 56210 peränurkille. No mites nettitakku? Miehelläni on Telefinlandin matkapuhelinliittymä, jossa ei ole kenttiä, kun ollaan talon sisällä...

Valokuitu? No ei taida saada seuraavaan sataan vuoteen, vaikka http://www.satamegaa.fi/ hanke olikin käynnissä..

Kenenköhän Sherlock Holmesin idea oli käydä vetämässä puhelinlinjat alas, olisihan edes se 8 megan yhteys ollut tyhjääkin parempi.. Epäilen että nettiyhteyksien puuttumisella palveluntarjoajat haluavat omalta osin edesauttaa muuttoa maaseudulle.

Mitenköhän asiassa kannattaa edetä, kun taloudessamme on kaksi henkilöä, jotka käyttävät ahkerasti nettiä ja tarvitsevat nopeaa datansiirtoa ja vastaanottoa peliharrastusten vuoksi?

2 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11
Se "nettitakku" saattaa olla ainoa mahdollisuus. Vaan selvitä muidenkin operaattoreiden toiminta uudella paikalla. Kuuluvuudet ovat välillä hyviä mitä omituisimmissa paikoissa, itsekin olen surffaillut tele Finlandin liittymällä iPadilla vaaran rinteellä keskellä korpea yli 20 megan nopeudella, kotona sitten ottaa kahden megan ylitys koville!
VMJ kirjoitti:
Se "nettitakku" saattaa olla ainoa mahdollisuus.

Tai sitten pitää hankkia oma kaapeli ja asentaa se itse (esimerkiksi http://www.kvy.fi/alueverkko/). Toivottavasti suostuvainen liityntäpiste löytyy läheltä.

Vastaa