Netin satunnainen katkeilu

  • 11 December 2014
  • 1 kommentti
  • 6 katselukertaa

Hei!

Ongelmani on erittäin vaivalloinen josta on jo monet kerrat aiheutunut suuria ongelmia.

Internet yhteyteni katkeilee välillä eikä sitä saa millään tavalla takaisin paitsi boottaamalla koko puhelimen.
Katkeilu on satunnaista eikä paikalla/liikkumisella ole väliä.
Dataverkko ns. kytkeytyy pois kokonaan eikä data liiku sen jälkeen mihinkään suuntaan. Puhelin jää roikkumaan pelkästään GSM verkkoon jossa vain tekstiviestit ja puhelut onnistuvat. Puhelin menettää myös IP-osoitteensa eikä sitä saa takaisin edes uusimalla sitä "release - renew".

Hädän sattuessa taikka kaverieni ottaessa yhteyttä on monet kerrat tapahtunut myöhästymisiä jne.

Puhelin on iPhone 4GS (kytky Soneralta).

Olen aikaisemmin puhunut Soneran asiakaspalvelijan kanssa asiasta. Ongelmaa ilmaantui aikoinaan Tampereen/Pirkanmaan alueella erittäin paljon ja Soneralla kesti kauan saada vika korjattua. Eli en ole siis ainoa vian kanssa. Kysymys kuuluukin nyt, että onko Soneralla vieläkin vikaa Pirkanmaan datayhteyksissä.
Kaipaisin apua ongelmaan koska viimeksi tänään jouduin käynnistämään puhelimen dataverkon kadottua. Olin tapahtumahetkellä Tampereen Pyynikillä.

Joskus tuntuu myös, että tukiaseman vaihduttua dataverkko katoaa. Voisiko esim. tämän päiväinen vika johtua uuden SoTe http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194782131959/artikkeli/pyynikin+rinteeseen+noussut+uusi+sosiaali-+ja+terveysasema+on+pramea+kolossi+-+katso+kuvat.html sisäisien tukiasemien sekoilusta kun lähdin tauolle ulkoilmaan ja puhelin vaihtoi toiseen tukariin?

1 kommentti

Hei zumi !

Mitään yleistä vikaa datan osalta ei verkossa ole joka tuollaista katkeilua tällä hetkellä aiheuttaisi. Joulukuun alusta vuoden vaihteen tietämille Soneralla oli vikaa Tampereen seudun datayhteyksissä, mutta ne ovat kunnossa. Kannattaa testata verkkoasetusten nollaus, tuoko yhtään helpotusta tilanteeseen. Eli asetukset -> yleiset -> nollaa ja nollaa verkkoasetukset. Mikäli tämä ei auta, niin puhelin kannattaisi viedä huoltoon. Huom! iPhonessa takuu 1v.

Kun tulee tilanne, että puhelin vaihtaa tukiasemasta toiseen, niin siihen ei saa jäädä viivettä. Yleensä nämä vaihtelut toimivat moitteetta, mutta saattaa olla ongelma päätelaitteessa ettei se pysy verkon tahdissa mukana, joten tähänkin suosittelisin huoltotoimenpidettä puhelimeen.

Vastaa